Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
509.48 Кб
Скачать

156. Існує мінімальний допустимий Управлінський бюджет за квартал (див. Таблиця 17). Збільшення бюджету здійснюється на початку наступного кварталу. Зменшення бюджету потребує повідомлення за один квартал і не може бути більше ніж 10%.

Фінанси

Фінансовий відділ Вашої компанії відповідає за забезпечення ефективного управління фінансовими ресурсами відповідно до корпоративної стратегії. Це передбачає виконання наступних функцій: моніторинг прибутковості, управління інвестиціями і позиками, основними засобами компанії, оподаткуванням і дивідендною політикою.

157.Компанія фінансується за допомогою акціонерного капіталу, що складається з акцій вартістю 1 євро кожна. Кількість акцій відображена в бухгалтерському балансі компанії.

158.Акції компанії котируються на фондовому ринку, і вартість 1 акції для всіх компаній відображається в кінці кожного кварталу на другому листі Управлінського звіту. На ціну акцій впливають кілька факторів, які включають:

Власний капітал підприємства,

Прибутковість,

Виплату дивідендів,

Ліквідність,

Спроможність виплатипроцентів за позиками,

Наявність і використання ресурсів,

Рівень попиту на продукцію

Спроможність швидко виконувати замовлення.

Ціна на акцію за результатами періоду є цільовим критерієм, за яким оцінюється діяльність компанії і визначається переможець.

Дивіденди

159.Кожного першого та третього кварталу календарного року Ви повинні визначити частку накопичених резервів, яка буде виплачена Вашим акціонерам як дивіденди (Лист Рішень, рядок R). Регулярні, передбачувані і привабливі за обсягом виплати дивіденди будуть позитивно впливати на вартість акції. Нестійкі і низькі дивіденди мають негативний ефект.

160.виплата дивіденді здійснюється в непарні квартали (1 і 3). Загальна сума виплачений дивідендів не може перевищувати резерви компанії, вказані в бухгалтерському балансі за минулий квартал. Обсяг дивідендних виплат визначається як встановлений процент від акціонерного капіталу компанії. Дивіденди не можуть бути

виплачені, якщо в минулому кварталі немає достатніх резервів для здійснення таких виплат.

Інвестиції

161. Ви можете прийняти рішення про інвестування засобів в фінансові активи чи вилучення таких інвестицій на початку наступного кварталу (Лист рішень, рядок Q). Це не здійснюється автоматично і вільні засоби компанії можуть залишатись в вигляді готівки, не приносячи ніякого прибутку. Інвестиції можуть здійснюватись навіть за рахунок кредиту, отриманого з метою інвестування.

Кредити

162.Ви можете прийняти рішення про залучення середньострокового кредиту за фіксованою відсотковою ставкою (рядок Q) (див. Таблиця 20). В цьому випадку Ви отримуєте засоби від інвестиційних організацій, які, встановлюючи тісні зв’язки з Вашою компанією в довгостроковій перспективі, стають постійними кредиторами Вашої компанії. Кредит надається Вам на початку наступного кварталу в вигляді готівки або автоматично використовується для повернення будь-якого наявного у Вас простроченого чи непокритого кредиту.

163.Додаткові позики в межах строкового кредиту обмежені Вашою кредитоспроможністю (див. Таблиця 19), яка відрізняється у різних кварталах і залежить від вартості акції Вашої компанії на фондовому ринку, кількості будь-яких наявних позик і лімітів овердрафту, встановлених Вашим банком. Ваша кредитоспроможність на наступний квартал відображена в Управлінському звіті за минулий квартал.

164.Процент на строковий кредит є фіксованим (Таблиця 20) і розраховується з першого дня кожного кварталу. Ви отримуєте кошти за строковими кредитами до витрати засобів на інвестицій. Таким чином, позичені засоби можуть бути негайно інвестовані.

165.Додатковим фінансовим інструментом є овердрафт (екстрений банківський кредит). Ваш банк встановлює ліміт на овердрафт в наступному кварталі, базуючись на короткострокових активах Вашої компанії і зобов’язаннях, відображених в Вашому бухгалтерському балансі за минулий квартал (див. Таблиця 19).

