Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
427.12 Кб
Скачать

Висновок

Благоустрій населених пунктів відіграє дуже важливу роль в життєдіяльності людей, їх побуті та існування в цілому. Основними видами благоустрою є інженерний і екологічний. Кожен з них займає своє місце в комплексному благоустрої міста і відповідає за окремі аспекти. Визначені функції та закономірності благоустрою свідчать про його неперевершену значимість для суспільного життя, що зобов’язує державних діячів, керівників усіх рівнів, політиків і практиків враховувати та раціонально їх використовувати у своїй діяльності щодо побудови умов життя людей. На теперішній час галузь знань про благоустрій знаходиться у стані становлення і реформування. З її розвитком, з накопиченням досвіду і поглибленням наукових досліджень мають розширюватись і уточнюватись знання про функції благоустрою та закономірності розвитку цього суспільного явища.

Управління проектами благоустрою населеного пункту нічим не відрізняється від управління всіх інших проектів. Розробка і реалізація даних проектів здійснюється за дорученням спеліацізованих органів місцевої влади, наприклад управління житлово-комунального господарства та будівництва на основі рішення міської ради, спеціальними фірмами, що роблять їх за певну винагороду. Реалізація проектів здійснюється спеціально стровеною командою або командою фахівців, які обираються на основі тендерних пропозицій. Тендерним шляхом обирається команда тоді, коли вартість проекту складає більше 1 млн. грн. Головним розпорядником коштів є безпосередньо замовник проекту, тобто управління ЖКГ та Б. Управлінням самих робіт займається керівник робочої групи. Фінансування проводиться у вигляді видатків з міського бюджету, тому головний управлінець проекту не має можливості контролювати грошові потоки.

Статтею 36 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» визначені положення фінансування заходів з благоустрою населених пунктів. Основними видами фінансування є державний та місцевий бюджети, кошти підприємств і організацій. Кільність коштів та порядок фінансування зазначаються в проектно-кошторисній документації та на основі додатково підписаних договорів. Фінансування проектів та програм благоустрою міста найчастіше проводиться на основі бюджетного фінансування, яке на сьогоднішній день не в змозі в повній мірі задовільнити потреби комунальних підприємств в зв’язку з фінансовим станом в місті, економічною кризою в країні. Але поєднання джерел фінансування дає змогу більш ефективно здійснювати проектні роботи, тому в деяких випадках можна побачити комплексне фінансування, що складається з декількох видів одночасно.

При затвердженні бюджету м. Ніжина на кожний бюджетний рік проводиться затвердження проектів та програм місцевого значення, терміном на один або більше років, в тому числі програм по благоустрою міста. Відповідними рішеннями міської ради, впродовж 2012, 2013 та 2014 років було затверджено цільові місцеві програми, відповідно до яких ініціатором, та головним розпорядником коштів програм є Управління ЖКГ та Б. Так, впродовж 2012 року за кодом відомчої класифікації видатків місцевих бюджетів "40" - Управління житлово - комунального господарства та будівництва затверджено 13 міських програм на загальну суму 6086,3 тис. грн. Фактично впродовж 2012 року проводилось фінансування 11 місцевих програм, касові видатки склали 2014,1 тис. грн. В тому числі програм по благоустрою було прийнято 4 на суму 4217,6 тис. грн., з них профінансовано 3 програми на суму – 1420,6 тис. грн., або 34% від затвердженого (додаток №1). Впродовж 2013 року за кодом відомчої класифікації видатків місцевих бюджетів "40" - Управління житлово - комунального господарства та будівництва затверджено 18 місцевих програм на загальну суму 3782,1 тис. грн. Фактично впродовж 2013 року проводилось фінансування 13 місцевих програм, касові видатки склали 734,7 тис. грн. В тому числі програм по благоустрою було прийнято 8 на суму 1542,0 тис. грн., з них профінансовано 6 програм на суму –511,0 тис. грн. , або 33% від затвердженого ( додаток №2). На 2014 рік за кодом відомчої класифікації видатків місцевих бюджетів "40" - Управління житлово - комунального господарства та будівництва затверджено 15 місцева програм, на загальну суму 8313,1 тис. грн. Фактично впродовж 9 місяців 2014 року проводилось фінансування 7 місцевих програм, касові видатки склали 1877,8 тис. грн. В тому числі програм по благоустрою було прийнято 7 на суму 6280,6 тис. грн., з них профінансовано 5 програм на суму – 1515,5 тис. грн., або 24,1% від затвердженого ( додаток №3).

Фінансовий аналіз проводився на прикладі двох міських цільових програм: «Енергозбереження освітлення місць загального користування та прибудинкової території мікрорайону (вул. Космонавтів)» та «Придбання та влаштування дитячих та спортивних майданчиків в мікрорайонах міста».

