Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP 2k navchalna KN 12-13 redact.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
150.53 Кб
Скачать

1. Загальні положення

1.1. Призначення та зміст навчальної практики

Навчальна практика є логічним продовженням ознайомчої практики, що дає можливість поглибити і закріпити теоретичні знання з дисциплін

«Основи збору, обробки та передачі інформації», „Комп’ютерна схемотехніка та архітектура комп’ютерів”, "Операційні системи", „Інтернет-ресурси та технології”, ”Алгоритмізація та програмування”, ”Об’єктно-орієнтоване програмування” та ін. Термін проходження навчальної практики з 14 січня 2013 по 24 лютого 2013 року.

Метою навчальної практики є набуття необхідних знань і практичних навичок з організації роботи підприємств інформаційної сфери.

Завдання практики полягає в набутті студентами початкових навичок професійної діяльності, ознайомленні з основами розробки програмних засобів мовами програмування високого рівня та супровідної документації, а також у формуванні професійних знань і навичок, які допоможуть у практичній роботі.

Під час практики студенти збирають матеріал для написання курсової роботи. Передбачено також виконання індивідуального завдання. Індивідуальні завдання полягають у розробці програмних засобів і відповідної супровідної документації (опис програми, довідка, вказівки користувачеві).

За результатами практики студенти складають звіт із дотриманням правил його оформлення. Звіт перевіряється керівником практики від підприємства і підписується ним разом із характеристикою. Після передачі звіту на кафедру він перевіряється керівником практики від університету і надходить на розгляд комісії, склад якої затверджується завідувачем кафедри. До звіту додаються щоденник і характеристика студента з місця проходження практики.

1.2. Основні положення практики

    1. Студент до відбуття на практику повинен дістати:

  • інструктаж керівника практики від кафедри;

  • оформлений щоденник;

  • індивідуальні завдання з практики;

  • направлення на практику

    1. Студент, який прибув в установу, організацію, на підприємство повинен подати керівникові направлення, щоденник, пройти інструктаж з техніки безпеки і пожежної профілактики, ознайомитись з робочим місцем, правилами експлуатації устаткування та уточнити план проходження практики.

    2. Під час проходження практики студент зобов’язаний суворо дотримуватись правил внутрішнього розпорядку установи, організації, підприємства.

    3. Звіт про практику студент складає відповідно до календарного графіка проходження практики і додаткових вказівок керівників практики від вузу й від установи, організації, підприємства.

    4. Навчальна практика студента оцінюється за шкалою ECTS (A B C D E FX F), за 100-бальною шкалою, за національною шкалою (зараховано, не зараховано) і враховується при призначенні стипендії нарівні з іншими дисциплінами навчального плану.

    5. Студент, що не виконав вимог практики й дістав негативний відгук про роботу або незадовільну оцінку під час захисту, направляється повторно на практику під час канікул.

1.3. Організація і керівництво практикою

Всі види практики проводяться на підприємствах інформаційної сфери всіх типів, різних форм власності і господарювання, які є юридичними особами. Практика може проводитись на підприємствах, в установах і організаціях з узагальненим об’єктом діяльності — дослідження, проектування і експлуатація програмних засобів забезпечення інтелектуальних систем прийняття рішень.

Підприємства повинні мати штат висококваліфікованих фахівців, здатних надати допомогу студентам у закріпленні теоретичних знань і набутті практичних фахових умінь і навичок.

Розподіл студентів за базами практики і призначення керівників від університету здійснюється кафедрою комп’ютерних наук і підтверджується наказом ректора.

Загальний контроль за підготовкою і проведенням практики здійснюється завідуючим кафедри, безпосереднє керівництво практикою на окремих базах покладається на працівників підприємств.

Обов’язки керівника практики від університету включають:

  • контроль за підготовленістю баз практики до прийняття студентів-практикантів;

  • проведення спільно з завідуючим кафедрою зборів студентів, які відбувають на практику, з метою конкретного інструктажу;

  • забезпечення студентів робочими програмами практики, щоденниками практики та іншою методичною документацією;

  • консультування студентів у місці проходження практики;

  • здійснення контролю за виконанням робочих програм практики, ведення обліку відвідування студентами баз практики;

  • прийняття звітів з практики у складі комісії, затвердженої керівником кафедри;

  • підготовка письмового звіту про підсумки виробничої практики з зауваженнями і пропозиціями щодо поліпшення її організації і проведення.

Керівництво практикою студентів на місцях має бути покладене на керівників підприємств, провідних спеціалістів, інших кваліфікованих фахівців.

До обов’язків керівника практики від підприємства входить:

  • організація робочого місця практиканта і створення необхідних умов для проходження практики;

  • залучення студентів до участі в поточній роботі структурного підрозділу підприємства, що є безпосереднім місцем проходження практики;

  • допомога у виконанні окремих завдань і контроль за реалізацією програми практики;

  • надання студентам допомоги у збиранні матеріалів для науково-дослідної діяльності, підготовки курсової та дипломної робіт;

  • проведення рейтингової оцінки роботи студентів-практикантів.

Обов’язки студентів під час практики:

  • до початку практики отримати інструкції керівника практики від університету щодо виконання робочої програми практики, порядку оформлення всіх необхідних документів;

  • своєчасне прибуття на місце проходження практики;

  • виконувати всі завдання, передбачені робочою програмою практики, з урахуванням вказівок керівників практики від університету і підприємства;

  • дотримуватися правил внутрішнього розпорядку підприємства;

  • своєчасно оформляти щоденник і звіт з практики;

  • захистити звіт з практики або скласти залік в обсязі робочої програми практики.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]