166.Ліміт на овердрафт на наступний квартал відображається в Управлінському звіті минулого кварталу. Засоби за овердрафтом автоматично перераховуються на Ваш рахунок для покриття Ваших витрат

167.Процент, що виплачується за овердрафтом, встановлюється за річною ставкою на 4 пункти вище ніж ставка Центрального банку ЄС в наступному кварталі. Процентні виплати додаються до основної суми овердрафту.

168.Якщо Вам потрібно більше засобів, ніж Ваш ліміт на овердрафт, Ваша компанія може використовувати кредити, що пропонують фінансові установи, без застави. Ці кредити доступні в необмеженій кількості за процентною ставкою (див. Таблиця 20), що на 10 пунктів вища за поточну облікову ставку Центрального банку ЄС. Ставка на незабезпечені кредити розраховується подібно до ставки на овердрафт. Незабезпечені кредити будуть доступні для Вас, навіть якщо Ваша компанія буде вважатись неплатоспроможною. В даній моделі компанія ніколи не оголошується банкротом, навіть якщо ціна на Ваші акції буде падати.

169.Овердрафти і незабезпечені кредити видаються і погашаються автоматично. Незабезпечені кредити видаються в останню чергу і погашаються першими.

170.На початку наступного кварталу сума Вашого овердрафту і будь-якого незабезпеченого кредиту, вказаного в балансі минулого кварталу, буде оновлена за фактом руху грошових коштів відповідно до прийнятих рішень про інвестиції чи строкові кредити. Притік і відтік грошових засобів за всіма іншими пунктами відбувається протягом всього кварталу. Процентні виплати за овердрафтом і незабезпеченими кредитами розраховуються як середня сума залишків засобів на рахунку за кожен день протягом кварталу (див. Таблиця 14)

171.Прибуток від інвестицій відповідає річній ставці Центрального банку ЄС в наступному кварталі і розраховується починаючи з першого дня кожного кварталу. Якщо Вам не вистачає грошових засобів, то всі витрати будуть здійснені за рахунок овердрафту поки не буде досягнуто ліміту, встановленого в минулому кварталі.

Основні засоби

172.Основні засоби компаній складаються з будівель і споруд та обладнання. Тоді як вартість нерухомості постійна і незмінна, обладнанням потрібно управляти відповідно до стратегії розвитку компанії.

173.Завод Вашої компанії повністю належить Вам і має постійну вартість, визначену

вбалансі компанії.

174.Верстати можуть бути куплені за ціною, вказаною в Таблиці 18, але ці дії мають бути ретельно сплановані. Цілком можливо, що Ви не зможете здійснити замовлення на купівлю верстатів до того часу, поки фінансове становище компанії не буде стабільним.

175.Постачальник обладнання оцінює вашу спроможність оплатити замовлення, розраховуючи вашу кредитоспроможність, всі готівкові кошти і інвестиції в кінці кварталу з вирахуванням всіх невиконаних платежів за раніше замовленим, але ще не встановленим обладнанням. Якщо Ваша платоспроможність більша чи дорівнює загальній вартості обладнання, яке Ви замовляєте, постачальник прийме Ваше замовлення разом з авансом. Аванс складає половину вартості замовлення. Якщо Ваша платоспроможність нижча за

загальну вартість замовленого обладнання, то постачальник прийме замовлення лише на ту кількість верстатів, яку покриває Ваша платоспроможність.

176.Як тільки замовлення на обладнання прийняте, верстати доставляються і встановлюються в кварталі, що йде після наступного. Саме тоді здійснюється другий платіж (друга половина вартості замовленого обладнання). Верстати готові для використання через 2 квартали після прийняття рішення про його купівлю (при рішенні про купівлю в 1 кварталі верстати почнуть працювати з 3-го). Зменшення рівня Вашої платоспроможності під час періоду доставки і встановлення верстатів не впливає на встановлення вже замовлених верстатів.

177.Вартість встановленого обладнання поступово зменшується. Це відбувається відповідно до ставки амортизації, що зменшує балансову вартість (див. Таблиця 18). Коли Ви приймаєте рішення про продаж верстатів (рядок L), то на початку наступного кварталу продаються найбільш старі верстати з найменшою вартістю в минулому кварталі.

Страхування

178. Ваша компанія постійно наражається на ризик великої кількості випадкових подій, які можуть завадити її діяльності:

Матеріали, що зберігаються на Вашому власному складі, можуть бути випадково зіпсовані через недбале поводження, крадіжки, повені або пожежі;

Матеріали можуть бути пошкоджені під час перевезення чи на Вашому регіональному складі;

Складальники можуть постраждати від нещасних випадків на робочому місці чи вдома, що може призвести до зниження продуктивності Вашої фабрики;

Верстати можуть бути серйозно пошкоджені, що призведе до простою;

Неякісна продукція, яка може бути в подальшому екологічно небезпечна, продається, але повинна бути повернена для доопрацювання.

Ці події будуть виділятись в управлінському звіті знаком «!» поряд з відповідними значеннями.

179.Для того, щоб захиститися від таких випадків, Ви можете прийняти рішення про страхування, яке покриє Ваші фінансові збитки, спричинені цими ситуаціями. Страхова компанія пропонує кілька варіантів для покриття страхових випадків. Ви повинні вирішити, за яким із запропонованих планів Ви будете працювати (Лист рішень, рядок T). Таблиця 22 відображає всі доступні страхові плани.

180.Страхова премія розраховується як процент від вартості застрахованого майна, взятої з балансу за минулий квартал: будівель та споруд, обладнання, запасів матеріалів і товарів. Процент змінюється залежно від страхового ризику, який Ви згодні взяти на себе.

Чим більший ризик Ви готові взяти на себе, тим меншою буде страхова премія на застраховану власність. Таблиця 22 пропонує 4 плани, де страхові ризики, які бере на себе компанія, зростають послідовно від 0,1% до 0,4%.

181.П’ятою опцією можна вважати відмову від страхування діяльності компанії, в такому випадку Ви наражаєтесь на небезпеку випадкових пошкоджень без страхового покриття.

182.Світові катастрофи трапляються рідко, але Ваша страховка покриє будь – які збитки, які можуть бути завдані Вашій власності в цих випадках.

183.Іншим фактором, який тягне за собою ризик випадкових пошкоджень, може бути рівень Вашого управлінського бюджету. Добре організована система управління забезпечує безпечні умови праці. Поганий менеджмент призведе до того, що компанія здобуває статус компанії з високим рівнем ризику.

184.Страхові випадки відображаються в Управлінському звіті різними способами. Втрати матеріалів і запасів продукції відображаються безпосередньо в звіті. Втрати машино-годин і часу на складання відображаються в розшифруванні часу простою верстатів і часу відсутності працівників відповідно, і не відокремлені від рутинних незначних проблем.

185.Витрати на усунення небезпечних і екологічно шкідливих товарів включені в рядок «Гарантійне обслуговування». Страхові випадки, що виникли, позначаються знаком «!» біля відповідного числа в Управлінському звіті

186.Загальна вартість збитків включається в щоквартальний єдиний позов до страхової компанії. Якщо вартість збитків більша ніж ризик, який компанія взяла на себе (Лист Рішень, рядок T), то Вам буде виплачена різниця. Якщо Ви не застраховані, то Ви не можете розраховувати на компенсацію збитків.

Управлінські звітикомпанії

Цей розділ довідника присвячено Управлінським звітам Вашої віртуальної компанії. Він описує кожен параметр у звіті і наводить математичні формули розрахунку показників там, де це можливо.

187. Управлінський звіт складається з 6 частин: копії рішень, прийнятих на звітний квартал; статистики по доступності та використанню ресурсів; статистики по руху товару і його наявності; фінансових звітів; інформації про ринки і діяльність конкурентів; макроекономічної статистики. Передбачається, що Ви вже отримали на руки звіти з історією своєї компанії. Використовуйте останній за часом звіт (за останній квартал) для прийняття рішень на наступний період.

188.При отриманні управлінського звіту, перш за все, переконайтеся, що він Ваш, тобто в ньому вказаний Ваш номер групи і компанії, назву Вашої команди і ПІБ лідера, а також правильний ігровий квартал. Якщо який-небудь з цих параметрів неправильний, будь ласка, терміново зв'яжіться з організаторами проекту.

189.Перший розділ в управлінському звіті представляє собою копію прийнятих Вами рішень на звітний квартал. Як правило, ці рішення будуть в точності повторювати рішення, відправлені Вами через веб-сайт, але можливі 4 випадки, коли вони можуть відрізнятися.

190.Перший випадок: Ви прийняли рішення, некоректне в умовах поточної ситуації у Вашій компанії. Наприклад, Ви прийняли рішення звільнити 5 робітників, у той час як маєте лише одного. Або прийняли рішення купити верстат, а платоспроможність Вашої компанії не відповідає необхідному рівню. Фактичне рішення також може відрізнятися від введеного Вами, якщо воно не набуло планованого ефекту, наприклад, якщо Ви хотіли найняти 5 робочих, а вийшло найняти тільки трьох. У таких випадках симулятор автоматично змінить Ваше рішення на найближче можливе значення. Поряд з таким зміненим рішенням Ви побачите знак «зірочку» (*).

191.Другий випадок: введене Вами рішення було некоректним, тому що не вкладалося в прийнятий в симуляторі допустимий діапазон рішень. У цьому випадку буде діяти старе рішення (рішення «за замовчуванням»), яке буде позначене знаком «решітка»

(#). Діапазон допустимих значень для кожного рішення представлений в наступному розділі цього Довідника.

192.Третій випадок: Ваше рішення не було отримано. У цьому випадку симулятор автоматично приймає за вас старі рішення, що діяли в минулому періоді та відзначає їх знаком «решітка» (#).

193.І, нарешті, четвертий випадок: якщо в управлінському звіті в розділі прийнятих рішень Ви бачите значення, що не відповідають введеним Вами і поруч немає повідомлення про помилку (відсутній знак «зірочка» - «*» або «решітка» - «#»), якомога швидше зв'яжіться з організаторами змагання. Помилки, допущені у зв'язку зі збоєм в роботі сайту та інших пристроїв комунікації, можуть бути виправлені лише протягом 24 годин з моменту публікації управлінських звітів на сайті.

194.Інші розділи управлінського звіту містять інформацію про поточний стан Вашої компанії. Вони або повідомлять Вам про факти, що мали місце в минулому кварталі, або нададуть інформацію про поточні виробничі і фінансові параметри Вашої компанії, або вкажуть на події, які відбудуться в наступному кварталі. Управлінські звіти також надають інформацію про діяльність Ваших конкурентів та ситуацію на ринках. Наступні параграфи даного розділу дають докладну інформацію про кожний розділ управлінського звіту і показують, як розраховуються ті чи інші параметри.

ДОСТУПНІСТЬ І ВИКОРИСТАННЯ РЕСУРСІВ

195.«Верстати в наявності в минулому кварталі»: кількість верстатів, доступних для виробництва в минулому кварталі.

196.«Верстати в наявності для наступного кварталу»: верстати, які Ви можете використовувати для виробництва в наступному кварталі за умови, що жоден верстат не буде проданий в наступному кварталі. Розраховуються як «Верстати в наявності в минулому кварталі» плюс верстати, куплені в передостанньому кварталі та встановлені у минулому кварталі, мінус верстати, продані вминулому кварталі.

Години роботи складальників

197.«Загальна кількість годин роботи в минулому кварталі»: кількість кваліфікованих складальників, яку Ви мали в минулому кварталі, помножена на максимальну кількість часу, який вони могли працювати (включаючи суботу і неділю - Таблиця 16), мінус кількість годин страйку на кожного складальника, якщо страйк стався в минулому кварталі (тобто був оголошений 2 квартали тому).

198.«Загальний час відсутності / хвороби складальників»: кількість годин роботи кваліфікованих складальників, які було втрачено в минулому кварталі через хворобу складальників або відсутність на роботі з інших причин. У разі якщо причиною невиходу складальників була серйозна хвороба або нещасний випадок, страхова компанія може покрити пов'язані з цим витрати. У цьому разі поряд з кількістю втраченого часу буде стояти «знак оклику» (!). Яка частина втраченого часу із загального числа прогулів була викликана серйозними хворобами, окремо не вказується.