Програма «Енергозбереження освітлення місць загального користування та прибудинкової території мікрорайону (вул. Космонавтів)» була профінансована на 99,8 % і своїм впровадженням дозволила отримати очікуваний результат по зменшенню споживання електроенергії. Програмою передбачалася заміна старого устаткування освітлення територія району на нове. З розрахунків випливає, що щорічно після реалізації програми здійснюється економія в розмірі 60724 грн. і по закінченню терміну окупності, який складає 4 роки, бюджет буде отримувати прибуток в вигляді даної економії. Міська програма "Придбання та влаштування дитячих та спортивних майданчиків в мікрорайонах міста" на 2012 рік була затверджена рішенням 22 сесії 6 скликання Ніжинської міської ради від 10.01.2012 року із загальним обсягом фінансування 255,0 тис. грн. Даний проект є соціально важливим та має значний соціальний ефект і не передбачає самоокупності, тому розрахунки економічної ефективності та окупності проекту не здійснювалися. Програма була профінансована на 100 % і це дало змогу досягти поставленої мети, а саме забезпечення достатньою кількістю обладнаних спортивних та дитячих майданчиків для проведення дозвілля та фізичного розвитку дітей та їх виховання. Крім того, рішенням 36 сесії міської ради 6 скликання від 28 грудня 2013 року № 2-36/2012 « Про міський бюджет м. Ніжина на 2013 рік» в додатку № 5 затверджено перелік об’єктів видатки на які в 2013 році проводились за рахунок коштів бюджету розвитку на роботи по благоустрою, а саме назви об’єктів відповідно до проектно-кошторисної документації на загальну суму 4256,5 тис. грн.

Фінансування програм проводилось в межах наявних коштів міського бюджету м. Ніжина. Така ситуація із фінансуванням програм склалась у зв’язку з тим, що Ніжинським управлінням державної казначейської служби України (УДКСУ) в першочерговому порядку проводяться видатки міського бюджету на захищені статті, в тому числі на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплати за спожиті енергоносії бюджетними установами міста, тощо. Фінансування ж програм, в тому числі програм по благоустрою, проводилось по залишковому принципу.

Ініціатором та замовником проекту капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької є Управління житлово-комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради м.Ніжина ( далі УЖКГ та Б). Обстежувальні та обмірювальні роботи виконані проектно – виробничою філією ДП «Чернігівський облавтодор» в листопаді 2010 року. Тривалість капітального ремонту даних вулиць був визначений проектно-кошторисною документацією та графіком проведення робіт на 2012 рік. Графік проведення робіт затверджений УЖКГ та Б. Згідно Зведенного кошторисного розрахунку, вартість будівництва – капітального ремонту вулиць Червоноармійська, Липіврізька в м. Ніжині, Чернігівської області склала 1425, 749 тис. грн. А оскільки вона перевищує 1 млн. грн., для визначення виконавця робіт капітального ремонту вулиць Червоноармійської, Липіврізької була розпочата тендерна процедура відкритих торгів для визначення виконавця робіт.

Було подано на розгляд пропозиції від двох учасників тендерних торгів:

  1. КП Ніжинська ПШМК (пересувна шляхобудівельна механізована колона), ідентифікаційний код/ реєстраційниц номер облікової картки платника податків: 05388693, регіон: Чернігівська облась, м.Ніжин, вул. Прилуцька 89-б;

  2. ДП «Чернігівський Облавтодор»,ідентифікаційний код/ реєстраційний номер 32016315, регіон: м. Чернігів, вул. Київська 17.

Загальна модель проекту була розроблена згідно існуючих норм, відповідає вимогам екологічних, санітарно-гігієнічних, протипожежних та інших норм і правил. Розроблявся проект управлінням ЖКГ та Б за погодженням з Ніжинською міською радою, яка і здійснювала фінансування даного проекту з міського бюджету.

Фінансування на пронязі визначеного періоду. В бюджеті м. Ніжина на 2011 рік кошти були заплановані на проведення проектно - вишукувальних робіт в сумі 18,9 тис. грн., які були перераховані в повному обсязі головному розпоряднику коштів даного проекту – Управлінню житлово- комунального господарства та будівництва для ДП «Чернігівський обласний автодор» в сумі - 17,9 тис. грн. та за проведену експертизу проекту в сумі 1,0 тис. грн. Але кошти на проведення капітального ремонту вулиць Червоноармійської, Липіврізької в бюджеті міста на 2011 рік передбачені не були, фінансування не проводилось. Рішенням 22 сесії 6 скликання Ніжинської міської ради від 10.01.2012 року « Про міський бюджет м. Ніжина на 2012 рік » в переліку об’єктів, які у 2012 році проводились за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток до рішення №5) на фінансування капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької заплановано 602,3 тис. грн. Кошти профінансовані в повному обсязі, або 100%.

