Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
52
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
512.51 Кб
Скачать

Перелік індивідуальних завдань для виконання на базах виробничої практики (за місцем роботи) Пакет «а»

Цей пакет призначений для магістерської програми «Страховий менеджмент». Кожний варіант включає 4 комплексних завдання, що охоплюють основні теми дисципліни: 2 (перші) завдання є обов’язковими та 2 вибірковими (з яких студент обирає для виконання лише одне). Завдання виконуються на матеріалах конкретних страхових компаній.

Варіант 1. Обов’язкові завдання

Завдання 1.

На підставі глибокого вивчення літературних джерел і проведення консультацій із керівниками практики, необхідно сформулювати або охарактеризувати наявні місію, цілі та завдання страховика і висловити свої міркування щодо їх змісту та реальності досягнення.

Завдання 2.

За даними річного статистичного огляду Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг (Держфінпослуг http://www.dfp.gov.ua/) та звіту страховика – бази виробничої практики, виконати наступні завдання та розрахунки:

  • проаналізувати фінансові показники діяльності страхових компаній України за останні три роки. Визначити темпи зростання (зменшення) таких сумарних показників: страхових премій, страхових виплат, рівня виплат, наявності сплачених статутних фондів, власного капіталу, страхових резервів. Зробити висновки;

  • визначити місце страхової компанії – бази виробничої практики на страховому ринку України. Прокоментувати частку цієї страхової компанії у страхових преміях, страхових виплатах, рівні виплат, сплачених статутних фондах, власному капіталі, страхових резервах. Співставити ці показники з опублікованими даними 2 найближчих конкурентів. Зробити висновки.

Вибіркові завдання

Завдання 1.

На основі даних фінансової та страхової звітності страховика - бази виробничої практики за три останні роки: Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» обчислити та проаналізувати:

  • показники ліквідності: коефіцієнт загальної ліквідності, коефіцієнт термінової ліквідності, коефіцієнт абсолютної ліквідності. Зробити висновки;

  • показники платоспроможності: нормативний і фактичний запас платоспроможності страхової компанії відповідно до вимог Закону України «Про страхування», вартість чистих активів. Зробити висновки.

Завдання 2.

Підготувати або прийняти участь у розробці проектів таких страхових документів:

  • договорів особистого страхування, страхування майна та відповідальності юридичних осіб;

  • розрахунку страхових відшкодувань за страховими випадками за договорами страхування майна або відповідальності фізичних осіб.

Варіант 2. Обов’язкові завдання

Завдання 1.

Вивчити організаційну структуру страхової організації, скласти відповідну схему з позначенням лінійного і функціонального підпорядкування підрозділів (служб або окремих посадових осіб). Описати характер взаємозв’язків між структурними підрозділами. Визначити відповідність структури організації стратегії страховика.

Завдання 2.

На основі даних фінансової та страхової звітності страховика - бази виробничої практики (за три останні роки): Балансу (Додаток до П(С)БУ 2), Звіту про фінансові результати (Додаток до П(С)БУ 3), Звіту про доходи та витрати страховика та розділів форми «Пояснювальна записка до звітних даних страховика» обчислити та проаналізувати:

  • структуру доходів страховика та співвідношення між надходженнями від операційної (страхової), фінансової та інвестиційної, іншої звичайної та надзвичайної діяльності. Зробити висновки;

  • структуру витрат страхової компанії на здійснення страхової діяльності. Зробити висновки;

  • величину та структуру прибутку від страхової та нестрахової діяльності. Зробити висновки.

Соседние файлы в папке Normativ_discipline