199.«Фактична кількість відпрацьованого часу»: фактична кількість відпрацьованого

іоплаченого часу складальників в минулому кварталі. Розраховується як сума продукції, виробленої і доставленої в минулому кварталі, і кількість браку / повернення, помножена на встановлений Вами час складання кожного типу продукту.

200.«Повідомлення про страйки в наступному кварталі»: кількість робочих тижнів, які буде втрачено кожним складальником в наступному кварталі через запланований страйк. На кількість втраченого в результаті страйку часу Ви не можете вплинути, якщо страйк вже оголошений. Робочий час, що втрачає кожен складальник в результаті 1 тижня страйку, зазначений в Таблиці 17.

Робота устаткування (машино-години)

201.«Загальна кількість доступних годин роботи в минулому кварталі»: кількість верстатів, що були в наявності в минулому кварталі, помножена на максимальну кількість годин роботи верстатів на квартал відповідно до обраної кількості змін роботи (див. Таблицю 7).

202.«Години простою верстатів»: кількість годин в минулому кварталі, які верстати не працювали з причин поломки і наступного ремонту. У разі якщо простій верстатів був викликаний форс-мажорними обставинами, пов’язані з цим витрати можуть бути

відшкодовані страховою компанією (Ви побачите «знак оклику» - «!» поряд із даними про години простою).

203.«Години запланованого техогляду»: кількість запланованих годин для профілактичного техогляду, який здійснюється понад час на виробництво. Розраховується: заплановані Вами години техогляду одного верстата треба помножити на кількість верстатів у минулому кварталі мінус години простою верстатів. Якщо час простою верстатів у результаті поломок перевищує кількість запланованого часу техогляду, техогляд здійснюватися не буде.

204.«Загальне число відпрацьованих годин за минулий квартал»: загальний час роботи верстатів для виробництва продукції в минулому кварталі. Розраховується: кількість вироблених продуктів кожного типу множиться на час виробництва одного продукту, збільшений на ефект зниження ефективності верстатів.

205.«Середня ефективність верстата»: теоретично мінімальна кількість годин роботи верстатів (Таблиця 5) для виробництва Вашої продукції в минулому кварталі, розділена на фактичний час роботи верстатів, виражена у відсотках.

Використана і доступна сировина

206.«Залишки сировини на початок періоду»: кількість сировини, що залишилася з передостаннього періоду плюс кількість сировини, замовленої в більш ранні квартали і доставленої в минулому кварталі. Розраховується як сума залишків сировини на кінець минулого кварталу плюс сума значень за статтею «Буде доставлено в наступному кварталі» з управлінського звіту передостаннього кварталу.

207.«Сировина, придбана в минулому кварталі»: сировина, замовлена на початку минулого кварталу за СПОТ-ціною з негайною доставкою.

208.«Сировина, придбана у минулому кварталі автоматично»: сировина, куплена в минулому кварталі автоматично за більш високою ціною для усунення дефіциту сировини протягом кварталу. Розраховується: сума значень параграфів 209 і 210 мінус сума значень параграфів 207 і 206.

209.«Втрачено / знищено»: кількість сировини, втраченої, викраденої або зіпсованої на Ваших складах у минулому кварталі (дивіться знак «!»).

210.«Сировина, використана в минулому кварталі»: загальна кількість сировини, використаної в минулому кварталі для виробництва продукції. Розраховується: кількість виробленої і доставленої продукції плюс брак / повернення, помножена на кількість сировини, необхідної для виробництва кожного типу продукції (Таблиця 5).

211.«Залишки сировини на кінець минулого кварталу»: загальна кількість сировини, що залишилася на складах за підсумками минулого кварталу, яка перейде на наступний квартал. Розраховується: сума параграфів 206 і 207 мінус сума параграфів 209 і 210.

212.«Буде доставлено в наступному кварталі»: кількість сировини, замовленої Вами

вминулому кварталі для доставки через 3 місяці плюс кількість сировини, замовленої Вами два квартали тому для доставки через 6 місяців.

213.«Буде доставлено через один квартал»: кількість сировини, замовленої Вами в минулому кварталі для доставки через 6 місяців.

Управління персоналом

214.«Персонал на початок минулого кварталу»: кількість кваліфікованих складальників і некваліфікованих механіків, доступних Вам на початок попереднього кварталу. Включає число складальників, які працювали на Вас впродовж усього минулого кварталу. Для механіків - це всього лише число механіків, які були у Вашому розпорядженні на початку минулого кварталу (залежно від завантаження виробничих потужностей та кількості робочих змін не всі з них реально працювали).

215.«Рекрутовано за минулий квартал»: кількість працівників кожного типу, успішно найнятих впродовж минулого кварталу. Складальники наймаються до кінця звітного кварталу і зможуть почати працювати тільки в наступному кварталі. Механіки наймаються автоматично на самому початку звітного кварталу і працюють протягом всього кварталу, щоб повністю укомплектувати верстати відповідно до обраної кількості змін (по 4 механіки на один верстат за одну зміну).

216.«Навчений некваліфікований персонал»: кількість працівників, взятих з числа некваліфікованих механіків і навчених для роботи в якості складальників з початку наступного кварталу.

217.«Загальна кількість звільнених працівників»: кількість працівників кожного типу, яких Ви звільнили у минулому кварталі. Складальників звільняють у кінці звітного кварталу

ітому вони працюють на Вас протягом всього кварталу. Механіків звільняють на початку кварталу. Вони звільняються автоматично як результат продажу верстатів або зниження кількості робочих змін. Лише половина «зайвих» механіків може бути звільнена за один квартал, тому можлива ситуація, коли Ви маєте механіків, які не працюють.

218.«Звільнилися за власним бажанням»: кількість співробітників, що звільнилися за власним бажанням у зв'язку з відходом на пенсію, хворобою або переходом на іншу роботу. Такі працівники припиняють працювати з кінця минулого кварталу.

219.«Персонал у наявності на початок наступного кварталу»: кількість працівників кожного типу, що буде доступна Вам на початку наступного кварталу. Кількість механіків може бути потім автоматично змінено відповідно до введення у виробництво нових верстатів або Вашим рішенням щодо зміни кількості робочих змін. Розраховується: параграф 214 + 215 + 216 мінус параграфи 217 і218.

Агенти і Дистриб'ютори

220.«Наявні в минулому кварталі»: кількість агентів і дистриб'юторів, які працювали на Вашу компанію в минулому кварталі. Дорівнює значенню «Доступно на початок наступного кварталу» з управлінського звіту передостаннього кварталу.

221.«Покинули компанію»: кількість агентів і дистриб'юторів, які прийняли рішення покинути Вашу компанію. Це стало можливим, тому що вони відчули, що заробляють не достатньо або не отримують необхідної фінансової або рекламної підтримки в порівнянні

зкомпаніями-конкурентами.

222.«Звільнено у минулому кварталі»: кількість агентів і дистриб'юторів, які були звільнені Вашим рішенням на початку минулого кварталу і фактично закінчили працювати наприкінці минулого кварталу.

223.«Найняті для наступного кварталу»: кількість агентів і дистриб'юторів, які погодилися працювати на Вашу компанію, починаючи з наступного кварталу. Вони були найняті протягом минулого кварталу, щоб відповідати потрібній кількості агентів, встановленій Вами. Іноді Ви можете не найняти потрібної кількості агентів і дистриб'юторів. Це може статися через більш низькі винагороди, комісійні та більш слабку рекламну підтримку Ваших продуктів у порівнянні з конкурентами.

224.«Доступно на початок наступного кварталу»: кількість агентів і дистриб'юторів, які будуть продавати Вашу продукцію в наступному кварталі.

Звіт з інформаційних технологій

225.Цей розділ дає інформацію про діяльність Вашої компанії в Інтернеті. Якщо Ваша компанія не займається електронною комерцією, всі параметри в цьому звіті будуть дорівнювати нулю.

226.«Кількість діючих Інтернет-портів»: кількість Інтернет-портів, які Ви вирішили підключити в минулому кварталі. Визначає потужність і пропускну спроможність Вашого веб-сайту.

227.«Кількість відвідувань веб-сайту, які пройшли успішно»: загальна кількість успішних підключень до Вашого веб-сайту. Ця цифра показує рівень інтересу до сайту Вашої компанії. Ваш успіх у перетворенні відвідувачів Вашого сайту в покупців Вашого продукту залежить від ефективності Інтернет-магазину і зручності сайту, а також від іміджу Вашої продукції.

228.«% відвідувачів, які не змогли потрапити на сайт»: загальна кількість невдалих спроб зайти на Ваш сайт протягом минулого кварталу, розділена на загальну кількість спроб. Ця статистика - результат роботи Вашого технічного відділу, що відслідковує трафік Вашого сайту.

РУХ ТОВАРУ І ЙОГО НАЯВНІСТЬ

229. «Заплановано»: загальна кількість кожного типу продукту, яку Ви запланували в рішеннях минулого кварталу, підсумована за всіма регіонами.

230.«Вироблено»: кількість продукції, яку фактично було вироблено в минулому кварталі, включаючи «Брак / повернення». Кількість фактично виробленої продукції може бути меншою, ніж заплановано, якщо не вистачило виробничих потужностей або кваліфікованого персоналу.

231.«Брак / повернення»: кількість кожного типу продукції, яка була визнана бракованою Вашим відділом контролю якості. Така продукція списується за ціною, вказаною у Таблиці 8. Якщо у Вас є необхідні ресурси, Ваш відділ виробництва зробить додаткову продукцію, щоб замінити браковану.

232.«Втрачено / знищено»: кількість кожного типу продукції, втраченої, вкраденої або знищеної під час транспортування або зберігання на складах Ваших агентів і дистриб'юторів. Ваша страхова компанія може відшкодувати витрати, пов'язані з втратою товарів (дивіться знак «!»).

233.«Відвантажено»: кількість продукції кожного типу, виробленої і фактично відвантаженої в різні регіони і Вашому Інтернет-агенту. Ця кількість може бути меншою, ніж попередньо запланована, якщо Ваша фабрика мала недостатньо виробничих потужностей або частина товару була втрачена / знищена. Товар не може бути відвантажений у регіони, де у Вас немає агентів або дистриб'юторів.

234.«Замовлення з»: кількість замовлень, яка була визначена на кожен тип Вашої продукції в кожному географічному регіоні і через Інтернет в минулому кварталі. Це тільки нові замовлення. Вони не враховують борги з постачання, що залишилися з передостаннього кварталу.

235.«Продано в»: кількість продукції кожного типу, фактично проданої в минулому кварталі в кожному регіоні. Існує 2 варіанти розрахунку: 1 - кількість нових замовлень плюс борги щодо поставок із передостаннього періоду, або 2 - кількість відвантаженої продукції в минулому кварталі плюс зміна складу за останній квартал.

236.«Борги за поставками»: кількість невиконаних замовлень (затримок поставок) за кожним типом продукції в ЄС і США в минулому кварталі, викликаних недостатніми обсягами поставок. В Інтернеті боргів з постачання бути не може. Пам'ятайте, що «борги за поставками» - це лише половина незадоволених замовлень, інша половина покупців

відразу скасовує свої замовлення у випадку відсутності товару. Незадоволені покупці не йдуть відразу до Ваших конкурентів, але можуть так чинити в наступні квартали при повторенні ситуації. Величина боргів з постачань може скоротитися на початку наступного кварталу, якщо Ви приймете рішення підвищити ціни на Вашу продукцію або знизити час складання, знизивши якість.

237.«Склади»: кількість продукції кожного типу, що залишилася на складах в кожному регіоні і готова до продажу в наступному кварталі. Залишки на складі можуть бути автоматично розпродані на початку наступного кварталу, якщо Ви приймете рішення про впровадження нових розробок продукту. Величина «Складу» або «Боргів за поставками» розраховується наступним чином: Склади на кінець передостаннього кварталу + постачання в звітному кварталі - борги за поставками у передостанньому кварталі - замовлення, отримані у звітному кварталі. Позитивний результат говорить про те, що у Вас залишився склад за підсумками минулого періоду. Негативний результат говорить про те, що мали місце невиконані замовлення, половина з яких перейшла на наступний квартал у вигляді «боргів за поставками». Негативний результат при розрахунку Складу / Боргів щодо постачання в Інтернет має бути проігнорований і прирівняний до 0, тому боргів щодо постачання в Інтернет бути не може (замовлення автоматично перестають прийматися після того, як закінчується товар на складах у Інтернет-агента).

