Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Варіант 3. Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Дати характеристику п’яти показників, які на Ваш погляд, мають бути визначальними при виборі надійної компанії, що займається страхуванням життя.

Завдання 2.

На основі даних публічної фінансової звітності трьох страховиків: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2) та Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3) – проаналізувати за 3 останні роки:

  • величину, динаміку та структуру активів. Зробити висновки;

  • величину, динаміку та структуру пасивів. Зробити висновки.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

Використовуючи інформацію розміщену в Інтернеті (або інших джерелах), здійснити порівняльний аналіз умов страхування життя 2 страхових компаній та обрати кращий варіант страхування.

Завдання 2.

На основі даних фінансової та страхової звітності: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» здійснити оцінку фінансового стану обраних трьох страховиків за результатами аналізу таких розрахованих показників за останні три роки:

  • ділової активності: коефіцієнт ділової активності, коефіцієнт оборотності активів, коефіцієнт оборотності оборотного капіталу, коефіцієнт оборотності власного капіталу, коефіцієнт оборотності страхових резервів, коефіцієнт рівня грошових коштів в загальній сумі активів, коефіцієнт рівня інвестиційного капіталу, коефіцієнт рівня дебіторської заборгованості, коефіцієнт рівня кредиторської заборгованості. Зробити висновки.

Варіант 4 Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Назвати податки та інші обов’язкові платежі, що їх сплачують страхові компанії. Указати оподатковувану базу, ставки оподаткування, строки платежів, а також за рахунок якого джерела і до якого бюджету (фонду) сплачуються відповідні платежі.

Завдання 2.

Проаналізувати динаміку та структуру страхового портфеля обраних студентом трьох страховиків, що займаються страхуванням іншим, ніж страхування життя, за останні три роки. Зробити висновки. Скласти рейтинг страховиків за наступними показниками: страхові премії, страхові виплати, сплачені статутні фонди (капітал), страхові резерви, структура активів.

За результатами складеного рейтингу, визначити страховиків, які забезпечать надійне виконання страхових зобов’язань за договорами страхування з підприємством-базою практики (місцем роботи) виходячи зі специфіки його діяльності та наявних об’єктів страхування.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

Використовуючи інформацію розміщену в Інтернеті (або інших джерелах), здійснити порівняльний аналіз розвитку страхових ринків України, Росії та Польщі та з’ясувати особливості їх державного регулювання.

Завдання 2.

На основі даних фінансової та страхової звітності: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» здійснити оцінку фінансового стану обраних трьох страховиків за результатами аналізу розрахованих показників за останні три роки:

  • фінансової стійкості: коефіцієнт автономії, коефіцієнт забезпеченості власними оборотними засобами, коефіцієнт рівня страхових резервів, коефіцієнт рівня не страхових зобов’язань, коефіцієнт рівня покриття грошовими коштами страхових резервів, коефіцієнт співвідношення суми страхових премій та страхових резервів. Зробити висновки.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline