Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
RP 2k navchalna KN 12-13 redact.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
150.53 Кб
Скачать

Міністерство культури україни

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ

ФАКУЛЬТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ І ЕКОНОМІКИ

КАФЕДРА КОМП’ЮТЕРНИХ НАУК

РОБОЧА ПРОГРАМА

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

для студентів 2 курсу

Освітньо-кваліфікаційний рівень БАКАЛАВР

Галузь знань 0501 «Інформатика та обчислювальна техніка»

Напрям підготовки 6.050101 «Комп’ютерні науки»

на 2012-2013 н.р.

6 тижнів: з 14.01.13 по 24.02.13

КИЇВ – 2012

Укладач:

Чайковська О.А., кандидат педагогічних наук, професор;

Мельник І.Ю., кандидат технічних наук, доцент,

Трач Ю.В., кандидат педагогічних наук, доцент,

Толмач М.С., асистент

Програму обговорено та затверджено на засіданні кафедри

Протокол №2 від «05» вересня 2012р

Зав.кафедри ____________ Чайковська О.А.

Підпис

Затверджено Вченою радою Інституту

Протокол №_____ від _______ ____________ 2012р

Голова Вченої ради ____________ ___________________________

Підпис Прізвище, ініціали

ВСТУП

Сучасний стан інформатизації в Україні характеризується тим, що сформована i реалізується державна інформаційна політика, активно створюється нормативно-правова та нормативно-технічна база сфери інформатизації та інформаційної діяльності, зокрема прийнято Закони України "Про інформацію", "Про Національну програму інформатизації", "Про Концепцію Національної програми інформатизації", ряд інших нормативних актів Кабінету Miністрів України та Указів Президента України.

Бакалавр за напрямком підготовки “Комп’ютерні науки” – це людина з базовою вищою освітою, яка повинна мати фундаментальну підготовку з гуманітарних, природничо-наукових, загально-інженерних та професійних дисциплін.

Слід зазначити, що специфічність процесів інформатизації і потреба інтегрального врахування її основних концептів: інформація, людина, засоби інформатизації, ведуть до конвергенції різних видів менеджменту (інформаційного менеджменту і тих, що стосуються управління впровадженням інформаційної системи) і потребують розглядання їх як поліфункціонального напряму теоретичної та практичної діяльності менеджменту інформаційно-комп’ютерних систем.

Бакалавр напрямку підготовки “Комп’ютерні науки” може експлуатувати комп’ютеризовані системи обробки інформації та управління, системи автоматизованого проектування обчислювальних пристроїв, розробляти програмне забезпечення для конкретних інформаційних систем, працювати з базами даних, виконувати технічне обслуговування та ремонт комп’ютерної техніки, працювати у сфері виробництва контрольно - вимірювальної апаратури.

Програма практики є невід’ємною складовою освітньої підготовки фахівців напряму «Комп’ютерні науки», що відповідає кваліфікаційному рівню бакалавра.

Практична підготовка майбутніх фахівців регламентується Положенням про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України, яке затверджене наказом Міністерства освіти України і організується згідно з Положенням про проведення практики студентів і здійснюється за наказом ректора КНУКіМ.

Фахова відповідність сьогодні є поняттям більш широким, ніж просто певна сума теоретичних знань і практичних навичок: воно включає ще й здатність швидко адаптуватись до швидко змінюваних умов, а також особистісні якості, що забезпечують успіх у підприємництві і в управлінській діяльності.

В сучасних умовах для фахівця набуває особливого значення самостійність і творчий підхід до розв’язання практичних завдань, що постають перед підприємствами у сфері організації та функціонування інформаційно-комп’ютерних систем. Тому важливо забезпечити не тільки необхідний обсяг теоретичних знань з фаху, а й і уміння застосовувати їх у практичній роботі, що слід розглядати як головне завдання підготовки спеціалістів у вузі.

У зв'язку з цим під час проходження практики студенти повинні звертати увагу на вирішення таких питань:

  • дослідження стану та перспектив розвитку сучасних інформаційних та телекомунікаційних технологій;

  • ведення досліджень у широкому секторі напрямків використання інформаційно-комп’ютерних систем, виокремлення критично важливих, пріоритетних чи перспективних напрямків;

  • проектування, планування та реалізація планів розвитку технологічної та мережевої інфраструктури підприємства;

  • розробки та впровадження спеціалізованого та прикладного мережевого програмного забезпечення;

  • моніторингу, опробування та впровадження сучасних інформаційних технологій в інформаційно-комп'ютерну мережу підприємства.

  • розвитку та впровадження інноваційних проектів та послуг інформаційно-комп'ютерних мереж підприємств;

Цій меті цілком підпорядкований навчальний процес, який забезпечує оптимальне поєднання теоретичного матеріалу, напрацьованого під час лекцій, з активними формами семінарських занять, а також його закріплення в ході навчально-ознайомчої і всіх видів виробничої практики. Такий підхід дозволяє студентам краще ознайомитися зі сферою своєї майбутньої фахової діяльності, дає змогу застосувати одержані теоретичні знання у практичній роботі, розвиває самостійність і відповідальність за прийняті рішення в умовах конкретного підприємства.

Програма підготовлена з урахуванням вітчизняного і зарубіжного досвіду проведення навчально-виробничої практики.

Метою практики студентів є: вивчення і практичне освоєння сучасних методів і форм організації виробничого процесу в підприємствах різної форми власності, що охоплює виготовлення комп’ютерної техніки та її обслуговування, розробку програмних продуктів, а також надання основних і додаткових послуг. Завдання виробничої практики – вироблення у студентів на базі отриманих теоретичних знань необхідних професійних умінь, що досягається розв’язанням конкретних практичних завдань у відповідних ситуаціях, пов’язаних з обслуговуванням клієнтів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]