Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
509.48 Кб
Скачать

101.Про зменшення чисельності агентів Ви також повинні повідомляти заздалегідь за один квартал.

102.Додатково Ви несете витрати на наймання і звільнення агентів і дистриб'юторів (див. Таблиця 3).

103.Те ж саме стосується й операцій в мережі Інтернет, але в даному випадку Ви будете користуватися послугами тільки одного агента. Агент призначається автоматично, як тільки Ви починаєте будь-які операції в Інтернеті, а якщо Ви припините свою діяльність

вмережі Інтернет, то агент буде звільнений.

104.Комісійні, які виплачуються європейським агентам, розраховуються на основі вартості отриманих замовлень. Дистриб'ютори в НАФТА отримують комісійні, що ґрунтуються на здійснених продажах. Агент в мережі Інтернет отримує відсоток від вартості продажу. Агенти і дистриб'ютори чутливі до винагород, які вони отримують, на відміну від Інтернет-агента. Якщо вони відчувають, що операції по мережі Інтернет конкурують з ними не на рівних, ставлячи під загрозу їх прибутковість, агенти і дистриб'ютори можуть покинути Вашу організацію. Ця ситуація контролюється рівнем комісійних, які їм виплачуються.

Інформаційні технології

105.Якщо Ви торгуєте через Інтернет, то у Вас має бути достатньо ресурсів для Вашого сайту, щоб справлятися з великим об'ємом відвідувачів. Обсяг трафіку в Інтернеті змінюється час від часу. Періодично Ваша система не буде повністю використовуватися. Але також будуть періоди дуже активного використання, коли трафік наближається до ліміту або перевищує потужність Вашого сайту. Здатність Вашої системи справлятися з навантаженнями у критичні моменти буде значно впливати на імідж Вашої компанії. Недостатність потужності в моменти пікових навантажень може нашкодити іміджу компанії на ринку.

106.Доступ до Інтернету надається Вам провайдером Інтернет-послуг, який продає Вам трафік на постійній основі.

107.Потужність Вашого сайту залежить від кількості доступних портів. Ви купуєте додаткові порти через Вашого провайдера для збільшення потужності сайту в наступному кварталі (рядок К). Максимальна потужність сайту повинна орієнтуватися на трафік, який Ви очікуєте в пікові моменти. Для того щоб допомогти зробити цей прогноз, Вам надається статистика на кінець останнього кварталу, яка відображає наступні параметри:

o потужність Вашої системи на кінець останнього кварталу (залежно від кількості задіяних портів);

o кількість відвідувань Вашого сайту за останній квартал;

oвідсоток потенційних відвідувачів, які не змогли потрапити на сайт за останній квартал.

Додавання порту у Вашу систему означає, що Ви додаєте до Вашої потужності ще 24 години на день. Через непостійність трафіку ця додаткова потужність максимально ефективно почне використовуватися тільки через квартал.

108.Щоквартальні витрати на 1 порт вказані в Таблиці 4. Окрім витрат на підтримку роботи Інтернет-порту вони включають витрати на забезпечення безпеки операцій, обслуговування кредитних карт і інші витрати. Ці витрати розглядаються як маркетингові і оплачуються Вашому Інтернет-провайдеру в наступному кварталі. Зміна кількості портів вимагає повідомлення за один квартал.

109.Необхідно пам'ятати, що програмне забезпечення підтримує ефективність Вашої системи і також може посилити імідж Вашої компанії на ринку. Оновлення програмного забезпечення проводиться щоквартально для забезпечення актуальності інформації про компанію. Щоквартально Ви повинні визначати обсяг коштів, який Ви витрачаєте на програмування, дизайн і нові сервіси на Вашому сайті. Чим більше Ви витрачаєте в порівнянні з Вашими конкурентами, тим успішнішим буде Ваш Інтернетмаркетинг. Думки споживачів про сайти компаній-конкурентів надаються у вигляді 5- зіркового рейтингу (5 зірок є найкращим результатом; зірка-найгіршим). Регулярні високі витрати на розвиток сайту можуть підвищити цей рейтинг. Низькі або поступово зменшувані витрати призводять до погіршення рейтингу.

110.Якщо Ви хочете вперше почати торгівлю в Інтернеті, то Вам знадобиться квартал, щоб встановити зв'язок з Інтернет-провайдером і прийняти рішення про кількість портів, які Ви хочете встановити. Коли Ви приймаєте рішення про початок роботи в Інтернет, Ви робите вступний внесок (див. Таблицю 4), і тоді Ваша система стане доступною для комерційного використання з початку наступного кварталу.

111.Інтернет-агент також буде найнятий протягом цього підготовчого кварталу. Ви повинні призначити йому щоквартальну винагороду (за замовчуванням буде призначено мінімальну). Також у Вас виникнуть витрати на рекрутинг персоналу.

112.Вам необхідно буде зайнятися дизайном і розробкою веб-сайту. Це також займе один квартал, отже, Ви повинні прийняти рішення про витрати на розвиток сайту, враховуючи рішення про планові рівні потужності сайту.

113.Система з декількох портів працює ефективніше, ніж така ж кількість портів окремо. Тому реальна середня потужність порту спочатку становить одну п'яту від позначеної максимальної потужності. Разом із збільшенням кількості працюючих одночасно портів збільшується і середня потужність, оскільки більша кількість портів дозволяє їм більш ефективно працювати (див.Таблицю 25).

114. Припинення Вашої Інтернет-діяльності вимагає повідомлення за один квартал, сигналом до закриття є зниження кількості портів до нуля. Існуючі порти будуть продовжувати функціонувати до кінця наступного кварталу. Також Ви повинні будете понести витрати на закриття портів і виплатити Інтернет-провайдеру та дистриб'ютору суми компенсацій, зазначені в Таблицях 3 та 4.

Наявність товарів

115.Наявність продукту і його доступність впливає на кількість отриманих замовлень, тому здатність Вашого виробничого відділу задовольняти попит є дуже важливим фактором. Готова продукція відправляється на товарний склад агента в ЄС і дистриб'ютора в НАФТА, а також Вашому Інтернет-агенту. Всі замовлення припускають доставку в найближчий термін, тобто в тому ж кварталі, в якому вони були отримані. Отже, Ви повинні підтримувати достатню кількість продукції на складі у всіх регіонах для того, щоб доставка клієнту відбувалася в тому ж кварталі. Замовлення переходять у категорію продажів, коли товари були доставлені кінцевому споживачеві. Якщо на складі Європи чи НАФТА недостатньо готової продукції, то замовлення не може бути виконаним. Це може призвести до формування черги споживачів, які очікують доставки Вашого товару, невдоволення і зниження попиту на Вашу продукцію. Це несприятливо позначиться на іміджі Вашої компанії. Чим більша черга замовлень, тим більшим буде несприятливий ринковий ефект.

116.Достатня кількість товару також визначає Вашу можливість торгівлі в Інтернеті. Товари для продажу через Інтернет відсилаються на товарний склад Вашому Інтернетагенту. Якщо попит перевищує наявну на складі товару кількість, це призводить до відмови від подальших замовлень і можливої втрати потенційних споживачів. В результаті імідж компанії як ефективного Інтернет-продавця буде скорочуватися.

117.Якщо у Вас залишилися невиконані замовлення за підсумками кварталу, то, як мінімум, половина з них на ринках ЄС та НАФТА, будуть скасовані Вашими потенційними покупцями. Решта невиконаних замовлень переносяться на наступний квартал, розглядаються як заборгованість за замовленнями і повинні бути задоволені, як тільки продукція з'явиться в наявності. Якщо Ви приймете рішення (Лист рішень рядок С) в цей час підняти ціну або знизити якість Вашої продукції, то ще більше невиконаних замовлень минулого кварталу буде скасовано на початку наступного. Таким чином, загальна цифра відмов у сумі перевищить 50%. Якщо Ви приймете рішення про зупинку виробництва продукту, заборгованість по замовленнях повинна бути задоволена за ціною останнього кварталу. Зняті замовлення не обов'язково йдуть до Ваших конкурентів, але якщо Ваш імідж буде знижуватися, то така тенденція може проявитися в майбутніх кварталах.

