Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
English for future economists.docx
Скачиваний:
95
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
493.03 Кб
Скачать

THE MINISTRY OF EDUCATION AND SCIENCE,

YOUTH AND SPORT OF UKRAINE

KYIV NATIONAL UNIVERSITY OF TECHNOLOGIES AND DESIGN

English for future economists

The textbook

for the third-year students

of economy and business faculty

Approved by the Academic Council

of Kyiv National University of Technologies and Design

Kyiv

KNUTD

2012

UDC 811.111(075.8)

LBC 81.2 Англ-923

E 56

Approved by the Academic Council

of Kyiv National University of Technologies and Design

for the third-year students of economy and business faculty

(record №11 from 22.06.2011)

Authors:

O.V. Khomenko, I.Y. Burlaka

H.O. Dovhopol, O.Y. Laskava

Reviewers:

N.A. Shpak

associate professor, the Head of foreign languages department of

Diplomatic Academy of the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine

O.L. Shevchenko

Associate professor of the foreign languages department

of international economy and management faculty of

Kyiv National Economic University

named after Vadym Hetman

E 56 English for future economists: Textbook for the third-year students of economy and business faculty. / O.V. Khomenko, I.Y. Burlaka, H.O. Dovhopol, O.Y. Laskava - K.: KNUTD, 2012. – 220 p. English

ISBN

The textbook English for future economists is intended for class work of the students - future specialists in the field of economy. 10 Units of the textbook are aimed at basic economic knowledge training, improvement of students’ English writing and communicative activity skills. The textbook also contains supplementary reading texts and grammar tests.

UDC 811.111(075.8)

LBC 81.2 Англ-923

ISBN O.V. Khomenko, I.Y. Burlaka,

H.O. Dovhopol, O.Y. Laskava, 2012

KNUTD, 2012

Передмова

Навчальний посібник призначається для студентів економічних спеціальностей, для яких розуміння фахової літератури іноземною мовою, іншомовне спілкування є професійною нагальною потребою сьогодення. Крім того, посібник може бути використаний в коледжах, а також для навчання аспірантів економічних вишів.

Мета посібника — розвиток навичок розуміння й аналізу текстів з основних проблем економіки, накопичення словникового запасу, удос­коналення навичок іншомовного спілкування та умінь ведення дискусій англійською мо­вою, формування соціально-комунікативної позиції фахівця в галузі економіки.

Посібник складається із 10 розділів, які мають уніфіковану структуру. Кожний роз­діл містить окрему економічну проблему — тему. До текстів кожного розділу пропонуються до­текстові вправи на подолання фонетичних трудно­щів, коментар, лексичні вправи та завдання на від­працьовування мовленнєвих навичок і вмінь вико­ристання лексичного матеріалу, що вивчається в ситуаціях реального спілкування. Це вправи на словотворення, перефразування, тлумачення окре­мих економічних термінів, переклад з української мови на англійську тощо.

Окрім того, в посібнику подано тексти для додаткового читання, які поглиблять знання в галузі економічної теорії та познайомлять з класиками економічних вчень та граматичні тести, які дадуть змогу студентам перевірити ступінь засвоєння граматичних правил англійської мови.

Заключна частина посібника містить матеріали для розвитку умінь письма.

Мета посібника - навчання основам економічних знань та навичок усного та письмового іншомовного мовлення в сфері економічної діяльності. Посібник містить 10 розділів, кожний з яких присвячений певній економічній темі, а також розділ з текстами для додаткового читання, розділ граматичних тестів та

Навчальний посібник призначений для студентів економічних факультетів вишів, а також може бути використаний в коледжах, в підготовці аспірантів та всіма, хто прагне підвищити свій рівень володіння англійською мовою професійного спрямування.

PART ONE

UNIT I

Topic: What is economics

Text A. What is economics

Text B. The basic economic problem

Text C. The economic system

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]