Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Forma zvitu.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
1.87 Mб
Скачать

III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків

  1. Чи типові банки, що потрапили у вибірку за значеннями економічних показників, що вивчаються?

Банки із значеннями показників, що різко виділяються, наведені в табл. 1.2. Після їх виключення з вибірки 30 банків, що залишилися є типовими (нетиповими) за значеннями економічних показників, що вивчаються.

  1. Які найбільш характерні для банків значення показників вартості активів і фінансового результату?

Відповідь на питання виходить з аналізу даних табл. 1.9, де наведений діапазон значень ознаки (), що містить найбільш характерні для банків значення показників.

Для вартості активів найбільш характерні значення даного показника знаходяться в межах від ..................млн. грн. до ...................млн. грн. і складають ..........% від обсягу сукупності.

Для фінансового результату найбільш характерні значення даного показника знаходяться в межах від .................. млн. грн. до ...................млн. грн. і складають ...........% від обсягу сукупності.

  1. Наскільки значні відмінності в економічних характеристиках банків, які потрапили у вибіркову сукупність? Чи можна стверджувати, що вибірка банків сформованаз з досить близькими значеннями за кожним з показників?

Відповіді на питання базуються на значенні коефіцієнта варіації (табл. 1.8), що характеризує ступінь однорідності сукупності (див. висновок до завдання 3б). Максимальна розбіжність в значеннях показників визначається розмахом варіації R. (табл. 1.8).

Для вартості активів відмінності в значеннях показника значні (незначні). Максимальна розбіжність у значеннях даного показника........................млн. грн.

Для фінансового результату відмінності в значеннях показника значні (незначні). Максимальна розбіжність в значеннях даного показника..........млн. грн.

  1. Яка структура вибіркової сукупності банків за вартістюактивів? Яка питома вага банків зз найбільшими, найменшими і типовими значеннями даного показники? Які саме це банки?

Структура банків подана в табл. 1.7 Робочого файлу.

Банки з найбільш типовими значеннями показника входять в інтервал від ...........млн. грн. до ..............млн. грн. Їх питома вага ...........%. Це банки ..................

Банки з найбільшими значеннями показника входять в інтервал від .........млн. грн. до .....млн. грн. Їх питома вага .........%. Це банки..............................

Банки з найменшими значеннями показника входять в інтервал від ...........млн. грн. до ..........млн. грн. Їх питома вага .........%. Це банки……………. .........................................................................................................................................

  1. Чи носить розподіл банків за групах закономірний характер і які банки (з вищою або нижчою вартістю активів) переважають у сукупності?

Відповідь на питання виходить з висновку до завдання 5 і значення коефіцієнта асиметрії (табл. 1.8).

Розподіл банків на групи за вартістю активів носить закономірний характер, близький до нормального (незакономірний характер). У сукупності переважають банки з вищою (низькою) вартістю активів.

  1. Які очікувані середні величини вартості активів і фінансового результату банків у ціломуу? Яку максимальну розбіжність у значеннях кожного показника можна чекати?

Відповідь на перше питання виходить з даних табл. 1.11. Максимальна розбіжність у значеннях показника визначається величиною розмаху варіації R.

У цілому по комерційним банкам очікувані з ймовірністю 0,954 середні величини показників знаходяться в інтервалах:

для вартості активів - від ........................млн. грн. до .........................млн. грн.;

для фінансового результату - від ...............млн. грн. до ......................млн. грн.;

Максимальні розбіжності в значеннях показників:

для вартості активів -......млн. грн.; для фінансового результату - ....млн. грн.

Додаток

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]