238.«Продукти - Нові розробки»: в даному розділі біля кожного продукту може з'явитися одне з трьох слів:

«Немає» - означає, що Вашому дослідному відділу не вдалося розробити удосконалення для даного типу продукції.

«Малі» - означає, що Ваш дослідний відділ зміг домогтися незначних покращень для даного типу продукції, які вже були впроваджені у виробництво в минулому кварталі і вплинули на імідж товару. Додаткових дій щодо впровадження цих розробок не потрібно.

«Великі» - означає, що Вашому дослідному відділу вдалося досягти серйозних удосконалень для даного типу продукції і виробничий відділ чекає Вашого рішення про впровадження великих розробок у виробництво. Повідомлення про великі розробки з'являється тільки один раз, коли ця розробка була досягнута, але зберігається до тих пір, поки Ви її не упровадите. Якщо до моменту впровадження великої розробки Ваш

дослідний відділ повідомляє про ще одну велику розробку, дві розробки будуть впроваджені у виробництво одночасно, якщо Ви приймете рішення впровадити розробки.

239. «Обслужено за гарантією»: кількість продукції кожного типу, обслуженої місцевим сервіс-агентом за річною гарантією компанії з метою усунення виявлених дефектів. Повернення виникають як у зв'язку з поганим дизайном продукції та його шкодою для навколишнього середовища, так і у зв'язку з нанесенням шкоди продукції під час її транспортування та зберігання (в цьому випадку відзначено знаком «!»). Кількість продуктів, повернутих з причини форс-мажору, окремо не відображається.

240.«Скарги на Інтернет-сервіс»: кількість скарг, які отримує Інтернет-агент від клієнтів у зв'язку з неможливістю здійснити поставку, поганою упаковкою, неправильною адресою доставки та іншими технічними причинами. Ця цифра дає інформацію про ефективність роботи Інтернет-агента, яка може робити ефект на іміджкомпанії і товарів.

241.«Транспорт - Середній пробіг, км»: середня відстань між Вашою фабрикою і складами агентів і дистриб'юторів. Відстань до Вашого Інтернет-агента і до портів в США фіксована і дана в Таблиці 12. Для ЄС середня кількість днів на кожну поїздку дорівнюватиме середньому шляху до агента в ЄС, поділеному на максимальну довжину шляху, який контейнер може подолати за один день (Таблиця 12). Кількість днів у дорозі округлюється до цілих значень, тому що частина часу йде на ремонт транспорту, завантаження і т.д.

242.«Транспорт - Кількість відвантажень»: кількість заповнених контейнерів, відправлених в кожен регіон. Якщо контейнер завантажений не повністю, транспортні витрати все одно обчислюються за повною вартістю перевезення контейнера. Показник еквівалентний кількості поїздок.

РАХУНКИ (ЄВРО)

243. На другому листі Управлінського звіту представлені основні фінансові показники роботи компанії в розділах: «Накладні витрати», «Звіт про фінансові результати», «Баланс» та «Звіт про рух грошових коштів». Всі операції прийняті до обліку в євро. Якщо якісь операції велися в доларах, вони автоматично конвертуються у євро за обмінним курсом, що діяв в минулому кварталі.

Соседние файлы в папке правила імітаційної гри з управління бізнесом і являє собою довідник з прийняття рішень.
  • #
    05.02.201682.94 Кб91 - УПРАВЛІНСЬКИЙ ЗВІТ (ЗРАЗОК).xls
  • #
    05.02.2016177.66 Кб62 - ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ 2010.xls
  • #
    05.02.2016152.06 Кб83 - ФОРМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ.xls
  • #
    05.02.201681 б4SUPPORT.txt
  • #
    05.02.2016509.48 Кб7ДОВІДНИК.pdf