Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Makarova_Metod_k_KursovRob_InfMen.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
183.81 Кб
Скачать

Мета і завдання курсової роботи

Метою курсової роботи з дисципліни «Інформаційні системи в менеджменті (Інформаційний менеджмент)» є поглиблення, узагальнення і закріплення знань студентів, необхідних для управління інформаційними ресурсами, які вони отримують в процесі її вивчення.

Під час виконання курсової роботи студенти мають змогу набути стійкі навички і вміння самостійно працювати з навчальною, науковою літературою та використовувати сучасні інформаційні технології, програмні продукти та засоби навчання.

Завданнями курсової роботи з дисципліни «Інформаційні системи в менеджменті (Інформаційний менеджмент)» визначені такі:

- закріплення знань з теоретичних та методологічних основ інформаційного менеджменту;

   узагальнення основних положень інформаційного управління;

   осмислення сутності інформації як ресурсу розвитку суспільства, інформаційних ресурсів установи;

   закріплення уяви про сутність і основні принципи системного підходу до обробки і використання інформації в управлінні;

  набуття навичок з узагальнення форм і засобів переробки інформації в установах;

  проведення аналізу  інформаційних систем та сучасних інформаційних технологій в управлінні установами;

- закріплення навичок з використання можливостей текстових редакторів та процесорів сімейства MS Office роботи з різними документами, у тому числі – навчальними;

- закріплення навичок використання можливостей програмного забезпечення для роботи з інформаційними ресурсами.

Знання та навички, набуті в результаті виконання курсової роботи, в подальшому застосовуватимуться студентом як під час навчальної роботи (при виконанні подальших курсових робіт, індивідуальних навчально-дослідних завдань, наукових досліджень та дипломної бакалаврської роботи) і подальшої фахової діяльності.

Якісне виконання курсової роботи є запорукою високої оцінки студента з навчальної дисципліни та його загального рейтингу в цілому, зокрема і як науковця-дослідника, бо курсова робота відноситься до категорії науково-дослідних робіт, якою передбачається оформлення результатів за державними стандартами вищої освіти та внутрішнім стандартом ПУЕТ «Положення про курсову роботу (проект) (ДПСЯ М – 9-7.5.51-47-54-09)».

Цим документом визначені: загальні положення, вимоги до змісту курсової роботи і до її структури, правила оформлення та порядку її захисту.

Послідовність виконання курсової роботи

1. Отримання завдання (1-й тиждень семестру).

Після визначення теми курсової роботи із переліку тем затверджених на кафедрі, студентом заповнюється відповідна заява (додаток А).

2. Дослідження поставленого завдання та узгодження графіка виконання курсової роботи (1-й тиждень семестру).

На консультації слід підписати бланк завдання у керівника, узгодити з ним розуміння завдання, перелік вимог до виконання курсової роботи, способи реалізації, а також скласти та узгодити графік виконання роботи.

3. Аналіз завдання, постановка задачі, вивчення літератури (2–4-й тижні семестру).

На аналіз завдання, постановку задачі та вивчення літератури планується три тижні, протягом яких слід ознайомитись з рекомендованою літературою.

4. Реалізація завдання (5-8-й тижні семестру).

Під час виконання цієї частини роботи студенти можуть скористатись текстами лекцій, лабораторним практикумом та методичними рекомендаціями щодо роботи, розміщеними у відповідних модулях навчально-методичних посібників (НМП) з дисциплін «Інформатика і комп’ютерна техніка» та «Інформаційні системи в менеджменті (Інформаційний менеджмент)» для студентів напряму підготовки 6.020105 «Документознавство та інформаційна діяльність» локальної мережі та електронної бібліотеки ПУЕТ.

5. Оформлення курсової роботи і передача її на перевірку керівнику (9-10-й тиждень семестру).

6. Перевірка та захист курсової роботи в комісії (11-12-й тижні семестру).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]