Скачиваний:
7
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
509.48 Кб
Скачать

320.«Виплати за кредитами»: різниця між сумою овердрафту та незабезпечених кредитів з балансу передостаннього кварталу та сумою тих же показників з балансу минулого кварталу (якщо результат позитивний).

321.«Чисті грошові потоки»: різниця між вхідними грошовими потоками (параграфи 308-313) та вихідними грошовими потоками (параграфи 314-320). Позитивне значення показника означає приплив грошових коштів у компанію. Негативне значення говорить про відтік грошових коштів і часто відображається у вигляді нульового значення показника.

322.«Ліміт овердрафту на наступний квартал (євро)»: максимальний обсяг грошових коштів, який банк може видати Вам за овердрафтом в наступному кварталі. Розрахунок ліміту представлений в Таблиці 19 і здійснюється за даними балансу на кінець минулого кварталу.

323.«Кредитоспроможність в наступному кварталі»: максимальний обсяг термінових позик, який Ви можете залучити в наступному кварталі. Показник залежить від поточної ціни акцій Вашої компанії та обсягу залучених строкових позик і овердрафту. Порядок розрахунку представлений у Таблиці19.

324.«Ціни на сировину (дол. за тис. одиниць)»: ціни вказані за тисячу одиниць сировини, що поставляється в тому ж кварталі (СПОТ), через квартал (3-х місячний контракт) або через 2 квартали (6-ти місячний контракт).

325.Ціни на сировину - єдині дані в управлінському звіті, виражені в доларах. Мінімальна ціна серед трьох типів контрактів (СПОТ, 3 і 6 міс.) Використовується при розрахунку вартості складських запасів сировини в минулому кварталі (див. Таблицю 21).

326.«Ціна за акцію»: ціна акції на фондовій біржі для кожною компанії на кінець минулого кварталу, виражена в євро. Ціна акцій на кінець останнього кварталу гри -

цільовий показник, заяким визначаються результати компаній.

327.«% Виплачені дивіденди»: відсоток від капіталу акціонерів, виплачений у вигляді дивідендів (виплачується лише по непарних кварталах).

АУДИТ РИНКІВ ЗБУТУ

328.П'ятий розділ управлінського звіту містить інформацію про стан ринків збуту і дії компаній-конкурентів, що надається Вам або безкоштовно, або за фіксовану плату.

329.Кожного кварталу Ви маєте доступ до безкоштовної інформації про діяльність всіх компаній, в т.ч.:

а) «Ціни»: ціни на продукти всіх типів, встановлені кожною компанією на ринках ЄС, США та в Інтернет.

б) «Загальна кількість працівників» : кількість складальників і механіків у штаті кожної компанії на кінець минулого кварталу.

в) «Зарплата складальників»: базова погодинна ставка, яку кожна компанія виплачує кваліфікованим складальникам.

г) «Кількість агентів і дистриб'юторів»: загальна кількість агентів і дистриб'юторів, які працюють на кожну компанію на ринках ЄС та США.

330. «Платна інформація про діяльність компаній на ринках»: ця інформація є платною і її потрібно замовляти у вигляді прийняття рішень. Включає наступні дані:

а) «Загальні витрати на рекламу» б) «Загальні витрати на НДДКР»

в) «Зоряний рейтинг» продуктів на базі оцінок споживачів м) «Рейтинг веб-сайтів компаній».

Рейтинг продуктів і веб-сайту визначається кількістю зірок, де одна зірка - мінімум (гірше значення), п'ять зірок - максимум (краще значення).

331. «Частка ринку (%) за проданими товарами»: частка ринку визначається за кількістю проданої продукції, а не кількістю замовлень, що надійшли. Дані наводяться по кожному типу продукту на кожному ринку:

а) Частка ринку кожної компанії на Європейському ринку (на ринку також продається товар, імпортований з-за кордону, тому сукупна частка ринку компаній буде меншою за

100%).

б) Частка компаній на ринку США (в сукупності значно менше 100% через велику кількість місцевих виробників).

в) Частка ринку кожної компанії на Інтернет-ринку. Знову ж сукупна частка ринку менша за 100% через наявність конкурентів по всьому світу.

ЕКОНОМІЧНА ІНФОРМАЦІЯ

332.Баланси компаній публікуються безкоштовно через квартал.

333.Також кожен квартал Ви отримуєте доступ до макроекономічної статистики по ринках ЄС та США. Це дозволяє порівняти економічні показники двох країн і оцінити, на якому з ринків ситуація більш сприятлива і зростання більш імовірне. Макроекономічна статистика включає наступні показники:

А) «Валовий внутрішній продукт (ВВП)»: показник очищений від сезонності і вказує на загальний тренд в економіці ЄС і США.

Б) «% Рівень безробіття»: вказує на відсоток безробітних в економіці ЄС і США. Може свідчити про доступність та вартість робочої сили. Очищений від сезонності.

В) «Зовнішньоторговельний баланс»: показник відносної експортної сили європейської та американської економіки.

Г) «Річна відсоткова ставка ЦБ на наступний квартал»: річна процентна ставка, встановлена Центральним банком Євросоюзу на наступний квартал. Є базовою ставкою для визначення вартості різних типів запозичень.

Д) «Валютний курс»: представлений в євро, показує скільки євро необхідно заплатити за 1 долар. Обмінний курс буде діяти весь наступний квартал. Він також використовується для оцінки вартості товарних запасів в минулому кварталі.

Е) «% Наявність комп'ютерів у населення».

Ж) Інформація про ситуацію в інших країнах світу представлена в загальному вигляді

встовпці «Решта світу».

334.«Діловий вісник»: нарешті, кожен квартал Ви отримуєте короткі витяги з свіжої економічної преси, яка може допомогти Вам спрогнозувати економічні тренди та можливі економічні потрясіння.

Соседние файлы в папке правила імітаційної гри з управління бізнесом і являє собою довідник з прийняття рішень.
  • #
    05.02.201682.94 Кб91 - УПРАВЛІНСЬКИЙ ЗВІТ (ЗРАЗОК).xls
  • #
    05.02.2016177.66 Кб62 - ПАРАМЕТРИ МОДЕЛІ 2010.xls
  • #
    05.02.2016152.06 Кб83 - ФОРМА ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ.xls
  • #
    05.02.201681 б4SUPPORT.txt
  • #
    05.02.2016509.48 Кб7ДОВІДНИК.pdf