Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Варіант 5 Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Проаналізувати структуру страхового портфеля обраних студентом трьох страховиків, що займаються страхуванням життя, за останні три роки. Зробити висновки. Скласти рейтинг страховиків за наступними показниками: страхові премії, страхові виплати, рівень виплат, сплачені статутні фонди (капітал), страхові резерви, гарантійний фонд, структура активів.

За результатами складеного рейтингу, визначити страховиків, які забезпечать надійне виконання страхових зобов’язань за договорами страхування з підприємством-базою практики (місцем роботи) виходячи зі специфіки його діяльності та наявних об’єктів страхування.

Завдання 2.

Описати технологію здійснення первинного фінансового моніторингу в страхових організаціях.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

За даними Держкомстату України проаналізувати динаміку та структуру витрат населення за останні три роки. Використовуючи дані розвитку страхового ринку України, здійснені Держфінпослуг, визначити частку витрат населення на оплату послуг зі страхування життя в загальній структурі цих витрат і порівняти її з аналогічним показником за приростом вкладів у банках. Навести причини вповільненого розвитку страхування життя та описати як це позначається на інтересах громадян та держави в цілому.

Завдання 2.

Дослідити переваги та недоліки в підходах до оподаткування страховиків податком на прибуток. На основі даних опублікованої фінансової звітності страхової компанії: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2) та Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3) – здійснити розрахунок величини податку на прибуток від страхової діяльності за чинним порядком та на загальноприйнятих засадах. Порівняти отримані результати та зробити висновок про доцільність переходу страховиків на загальні умови оподаткування.

Варіант 6 Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Провести ранжування наведених нижче чинників, розмістивши в порядку спадання їх значення. Дати коментар впливу кожного чинника на вибір надійної страхової компанії.

  • Розмір статутного фонду страхової компанії.

  • Величина страхових резервів.

  • Величина та структура страхового портфеля.

  • Наявність гарантійного фонду.

  • Місце розташування та зовнішній вигляд головного офісу.

  • Рейтинг компанії на страховому ринку.

  • Наявність іноземного капіталу в статутному фонді компанії.

  • Кількість ліцензій, на здійснення окремих видів страхування.

Завдання 2.

Використовуючи інформацію розміщену в Інтернеті (або інших джерелах), здійснити порівняльний аналіз умов страхування обраного об’єкту (наприклад, автотранспорт, будівлі, медичні витрати, тварини тощо) 2-3 страхових компаній та обрати кращий варіант страхування (мотивувати вибір).

Вибіркові завдання

Завдання 1.

Показати роль бухгалтерського обліку та звітності в управлінні страховою організацією. Навести склад і дати коротку характеристику бухгалтерської звітності, яку зобов’язані оприлюднювати страхові організації.

Завдання 2.

На основі даних публічної фінансової звітності трьох страховиків, які здійснюють страхування життя: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2) та Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3) – проаналізувати за 3 останні роки:

  • величину, динаміку та структуру активів. Зробити висновки;

  • величину, динаміку та структуру пасивів. Зробити висновки.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline