Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
509.48 Кб
Скачать

75% від звичайної вартості ремонту товару. Додаткові витрати на ремонт, пов'язаний з випадками такого типу, покриваються Вашою страховою компанією.

37.Частка неякісних товарів, які попали до кінцевого споживача і потім були повернені по гарантії, вплине на імідж Вашого продукту.

38.Кількість продукції, поверненої для ремонту по гарантії, залежить від часу, який Ви надасте Вашим працівникам на складання продукції. Чим більше часу їм буде надано, тим більше бракованих деталей вони зможуть виявити, і тим більш якісно буде виконане складання.

39.Ваш відділ контролю якості кожного кварталу отримує фіксовану суму на здійснення процедур контролю якості (див. Таблиця 10).

Дослідження і Розробки

40.Основний спосіб утримання і завоювання долі ринку – це постійна робота з розробки нових технологій і дизайну продукту з випередженням Ваших конкурентів. Це забезпечується шляхом регулярних інвестицій в науково-дослідницькі і дослідноконструкторські роботи (Лист Рішень, рядок G).

41.Як і будь-яких дослідницьких роботах, об’єм засобів, які Ви інвестуєте в розробку нових продуктів, не гарантує, що Ваші дослідницькі команди розроблять що-небудь нове, що посприяє покращенню іміджу Вашого продукту. Однак чим більше Ви інвестуєте в дослідження, тим більше шансів на створення нових технологій в довгостроковій перспективі, що може в подальшому позитивно вплинути на імідж Вашого продукту. Постійні невеликі витрати є більш ефективними, ніж великі одноразові, оскільки часто дослідницька команда формується не за 1 квартал. Ефект фінансування досліджень і розробок є накопичувальним, тобто, якщо ви витрачаєте свої ресурси на розвиток, то рано чи пізно, Ви отримаєте результат.

42.Результатом дослідницької роботи є так звані нові розробки, які можуть бути значними або незначними.

43.Незначні нові розробки автоматично впроваджуються в виробництво без необхідності якого-небудь додаткового підтвердження з Вашого боку. Вони мають незначний, але негайний ефект на імідж і продажі Вашої продукції.

44.Значні нові розробки мають настільки великий ефект на споживчі характеристики продукції, що можуть призвести до застарівання наявної продукції. Тому вони потребують окремого підтвердження (Лист Рішень, рядок F) їх впровадження. Можливо, вам потрібен буде деякий час для того, щоб продати запаси готової продукції, чи для того, щоб придумати ефективні шляхи виводу на ринок вдосконаленого продукту. Тому Ви повинні прийняти рішення про те, чи будете Ви застосовувати нові розробки негайно чи в наступних кварталах.

Повідомлення про появу нових значних розробок приходить тільки один раз. Якщо Ви не скористались ними негайно, то в наступному кварталі Ваш дослідницький відділ почне новий проект, при цьому результати попередніх розробок не будуть втрачені. Ви повинні пам’ятати про всі невикористані нові розробки. Проте якщо Ви не будете використовувати їх деякий час, то є ризик, що Ваші конкуренти реалізують схожі розробки на ринку раніше за Вас і в них з’явиться додаткова конкурентна перевага.

Якщо Ваша дослідницька команда вже здійснила нове значне відкриття, а Ви ще не впровадили попереднє, то прийняття рішення про впровадження нових розробок реалізує зразу два нововведення.

45.Якщо Ваш відділ досліджень і розробок протягом минулого кварталу не видав готових розробок для впровадження, то в звіті буде стояти «Немає». Цей результат не є негативним, отримання результатів діяльності дослідницької команди може зайняти два чи більше кварталів. Чим більше Ви інвестуєте в дослідження, тим коротшим буде період появи нових розробок.

46.Ефектом від впровадження нових розробок є посилення Вашого іміджу на ринку

вочах споживачів і збільшення оцінки Ваших продуктів споживачами по 5-зірковій шкалі. Якщо Ваш бюджет на дослідження невеликий, то Ваш продукт буде поступово застарівати, імідж продукту на ринку буде знижуватись, а оцінка в зірках зменшуватись. Якщо один з Ваших продуктів є шкідливим для навколишнього середовища, то це також призведе до втрати зірок.

47.Результати діяльності Вашої дослідницької команди відображаються в нижній частині розділу «Товари» Вашого Управлінського звіту.

48.Використання значних вдосконалень не впливає на кількість невиконаних замовлень, які у Вас можуть бути.

49.Незначні вдосконалення є додатковим результатом досліджень під час розробки значних. Вони не є перепоною для продовження великого дослідження.

50.Дотримуючись звітів про значні вдосконалення, дослідницький відділ починає працювати над новим проектом з наступного кварталу залежно від рівня інвестицій на дослідження, які ви зробили.

51.Якість Вашого управління буде впливати на шанси Вашого відділу на успіх.

52.Алгоритм впровадження в виробництво значних вдосконалень наступний:

a)Щоквартально Ви приймаєте рішення (Лист рішень, рядок G) про рівень інвестицій в розробку одного чи більше продуктів (бюджет на НДДКР).

b)Після певної кількості кварталів Ваші інвестиції винагороджуються повідомленням про значні вдосконалення в одному з продуктів.

Соседние файлы в папке правила імітаційної гри з управління бізнесом і являє собою довідник з прийняття рішень.
  • #
    05.02.201682.94 Кб91 - УПРАВЛІНСЬКИЙ ЗВІТ (ЗРАЗОК).xls
  • #
    05.02.2016177.66 Кб62 - ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ 2010.xls
  • #
    05.02.2016152.06 Кб83 - ФОРМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ.xls
  • #
    05.02.201681 б4SUPPORT.txt
  • #
    05.02.2016509.48 Кб7ДОВІДНИК.pdf