Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Nova_robocha_programa_ORG.doc
Скачиваний:
90
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
500.22 Кб
Скачать

Тема 3.4. Організація обслуговування комбінованих бенкетів

Особливості підготовчої роботи та обслуговування комбінованих бенкетів.

Особливості організації обслуговування бенкетів за типом «шведського столу», коктейлю-паті, бенкету-буфету в англійському стилі. Особливості меню і організації обслуговування бенкету-буфету в англійському стилі.

Особливості організації обслуговування бенкету-коктейлю-фуршету, фуршету-кава. Методика та техніка розрахунків для організації підготовки і обслуговування бенкету за типом «шведського столу».

Методика розрахунку площі приміщення для організації підготовки і обслуговування бенкету за типом «шведського столу», коктейлю-паті, бенкету-буфету в англійському стилі у відповідності до необхідної довжини і кількості бенкетних столів для гостей, в т.ч. для почесних; методика розрахунку кількості і статі офіціантів, із визначенням розряду і розподілу роботи. Техніка складання меню відповідно до виду бенкетів за типом «шведського столу», коктейлю-паті, бенкету-буфету в англійському стилі та обґрунтуння вибору алкогольних напоїв до страв. Методика розрахунку кількості предметів індивідуального сервірування із зазначенням місткості для обслуговування бенкетів за типом «шведського столу», коктейлю-паті, бенкету-буфету в англійському стилі. Особливості сервірування столів наборами, квітами, фруктами, пляшками. Особливості сервірування бенкетних столів стравами та напоями.

Вимоги, що висуваються до просторових ресурсів приміщень для змішаних (комбінованих) бенкетів. Вимоги, що висуваються до просторових ресурсів приміщень для змішаних (комбінованих) бенкетів.

Тема 3.5. Організація надання послуг з кейтерингу та фудінгу

Кейтеринг як самостійний вид бізнесу у ресторанному господарстві його сутність та різновиди, класифікація згідно з різними ознаками. Сегментація ринку споживачів послуг з кейтерингу. Особливості матеріально-технічного забезпечення кейтерингових послуг. Характеристика місць здійснення обслуговування та персоналу з надання послуг з кейтерингу. Підготовча робота до надання послуг з кейтерингу та організація обслуговування. Вимоги до складання меню при кейтеринговому обслуго­вуванні. Послідовність проведення бенкету при кейтеринговому обслуговуванні. Вимоги до спеціалістів, що залучаються до проведення кейтерингового обслуговування, їх функції.

Експлуатаційні вимоги до посуду, меблів та обладнання, що викорис­товуються при організації кейтерингового обслуговування. Вимоги до вибору території для проведення кейтерингового обслуговування

Особливості обслуговування та методика розрахунків для здійснення кейтерингового обслуговування в офісних приміщеннях; в садово-парковій зоні; в аква-зоні; у видовищних закладах; на лоні природи; вдома у замовника.

Фудінг і його особливості. Різновиди фудінгу та методи його здійснення (вітчизняний та іноземний досвід). Ітертеймент і його розповсюдження в ресторанному бізнесі. Вітчизняний та закордонний досвід. Особливості розробки сценарію проведення «Ітертейменту» гастрономічного театру. Особливості розроблення сценарію проведення фудінгу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]