Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
509.48 Кб
Скачать

вказаної в балансі управлінського звіту за позаминулий квартал, плюс розміри другого платежу за верстати, встановлені протягом минулого кварталу, мінус вартість верстатів, проданих в минулому кварталі. Норма амортизації подана в Таблиці 18.

282.«Податки нараховані»: сума податків, яку Ваша компанія повинна заплатити з прибутку до оподаткування, визначається в 4 кварталі кожного року. Податки нараховуються у випадку додатної величини прибутку до оподаткування за ставкою податку, вказаної в Таблиці 20. Нараховані податки одразу вираховуються з чистого прибутку компанії і враховуються до статті «Податкова заборгованість» в балансі до того часу, поки засоби автоматично не будуть перераховані в бюджет в 2-му кварталі наступного року.

283.«Чистий прибуток/збиток»: Валовий прибуток/збиток плюс страхові надходження і отриманий відсоток, мінус виплачений відсоток, накладні витрати, амортизаційні та податкові відрахування.

284.«Дивіденди»: сума, виплачена акціонерам компанії відповідно до Вашого рішення щодо дивідендних виплат, яке Ви приймаєте в 1 і 3 кварталі кожного року. Сума дивідендних виплат визначається як встановлений Вами відсоток від капіталу акціонерів. Максимальна сума виплачуваних дивідендів обмежується величиною резервів компанії на кінець позаминулого кварталу.

285.«Відрахування в резерв»: «Чистий прибуток/збиток» мінус «Дивіденди». Чисті активи компанії будуть розраховуватись як Чисті активи на кінець позаминулого кварталу, плюс відрахування в резерв плюс додаткові строкові кредити, залучені в минулому кварталі.

БАЛАНС

286.«Баланс» компанії складається з трьох частин – активів, пасивів і розрахунку чистої вартості компанії.

287.«Вартість будівель»: фіксована вартість будівель і споруд, що є у власності

компанії.

288.«Вартість обладнання»: поточна остаточна вартість верстатів. Метод розрахунку: вартість обладнання згідно з балансом на кінець позаминулого кварталу, плюс друга частина платежу за верстати, встановлені в минулому кварталі; мінус остаточна вартість верстатів, проданих в минулому кварталі; мінус нарахована на отриману суму квартальна амортизація; плюс величина першої частини платежу за нові верстати, замовлені у минулому кварталі. Норма амортизації подана в Таблиці 18.

289.«Усього основних активів»: «Вартість будівель» плюс «Вартість обладнання».

290.«Вартість товарних запасів»: вартість товарних запасів, що є на складах агентів і дистриб’юторів компанії. Розраховується: кількість продукції кожного типу на складі множиться на оціночну вартість одиниці продукції на складі (див. Таблиця 21).

291.«Вартість запасів сировини»: вартість запасів сировини (в євро), що зберігають на складі Вашої компанії чи на орендованих складах на кінець минулого кварталу, плюс сировина, замовлена для доставки через 3 та 6 місяців. Загальна кількість сировини, що знаходиться на складах чи замовленої для доставки в наступних кварталах множиться на встановлений відсоток (див. Таблиця 21) від найменшої ціни з СПОТ-ціни, 3-х та 6 - тимісячних контрактів на кінець минулого кварталу. Ця ціна, виражена в доларах, переводиться в євро за обмінним курсом, встановленим на кінець минулого кварталу.

292.«Дебіторська заборгованість»: величина грошових засобів, яку клієнти повинні виплатити Вашій компанії. Метод розрахунку: дебіторська заборгованість в балансі на кінець позаминулого кварталу, плюс виторг в минулому кварталі, мінус грошові надходження від продажів в минулому кварталі.

293.«Готівкові кошти»: розмір вільних готівкових грошових засобів, на які не нараховується відсотковий прибуток. Розраховується: готівкові засоби на кінець позаминулого кварталу плюс додатні грошові потоки минулого кварталу. Зверніть увагу, що величина готівкових засобів буде змінюватись автоматично відповідно до потреб компанії в ліквідних фондах .

294.«Інвестиції»: розмір інвестицій, що лежать на банківських депозитах. Розраховується: інвестиції на кінець позаминулого кварталу, мінус Ваше рішення про обсяги повернення інвестицій, плюс Ваше рішення про обсяги нових вкладень інвестицій в минулому кварталі. Відсотковий дохід з інвестицій змінюється відповідно до динаміки облікової ставки Центрального банку (див.Таблиця 20). Відсотки нараховуються і додаються до готівкових коштів компанії. Нові інвестиції можуть бути обмежені лімітом овердрафту.

295.«Усього активи»: сума параграфів 289-294.

296.«Податкова заборгованість»: розмір нарахованих податків за результатами 4 кварталу року для відрахувань в державний бюджет в 2-му кварталі нового року. Якщо податкова заборгованість виникає (значення прибутку до оподаткування за результатами 4 кварталу року додатне), вона відображається в тій статті протягом 4-го і 1 -го кварталів кожного року.

297.«Кредиторська заборгованість»: заборгованість Вашої компанії перед партнерськими організаціями за товари і послуги, надані ними в минулому кварталі. Заборгованість включає: рекламу, гарантійне обслуговування, оренду транспорту, витрати на розвиток веб-сайту, техобслуговування, частково витрати на складування і закупівлю,

витрати на маркетингові дослідження і 50% витрат на закупівлю сировини (див. Таблиця

24).

298.«Банківський овердрафт»: короткостроковий кредит, наданий банком за нефіксованою процентною ставкою під заставу короткострокових активів компанії. Величина таких займів обмежена лімітом овердрафту, вказаним в управлінському звіті за позаминулий квартал. Крім цього, нараховані відсотки також додаються до величини овердрафту, тому може виникнути ситуація, коли Ваші займи близькі до ліміту овердрафту

інараховані відсотки в сумі перевищують дозволений ліміт. При поверненні овердрафту в повному обсязі, нараховані відсотки вираховуються з готівкових коштів. Овердрафт залучається і погашається автоматично (в межах ліміту) в залежності від потреб Вашої компанії в грошових коштах..

299.«Незабезпечені кредити»: величина короткострокових займів, що надаються компанії без застави для фінансування операційної діяльності при нестачі власних засобів, овердрафту і строкових кредитів. Відсотки за цими займами додаються до суми незабезпечених кредитів до того часу, поки від повністю не буде погашений. В цьому випадку нараховані відсотки додаються до овердрафту. Незабезпечені кредити залучаються і погашаються автоматично залежно від потреб компанії і тільки після того, як повністю використаний ліміт овердрафту.

300.«Загальна поточна заборгованість»: сума заборгованостей за параграфами 296-

299.

301.«Чисті активи»: сума всіх активів компанії мінус сума загальної поточної заборгованості. Чисті активи дорівнюють величині чистих активів за позаминулий квартал плюс відрахування в резерв минулого кварталу, плюс строкові кредити, які Ваша компанія змогла залучити на початку минулого кварталу.

302.«Строкові кредити»: сума середньострокових ааймів, яку Ваша компанія вирішила залучити від інституційних інвесторів минулого кварталу.

303.«Чиста вартість»: вартість вашої компанії для акціонерів. Розраховується: «Чисті активи» мінус «Строкові кредити».

304.«Капітал акціонерів»: статутний акціонерний капітал компанії, сформований акціями номіналом 1 євро.

305.«Резерви»: нерозподілений прибуток, акумульований з моменту створення компанії. Розраховується: «Чиста вартість» мінус «Капітал акціонерів». Інший метод розрахунку: величина резервів в позаминулому кварталі, плюс прибуток/збиток, перерахований в резерв минулого кварталу. Значення резервів може бути від’ємним.

306.«Акціонерній фонд»: сума «Капіталу акціонерів» і «Резервів». Також дорівнює «Чистій вартості» компанії.

ЗВІТ ПРО РУХ ГРОШОВИХ КОШТІВ

307.«Звіт про рух грошових коштів» - останній з фінансових звітів компанії, що дозволяє проаналізувати вхідні і вихідні грошові потоки компанії за останній квартал.

308.«Надходження від продажу»: грошові надходження від дебіторів компанії в минулому кварталі. Розраховується: частина від дебіторської заборгованості за передостанній квартал і виручки від реалізації за минулий квартал. Термін повернення дебіторської заборгованості залежить від ринку (див. Таблицю 23).

309.«Фінансові надходження»: надходження від продажу верстатів за їх залишковою вартістю.

310.«Отримані відсотки»: відсотки, отримані на вкладені інвестиції в минулому

кварталі.

311.«Повернення інвестицій»: величина інвестицій, яку Ви вирішили вилучити в минулому кварталі (згідно з прийнятим рішенням).

312.«Страхові платежі»: див. пункт 277.

313.«Додаткові кредити»: сума овердрафту, незабезпечених кредитів і термінових позик, залучених в минулому кварталі, мінус сума тих же самих показників за передостанній квартал(якщо значення позитивне).

314.«Платежі з операційної діяльності»: платежі за товари, послуги та зарплату, які зробила компанія в минулому кварталі. Платежі включають: накладні витрати, 50% вартості замовленого та купленої сировини, зарплати співробітників, витрати на обслуговування верстатів, контроль якості, плюс кредиторська заборгованість за передостанній період, мінус кредиторська заборгованість за минулий квартал (виключаючи закупівлю сировини).

315.«Придбання обладнання»: платежі за верстати, замовлені або встановлені в минулому кварталі (див. Таблицю 18).

316.«Сплачені відсотки»: вартість запозичень у минулому кварталі. Компанія виплачує відсотки на термінові позики, незабезпечені кредити і банківський овердрафт за ставками, зазначеними у Таблиці 20.

317.«Інвестиційні вкладення»: обсяг грошових коштів, який Ви вирішили інвестувати

вминулому періоді. Інвестиції можуть бути обмежені лімітом овердрафту.

318.«Сплачені податки»: сума, що перераховується у вигляді податків до державного бюджету у 2-му кварталі кожного року. Розмір податків визначається в 4-му кварталі кожного року.

319.«Виплата дивідендів»: див. пункт 284.

Соседние файлы в папке правила імітаційної гри з управління бізнесом і являє собою довідник з прийняття рішень.
  • #
    05.02.201682.94 Кб91 - УПРАВЛІНСЬКИЙ ЗВІТ (ЗРАЗОК).xls
  • #
    05.02.2016177.66 Кб62 - ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ 2010.xls
  • #
    05.02.2016152.06 Кб83 - ФОРМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ.xls
  • #
    05.02.201681 б4SUPPORT.txt
  • #
    05.02.2016509.48 Кб7ДОВІДНИК.pdf