Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ispyt_UM / ZM_2 / Tema 2.5.doc
Скачиваний:
530
Добавлен:
13.04.2015
Размер:
153.09 Кб
Скачать

5. Документація з кадрово-контрактних питань

Заява– це документ, який містить прохання або пропозицію однієї чи кількох осіб, адресовану установі або посадовій особі. Заяви можуть бути документами із кадрово-контрактових питань, господарсько-претензійної діяльності або особистими офіційними.

Заяви з кадрових питань (про прийняття на роботу, звільнення з роботи, просування по службі) складаються з таких реквізитів:

  • адресат (назва організації або службової особи в давальному відмінку; подають праворуч на відстані 92 мм);

  • адресант (у зовнішній заяві – прізвище, ім’я, по батькові в родовому відмінку, домашня адреса, у внутрішній – посада, прізвище, ім’я, по батькові в родовому відмінку; подають під реквізитом адресат);

  • назва виду документа (пишуть посередині рядка з великої літери, крапку не ставлять);

  • текст (розпочинають з абзацу, дотримуючись у викладі такої структури: прохання (прошу надати, прошу зарахувати, прошу перевести, прошу звільнити тощо) і обґрунтування прохання (у звязку з, оскільки, за, для, через тощо));

  • перелік додатків із зазначенням кількості сторінок (оформлюють двома способами: а) після тексту заяви з великої літери пишуть До заяви додаю і подають повні назви документів у формі знахідного відмінка; б) після тексту пишуть до заяви додаються такі документи або Додаток і вказують назви документів у формі називного відмінка);

  • підпис автора (без розшифрування праворуч);

  • дата заяви (оформлюють цифровим або словесно-цифровим способом ліворуч без абзацного відступу).

Зразок заяви

В. о. ректораДонецького національного університету

проф.Гринюку Р.Ф.

Сулименко Людмили Василівни,

яка мешкає за адресою:

м. Донецьк-5, вул. Купріна, буд. б, кв. 27

Заява

Прошу прийняти мене на роботу старшим лаборантом на кафедру кримінального права економіко-правового факультету.

Додатки:

1. Автобіографія.

2. Трудова книжка.

3. Диплом про вищу освіту (копія).

4. Чотири фотокартки.

31.08.2012 Підпис

Автобіографія – документ, у якому особа в хронологічній послідовності описує своє життя від моменту народження до часу складання документа.

Автобіографія належить до документів з низьким рівнем стандартизації, але з обов’язковим повідомленням такої інформації:

  • назва виду документа (Автобіографія пишеться посередині рядка трохи нижче за верхній берег);

  • текст, у якому зазначають:

  • прізвище, ім’я, по батькові;

  • дата й місце народження;

  • відомості про навчання;

  • відомості про трудову діяльність та всі види громадської роботи;

  • короткі відомості про склад родини (батько, мати,якщо людина неодружена та чоловік, дружина, діти, якщо перебуває у шлюбі);

  • дата (оформлюють ліворуч, без абзацного відступу під текстом;

  • підпис (без розшифрування, праворуч під текстом).

Кожне нове повідомлення в автобіографії повинно починатися з абзацу. Автобіографія пишеться від першої особи, при цьому не слід зловживати займенником я. Основну увагу необхідно приділити фактам, уникаючи міркувань про причинно-наслідкові зв’язки між ними, не вдаватися до опису подій.

Зразок автобіографії

Автобіографія

Я, Гуцуляк Валентин Іванович, народився 15 січня 1972 р. в родині службовців у місті Донецьку.

З вересня 1979 р. по липень 1989 р. навчався в середній загальноосвітній школі № 72 м. Донецька, де й одержав атестат про повну середню освіту.

Після закінчення школи в 1989 р. вступив до Житомирського будівельного технікуму, який закінчив у липні 1992 р., одержавши диплом техніка-технолога промислового будівництва.

З вересня 1992 р. по серпень 1993 р. працював техніком на підприємстві “Спецмонтажбуд”.

У серпні 1993 р. вступив на юридичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю “Правознавство”, який закінчив у червні 1998 року, одержавши диплом юриста-правознавця.

З липня 1998 р. по липень 2000 р. працював юрисконсультом у Київському виробничому об’єднанні “Граніт”.

У квітні 1994 р. одружився. Дружина – Гуцуляк (Крамаренко) Інна Володимирівна, 1975 року народження, працює вчителькою англійської мови у середній загальноосвітній школі №21 м. Донецька. Маю доньку – Гуцуляк Світлану Валентинівну, 1996 року народження.

У Збройних Силах не служив, оскільки під час навчання в університеті проходив підготовку на військовій кафедрі (лейтенант запасу).

Паспортні дані: серія ВА, №312174, виданий Ленінським РВ УМВС України в м. Донецьку 14 серпня 1994 р.

Прописаний і мешкаю за адресою: вул. Кірова, буд. 17, кв. 45, м. Донецьк,83025.

12 серпня 2009 р. Підпис В.І. Гуцуляка

Резюме – документ, у якому претендент повідомляє стислі відомості про освіту, трудову діяльність, професійний досвід і досягнення тощо. Воно повинно бути детальним, точним, але лаконічним. Кожне нове повідомлення пишеться з абзацу. Як правило, цей документ надсилається до установи, яка оголосила вакансії. Після ознайомлення з документом дирекція запрошує претендентів на співбесіду. Якщо особа відповідає вимогам установи, то їй пропонують заповнити резюме у вигляді анкети безпосередньо на місці. В Україні відсутня єдина форма складання резюме.

Реквізити:

  • назва виду документа та прізвища й імені претендента в називному відмінку (по батькові вказують, якщо претендент професор або академік);

  • контакти (домашня, електронна адреса, телефон);

  • текст, що містить таку інформацію: мета написання документа, особисті дані (дата народження, сімейний стан), відомості про освіту (повне найменування всіх навчальних закладів, у яких довелося вчитися), ступінь володіння іноземними мовами (за потреби), відомості про професійний досвід (яку посаду обіймає, попередні посади із зазначенням стажу роботи), вказівка на можливість надання рекомендацій, інша інформація на вимогу роботодавця;

  • дата (за потреби);

  • підпис (за потреби).

Соседние файлы в папке ZM_2