Рішенням 36 сесії 6 скликання Ніжинської міської ради від 28.12.2012 року « Про міський бюджет м. Ніжина на 2013 рік » в переліку об’єктів, які у 2013 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку (додаток до рішення №5) на фінансування капітального ремонту вулиць Червоноармійської та Липіврізької заплановано 823,4 тис.грн. Профінансовано було 745,2 тис. грн., або 90,5%. У зв’язку з тим, що бюджетне фінансування не дозволило в повній мірі профінансувати всі роботи, станом на 01.01.2014 року виникла кредиторська заборгованість в сумі 78,2 тис. грн., яка була проплачена вже у 2014 році.

Оскільки в фінансовому менеджменті, поняття проекту характеризується фінансуванням, тобто наявними грошовими потоками, можна зробити висновок, що всі проекти та програми благоустрою міста ( ті, що розробляються та впроваджуються управлінням ЖКГ та Б) протягом 2012 -2014 років є з самого початку не на 100% ефективними, оскільки фінансування під ці програми та проекти надається з урахуванням діяльності підприємства в минулий період та наявністю коштів міського бюджету. Тобто, якщо в минулий період управління отримало із міського бюджету коштів менше ніж потребує грошових потоків для фінансування своїх проектів, дані проекті урізаються в фінансуванні, що є не припустимим. Але можна зазначити, що головною метою даного проекту було покращення життя людей на даних вулицях тобто досягнення соціального ефекту. Оскільки соціальний ефект від проекту ні як не пов’язаний з процесами фінансування та забезпечення проекту, то головна мета була досягнута на 100% хоча це було зроблено з певними порушеннями у фінансуванні.

Визначальною умовою виходу підприємств комунального господарства із кризи є дієва система їх державної підтримки. При цьому першочерговими заходами повинні бути: погашення заборгованості бюджетних коштів за нараховані субсидії і дотації, відшкодування втрат на надання пільг окремим категоріям населення, пом'якшення податкової політики щодо підприємств комунального господарства. З покращенням рівня розвитку комунальних господарств відбудеться прогрес в розвитку програм та проектів конкретних об’єктів благоустрою.

Проблеми фінансового забезпечення проектів та програм благоустрою міста напряму залежать від фінансового стану житлово – комунального господарства. На сьогоднішній день розмір коштів, закладених у державному бюджеті на покриття заборгованості комунальним підприємствам за надання пільг та покриття різниці у тарифах, є недостатнім. Планування видатків місцевих бюджетів на фінансування підприємств комунальної форми власності має свої особливості, бо розпочинається з визначення доходів цих підприємств. Як правило, доходи підприємств комунальної форми власності значно менші ніж видатки, тому після ретельної перевірки розрахунків підприємств місцеві фінансові органи планують державну дотацію в розмірі, необхідному для збалансування їх доходів і видатків. Основним видом фінансування проектів та програм благоустрою міста є бюджетне фінансування, що на сьогоднішній день не в змозі в повній мірі задовольнити потреби комунальних підприємств в зв’язку з фінансовим станом в країні, економічною кризою, тощо.

За для покращення ситуації необхідно на державному рівні для залучення інвестицій мають бути створені всі передумови захисту фінансових інтересів інвесторів комунальних підприємств, на локальному рівні повинні бути використанні такі управлінські навички та комбінації ресурсів, які дадуть змогу оптимізувати ефективність діяльності окремого чи окремих підприємств комунальної форми власності, тощо. З покращенням рівня розвитку комунальних господарств відбудеться прогрес в розвитку програм та проектів конкретних об’єктів благоустрою.

Покращити ситуацію можна за допомогою переймання Європейського досвіду, для цього необхідно підготувати нормативно правову базу не тільки в галузі комунальних господарств, а й в управління міським самоврядуванням в цілому. Розглянувши складну ситуацію в галузі житлово-комунального господарства, можна сказати, що при правильному державному управлінні, та розробці відповідних реформ, ситуацію можна покращити. Також необхідно діяти в сфері соціальних відносин, тобто заохотити людей правильно поводитись з об’єктами благоустрою, а при необхідності допомагати органам місцевої влади вирішувати питання. Наведені пропозиції, звичайно, можуть удосконалюватися і розширюватись, але їх можна прийняти за основу створення сучасної ефективної галузі. Тому що без правильного управління і розвитку ЖКГ впровадження ефективних проектів та програм благоустрою населеного пункту майже не можливе, в першу чергу саме через фінансування.