Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
427.12 Кб
Скачать

Глава 1. Підготовлення території будівництва

-Відведення земельної ділянки, видача архітектурно - планувального завдання, ліній забудови та технічних умов – 1, 080 тис. грн.

Глава 2. Основні об»єкти будівництва

-Капітальний ремонт вулиць Червоноармійська, Липіврізька – 1163,340 тис. грн.

Глава 3. Утримання служби замовника і авторський нагляд ( технагляд)

-Утримання служби замовника, включаючи витрати на технічний нагляд (2,5%)- 29,111 тис. грн. ; витрати замовника , пов’язані з проведенням тендерів - 2,329 тис. грн.

Глава 4. Проектні та вишукувальні роботи

-Кошторисна вартість проектних робіт – 4,375 тис. грн.; кошторисна вартість комплексної державної експертизи проектно - кошторисної документації - 4,229 тис. грн.

-Кошторисний прибуток – 4,976 тис. грн.

-Кошти на покриття адміністративних витрат – 2,258 тис. грн.

-Кошти на покриття ризику всіх учасників будівництва – 214,051 тис. грн.

Для підготовчих робіт було задіяно 7 одиниць спеціальної техніки та робоча бригада ремонтної дільниці.

Отже, розглянувши загальну модель проекту капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької можна сказати, що даний проект був розроблений згідно існуючих норм, відповідає вимогам екологічних, санітарно-гігієнічних, протипожежних та інших норм і правил. Як і всі проекти даний проект має ініціатора, розробника, виконавця, фінансування та певний відведений для здійснення час. Розроблявся проект управлінням ЖКГ та Б за погодженням з Ніжинською міською радою, яка і здійснювала фінансування даного проекту з міського бюджету.

2.3. Оцінка і ефективність забезпечення проекту капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької в м. Ніжині

КП Ніжинська пересувна шляхобудівельна механізована колона (ПШМК) провела капітальний ремонт вулиць Червоноармійської та Липіврізької в терміни, визначені в Договорі на закупівлю послуг за державні кошти від 26.07.2012 р. № 108 ( див. додаток 17) між Управлінням житлово - комунального господарства та будівництва і КП Ніжинською ПШМК.

Згідно Договору виконавець робіт забов’язувався у 2012 році виконати замовникові роботи по капітальному ремонту вулиць Червоноармійська, Липіврізька, а замовник - прийняти і оплатити протягом 2012-2013 років дані роботи.

В пункті 3 "Вартість робіт" Договору зазначено, що ціна цього Договору є твердою і становить 1425,7 тис. грн. в тому числі за 2012 рік – 602,3 тис. грн; за 2013 рік - 823,4 тис. грн.

Даний проект розроблений у листопаді 2010 року. В бюджеті м. Ніжина на 2011 рік кошти були заплановані на проведення проектно - вишукувальних робіт в сумі 18,9 тис. грн., які були перераховані в повному обсязі головному розпоряднику коштів даного проекту – Управлінню житлово- комунального господарства та будівництва для ДП «Чернігівський обласний автодор» в сумі - 17,9 тис. грн. та за проведену експертизу проекту в сумі 1,0 тис. грн. Але кошти на проведення капітального ремонту вулиць Червоноармійської, Липіврізької в бюджеті міста на 2011 рік передбачені не були, фінансування не проводилось.

Згідно глави 2. Кошторису ( див. додаток 13):

- Кошторисна вартість будівельних робіт становить всього 1163,340 тис. грн., в тому числі на капітальний ремонт вулиці Червоноармійської – 228, 992 тис. грн., Липіврізької – 934,348 тис. грн.;

- Кошторисна трудомісткість становить в цілому – 1, 836 тис.людино -годин, в тому числі по вул. Червоноармійській - 0,332 тис. людино-годин, по вул. Липіврізькій – 1,504 тис.людино – годин;

- Кошторисна заробітна плата по Зведенному кошторису склала 42,606 тис. грн.., в тому числі по вул. Червоноармійській – 7,629 тис. грн., по Липіврізькій – 34,979 тис. грн.

Рішенням 22 сесії 6 скликання Ніжинської міської ради від 10.01.2012 року « Про міський бюджет м. Ніжина на 2012 рік » в переліку об’єктів, які у 2012 році проводились за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток до рішення №5) на фінансування капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької заплановано 602,3 тис. грн. Кошти профінансовані в повному обсязі, або 100%.

Рішенням 36 сесії 6 скликання Ніжинської міської ради від 28.12.2012 року « Про міський бюджет м. Ніжина на 2013 рік » в переліку об’єктів, які у 2013 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток до рішення №5) на фінансування капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької заплановано 823,4 тис.грн. Профінансовано було 745,2 тис. грн., або 90,5%. У зв’язку з тим, що бюджетне фінансування не дозволило в повній мірі профінансувати всі роботи, станом на 01.01.2014 року виникла кредиторська заборгованість в сумі 78,2 тис. грн., яка була проплачена вже у 2014 році.

Розрахунок витрат виконаний на основі тривалості і структури ремонтного циклу, трудомісткості ремонтних робіт і норм витрат основних матеріалів.

Розрахунки проводились платіжними дорученнями ( Додаток Ц), згідно рахунку – фактури ( Додаток Ш), довідки про вартість будівельних робіт ( витрат) (Додаток Щ) та акту приймання виконаних будівельних робіт ( Додаток Ю).

Оскільки в фінансовому менеджменті, поняття проекту характеризується фінансуванням, тобто наявними грошовими потоками, можна зробити висновок, що всі проекти та програми благоустрою міста ( ті, що розробляються та впроваджуються управлінням ЖКГ та Б) протягом 2012 -2014 років є з самого початку не на 100% ефективними, оскільки фінансування під ці програми та проекти надається з урахуванням діяльності підприємства в минулий період та наявністю коштів міського бюджету. Тобто, якщо в минулий період управління отримало із міського бюджету коштів менше ніж потребує грошових потоків для фінансування своїх проектів, дані проекті урізаються в фінансуванні, що є не припустимим.

Але можна зазначити, що головною метою даного проекту було покращення життя людей на даних вулицях тобто досягнення соціального ефекту. Оскільки соціальний ефект від проекту ні як не пов’язаний з процесами фінансування та забезпечення проекту, то головна мета була досягнута на 100% хоча це було зроблено з певними порушеннями у фінансуванні.

Отже, основним видом фінансування проектів та програм благоустрою міста є бюджетне фінансування, яке на сьогоднішній день не в змозі в повній мірі задовільнити потреби комунальних підприємств в зв’язку з фінансовим станом в країні, в місті , економічною кризою, тощо.

Прийняття та виконання даного проекту дало можливість сконцентрувати ресурси для виконання робіт капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької у м. Ніжині, більш ефективно використовувати кошти міського бюджету розвитку, дозволило підвищити відповідальність місцевої влади за стан інфраструктурних активів місцевого значення, як це передбачено Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».