118. Якщо Інтернет-агент не може виконати замовлення через нестачу продукції, то нові замовлення не приймаються. І хоча видимої заборгованості у Вас не буде, негативний ефект на Ваш імідж все одно виникне.

Доставка, зберігання та дистрибуція

119.Кількість продукції, доставленої в Євросоюз, НАФТА і Вашому Інтернет-агенту буде відповідати тим цифрам, які Ви відобразили у Вашому плані виробництва (Лист Рішень, рядок В), до тих пір, поки продуктивність Вашої фабрики не обмежить Ваші можливості по постачанню. Товари, відвантажені на склади, контролюються агентами і дистриб'юторами, які стягують плату за його зберігання (Таблиця 13).

120.Продукція може бути списана, якщо вона була загублена, вкрадена або зламана

уВашій дистриб'юторської мережі і не може бути доставлена до кінцевого споживача в придатному до використання вигляді. У залежності від розмірів запасів на Ваших складах втрати такого роду можуть призвести до заборгованостей і втрачених продажів. Якщо заборгованості виникають через втрату товару, то Ваш страховик покриє повну вартість втрачених продажів. Втрата товарів, яка не призводить до втрачених продажів і незадоволеного попиту (тому що Ви маєте достатню кількість на складі), застрахована за оціночною вартістю (Таблиця 21). Ці суми додаються до Вашого щоквартального позову до страхової компанії.

121.Доставка агентам і дистриб'юторам проводиться за допомогою транспортних контейнерів стандартного розміру, які розвозяться найнятим транспортом. Місткість контейнера відображена в Таблиці 11. Вантаж кожного контейнера може складатися з набору різних типів продукції. Неповне завантаження контейнера оплачується за повною вартістю. Вартість доставки наведена в Таблиці 12.

122.Відстань до Вашого Інтернет-агента і до порту, з якого здійснюється доставка в НАФТА, фіксована (див. Таблиця 12). Дистриб'ютори НАФТА відповідають за транспортування продукції з порту на ринки НАФТА. Кілометраж транспортування по Європі залежить від кількості агентів.

123.Витрати на доставку включають в себе всі витрати на цілодобову оренду контейнерів і транспортні витрати (див. Таблицю 12). Загальні витрати на доставку продукції Вашому Інтернет-агентові і дистриб'юторам НАФТА будуть залежати від кількості навантажень, необхідних для доставки кількості товарів, зазначеної у виробничому плані, і від дальності поїздки. У Європі це також залежить від числа агентів на ринку ЄС (вважається, що вони рівномірно розподілені по території). Щоденні витрати на оренду контейнера і відстань, яку може проїхати контейнер за день, відображені в Таблиці 12.

124.Готова продукція зберігається на складах у ЄС (включаючи продукцію для Інтернет-агента) і НАФТА за вартістю за одиницю, яка ґрунтується на середній квартальній вартості зберігання (див. Таблиці 13 та 14). Зберігання товарів на складах НАФТА

Соседние файлы в папке правила імітаційної гри з управління бізнесом і являє собою довідник з прийняття рішень.
  • #
    05.02.201682.94 Кб91 - УПРАВЛІНСЬКИЙ ЗВІТ (ЗРАЗОК).xls
  • #
    05.02.2016177.66 Кб62 - ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ 2010.xls
  • #
    05.02.2016152.06 Кб83 - ФОРМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ.xls
  • #
    05.02.201681 б4SUPPORT.txt
  • #
    05.02.2016509.48 Кб7ДОВІДНИК.pdf