Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВА.docx
Скачиваний:
97
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
126.36 Кб
Скачать

1.2. Конкуренція як економічна категорія в готельному і ресторанному

господарстві.

На сучасному етапі конкуренція є важливим та дієвим механізмом, який забезпечує високу ефективність, пропорційність та динамічність ринкових відносин як у галузі виробництва, так і реалізації товарів чи послуг. Конкуренція – економічне змагання виробників однакових видів продукції на ринку за залучення більшої кількості покупців та одержання максимального доходу в короткостроковому або довгострокових періодах.

Мінливі конкурентні умови потребують від підприємств готельно-ресторанної справи  вчасного відповідного реагування на зміни, що відбулися. Конкуренція є визначальним фактором впорядкування цін, стимулом інноваційних процесів (запровадження у виробництво нових винаходів та технологій). Вона сприяє витісненню з виробництва неефективних підприємств, раціональному використанні ресурсів, запобігає диктатури виробниками по відношенню до споживача.

У кожній ринковій економіці існує небезпека того, що учасники конкурентної боротьби спробують ухилитися від обов’язкових норм і ризику, пов’язаних з вільною конкуренцією, вдаючись, наприклад, до змови при ціні чи до імітації товарних знаків. Тому держава повинна видавати нормативні документи, які регламентують правила конкурентної боротьби. Наприклад, в Україні діє Закон України  «Про захист економічної конкуренції», який визначає правові засади підтримки й захисту економічної конкуренції, обмеження монополізму в господарській діяльності та спрямований на забезпечення ефективного функціонування економіки держави .

У процесі конкурентної боротьби учасники переслідують однакові цілі – максимізація прибутку за рахунок завоювання переваг споживачів. Однак способи й шляхи досягнення цієї загальної мети різні. Тому в конкурентній боротьбі перемагає той, хто раніше від інших домігся певних конкурентних переваг і захопив стійкий сегмент ринку. Але завоювання переваг – це тільки початок, набагато складніше втриматися на ринку, зберігаючи свої первісні позиції.

В економічній літературі виділяють такі форми конкуренції як:

    досконала, при такій формі конкуренції ринок складається з великої кількості конкурентів, кожен з них суттєво не може вплинути на ціну, оскільки його частка на ринку не значна. До даної форми конкуренції відносять таку модель ринку, як чиста конкуренція.

      недосконала - це така ситуація на ринку, коли конкурент може впливати на ціну. До неї відносять такі моделі ринків : монополістична конкуренція, олігополія, монополія

В Україні існують обидві форми конкуренції  і усі моделі ринків, проте Антимонопольний Комітет України бореться з тим, щоб ціни у монополістів, були економічно обґрунтованими. Також у Господарському кодексі України визначено, що антимонопольна конкурентна політика держави – це політика, яка спрямована на створення оптимального конкурентного середовища діяльності суб’єктів господарювання, забезпечення їх взаємодії на умовах запобігання проявам дискримінації одних суб’єктів іншими, насамперед у сфері монопольного ціноутворення та за рахунок зниження якості продукції, послуг, сприяння зростанню ефективної соціально орієнтовної економіки .

Конкуренцію потрібно розглядати як багатогранну категорію. По-перше, конкуренція – це різновид соціального регулятора, що визначає поводження різних суб’єктів. У цій якості конкуренція виконує  регулюючі функції, формує економічні і суспільні пропорції, впливає на поводження людей. Особливо це чітко видно в економіці, зокрема на прикладі регулювання цін. Саме конкуренція (а не адміністративне встановлення) у більшості випадків є найбільшим природним і в силу цього ефективним регулятором цін на ринку.

По-друге, передумовою для конкуренції служить свобода економічної діяльності (воля договору, воля конкуренції, воля підприємництва), гарантована Конституцією України.

По-третє, конкуренція є передумовою реалізації прав споживачів (наприклад, права на вибір товарів (робіт, послуг) чи на одержання інформації). Відсутність конкуренції на ринку фактично перетворює багато з цих прав на фікцію чи істотно їх обмежує. Поводження споживачів вважається важливим елементом конкурентної боротьби. Не випадково в законодавстві ряду різних країн споживач розглядається як учасник процесу конкуренції.

У теоретичному аналізі економічної конкуренції важливого значення набуває виокремлення та розуміння ключових термінів та понять, серед яких – об’єкт, суб’єкт та предмет конкуренції (рис. 1). Див. додатки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]