Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Вибіркові завдання

Завдання 1.

На основі даних фінансової та страхової звітності страховика - бази виробничої практики за три останні роки: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» обчислити та проаналізувати:

  • показники фінансової стійкості: коефіцієнт автономії, коефіцієнт забезпеченості власними оборотними засобами, коефіцієнт рівня страхових резервів, коефіцієнт рівня нестрахових зобов’язань, коефіцієнт рівня покриття грошовими коштами страхових резервів, коефіцієнт співвідношення суми страхових премій та страхових резервів. Зробити висновки;

  • показники рентабельності: коефіцієнт рентабельності активів, коефіцієнт рентабельності власного капіталу, коефіцієнт рентабельності страхової діяльності, коефіцієнт рентабельності фінансової та інвестиційної діяльності, коефіцієнт рентабельності звичайної діяльності. Зробити висновки.

Завдання 2.

Підготувати або прийняти участь у розробці проектів таких страхових документів:

  • договорів особистого страхування, страхування майна та відповідальності фізичних осіб;

  • проекту позову до суду щодо стягнення коштів із винуватців страхових подій.

Варіант 3. Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Опрацювати або проаналізувати 2 посадові інструкції працівників різних структурних підрозділів страхової організації і викласти свої письмові зауваження та пропозиції щодо змісту цих документів.

Завдання 2.

На основі даних щорічної фінансової звітності (Звіту про доходи й витрати страховика, Балансу та Звіту про фінансові результати) страховика-бази виробничої практики за останні 3 роки, виконати наступні завдання та розрахунки:

  • обчислити та проаналізувати структуру технічних страхових резервів страхової компанії. Зробити висновки;

  • обчислити частку перестраховика в страхових резервах, а також проаналізувати співвідношення між розміром страхових резервів страховика та часткою перестраховиків у страхових резервах. Зробити висновки;

  • проаналізувати дотримання страховиком вимог законодавства щодо розміщення коштів технічних страхових резервів із врахуванням принципів розміщення. Зробити висновки.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

На основі даних фінансової та страхової звітності страховика - бази виробничої практики (за три останні роки): Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» обчислити та проаналізувати:

  • показники ділової активності: коефіцієнт ділової активності, коефіцієнт оборотності активів, коефіцієнт оборотності оборотного капіталу, коефіцієнт оборотності власного капіталу, коефіцієнт оборотності страхових резервів, коефіцієнт рівня грошових коштів у загальній сумі активів, коефіцієнт рівня інвестиційного капіталу, коефіцієнт рівня дебіторської заборгованості, коефіцієнт рівня кредиторської заборгованості. Зробити висновки;

  • показники участі перестраховиків у страхових операціях: коефіцієнт ступеня участі перестраховиків у страхових преміях, коефіцієнт ступеня участі перестраховиків у страхових виплатах, коефіцієнт ступеня участі перестраховиків у страхових резервах. Зробити висновки;

  • показник фінансового ліверіджу. Зробити висновки.

Завдання 2.

Підготувати або прийняти участь у розробці проектів таких документів страховика - бази виробничої практики:

  • правил проведення фінансового моніторингу;

  • програми здійснення фінансового моніторингу на звітний рік.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline