Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
strakhuvannya_kkr_vse.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.66 Mб
Скачать

24. Добровільне колективне страхування від нещасних випадків

За цим видом страхування страхувальником є підприємство або організація, де працюють особи, з небезпечними для здоров'я умовами праці. Виплата страхової суми здійснюється у зв'язку з втратою здоров'я або настанням смерті застрахованого внаслідок нещасного випадку. Перелік страхових нещасних випадків передбачається умовами договору. Якщо страхується група осіб, то договір укладається на основі списку осіб, що додається до нього. Правила страхування передбачають обмеження страхової відповідальності, якщо втрата здоров'я чи смерть застрахованого пов'язана зі скоєнням ним злочину в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Договори укладаються строком на один рік або на кілька місяців. Для оформлення договору організація подає заяву, в якій наводиться або перелік посад і професій, які підлягають страхуванню, або список з прізвищами застрахованих. Страхові внески з групового страхування приймаються одноразово. Страхувальнику вручається страхове свідоцтво, єдине для всіх застрахованих.

25. Загальна характеристика медичного страхування.

Медичне страхування - це страхування на випадок утрати здоров'я з будь-якої причини, в тому числі у зв'язку з хворобою та нещасним випадком.

Сутність медичного страхування полягає в тому, що, сплативши одноразово страховий внесок, значно менший, ніж вартість усіх медичних послуг, громадяни мають змогу протягом року безкоштовно користуватися комплексом медичних послуг кваліфікованих спеціалістів у клініках із платним обслуговуванням.

Об’єкт :життя і здоров’я громадян ,які пов’язані з витратами на одержання медичної допомоги.

Суб’єкти : страховики,страхувальники,застраховані ,медичні установи.

Страхувальники: фізичні і юридичні особи.

Застраховані особи: фізичні особи на користь яких укладено договір страхування

Страховики: незалежні страхові компанії які мають ліцензію

Медичні установи:медичні установи які мають ліцензію на право надання медичних послуг(лікувально-профілактичні установи,науково-дослідницькі інститути).

типи систем фінансування охорони здоров'я:

1) американська — заснована переважно на самозабезпеченні населення у випадку хвороби;

2) західноєвропейська — заснована значною мірою на суспільних фондах страхування.

• перша група — Англія, Ірландія, Данія та ін. Основна частина фондів формується державою, частка якої становить від 50 до 90 %;

• друга група — Німеччина, Франція, Голландія, Бельгія та ін. Суспільні фонди охорони здоров'я формуються

переважно за рахунок внесків найманих працівників та підприємців за мінімальної фінансової участі держави.

3)бюджетне фінансування

Випадки медичного страхування:

-страх.здоровя на випадок хвороби

- безперервне страх. Здоровя

-страх.медичних витрат.

У медичному страхуванні страховим випадком є звернення застрахованої особи під час дії відповідного договору до медичної установи (з передбачених у договорі страхування) у разі гострого захворювання, загострення хронічного захворювання, травми або інших нещасних випадків з метою дістати консультативну, профілактичну або іншу допомогу, яка потребує надання медичних послуг у межах їх переліку, передбаченого договором страхування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]