Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Варіант 7 Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Проаналізувати структуру страхового портфеля обраних студентом трьох страховиків, що здійснюють страхування інше, ніж страхування життя, за три останні роки. Зробити висновки. Скласти рейтинг страховиків за наступними показниками: загальний коефіцієнт ліквідності, коефіцієнт швидкої ліквідності, коефіцієнт абсолютної ліквідності, коефіцієнт фінансової стійкості, коефіцієнт фінансової незалежності, коефіцієнт використання активів, коефіцієнт використання власних коштів.

За результатами складеного рейтингу, визначити страховиків, які забезпечать надійне виконання страхових зобов’язань за договорами страхування з підприємством-базою практики, виходячи зі специфіки його діяльності та наявних об’єктів страхування.

Завдання 2.

Обґрунтувати сильні та слабкі сторони окремих каналів реалізації страхових послуг зі страхування життя:

  • за допомогою страхових агентів;

  • за допомогою страхових брокерів;

  • безпосередньо в страховій організації.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

Дати характеристику п’яти показників, які на Ваш погляд, мають бути визначальними при виборі надійної компанії, що займається страхуванням іншим, ніж страхування життя.

Завдання 2.

На основі даних фінансової та страхової звітності вибраного студентом страховика (за три останні роки): Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» обчислити та проаналізувати:

  • структуру доходів страховика та співвідношення між надходженнями від операційної (страхової), фінансової та інвестиційної, іншої звичайної та надзвичайної діяльності. Зробити висновки;

  • структуру витрат страхової компанії на здійснення страхової діяльності. Зробити висновки;

  • величину та структуру прибутку від страхової та нестрахової діяльності. Зробити висновки.

Студенти вечірньої форми навчання магістерської програми «Страховий менеджмент» можуть обрати для виконання одне із завдань пакету «А». Магістранти цієї форми навчання але інших магістерських програм можуть обрати для виконання одне із завдань пакету «А» або «Б». Даний вид самостійної роботи для них є вибірковим на рівні з участю в наукових студентських конференціях і семінарах (табл. 2).

Студенти заочної форми навчання спеціальності «Фінанси» можуть обрати для виконання одне завдання пакетів «А» або «Б». Вибір будь-якої 1 позиції відповідного пакету завдань є вибірковою СРС (табл. 2).

Перелік завдань для виконання на базах практики (за місцем роботи) щорічно розміщується на внутрішньому сайті університеті, а також сповіщається студентам під час відвідування лекцій зі «Страхового менеджменту».

Усі завдання студент виконує письмово. У кожному з них необхідно:

  • обґрунтувати методику розв’язання індивідуального завдання;

  • при потребі здійснити необхідні розрахунки;

  • оцінити отримані результати й зробити необхідні висновки.

Там де це можливо (за згодою керівника практики від страхової чи іншої організації) студент додає до звіту про виконання індивідуальних завдань копію підготовлених ним проектів документів. При цьому інформація, що складає предмет комерційної таємниці не наводиться, або змінюються реквізити за згодою керівника бази практики на умовні.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline