Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Боровенська М.В. КПІ.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
256.59 Кб
Скачать

Список використаної літератури

  1. Амстронг Г., Вонт В., Котлер Ф., Сондерс Д. Основы маркетинга, 4-е издание.: Пер. с англ.. – М. : ООО «И.Д. Вильямс», 2007. – 1200с.

  2. Аналіз технологій розпилу деревини [Електронний ресурс] / Home / Технології розпилу деревини – Full report. Режим доступу до документа: http://www.derevo.com.ua/

  3. Ансофф И. Новая корпоративная стратегия. – СПб.: Изд-во "Питер", 1999. – 416с.

  4. Арсеньова О.П. Маркетингова підтримка сільськогосподарської продукції на ринку // Економіка АПК. - 1995. - №7. - С.64-69.

  5. Герасимчук В.Г. Маркетинг : теорія і практика : навч. Посібник / В.Г. Герасимчук. – К. : Вища шк., 1994. – 327 с.

  6. Гребнєва В.С.Кубишина Н.С.Етапи впровадження нового товару на ринок//Етапи впровадження нового товару на ринок// Збірник матеріалів Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Актуальні проблеми сталого розвитку національного господарства України»». – К.: НТУУ «КПІ», 2011

  7. Гребнєва В.С., Кубишина Н.С. Інноваційна діяльність як джерело підвищення конкурентоспроможності продукції// ІV Всеукраїнська науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «B2B маркетинг». – К.: НТУУ «КПІ», 2010

  8. Деревообробка в Україні. Фриза [Електронний ресурс] / Home / Статті/ Фриза – Full report. Режим доступу до документа: http://www.woodex.com.ua.

  9. Дихтль Е., Хершген Х. Практический маркетинг. – М.: Высшая школа, 1995. – 252с.

  10. Діброва Т. Г. Маркетингова політика комунікацій: Учб. посібник / Т. Г. Діброва — К.: Видавничий дім, 2009. — 320 с.

  11. Закон України «Про автомобільний транспорт» від 1996 року (Із змінами, внесеними згідно з Законом № 1407-IV ( 1407-15 ) від 03.02.2004.- № 16.

  12. Закон України «Про захист прав споживачів» ( 2344-14 )(стаття 36).

  13. Закон України «Про Митний тариф України» від 05.04.01 № 2371-ІІІ

  14. Зозулев А.В. Промышленный маркетинг: стратегический аспект. Учеб. пос. — Харьков: Студцентр, 2005. — 328 с.

  15. Зозулев А.В. Сегментирование рынка: учеб. пос. – Харьков:Студцентр, 2003. – 232с.

  16. Кубишина Н. С. , Ставська С. М. , Маркетингове забезпечення інноваційної діяльності компаній-інтеграторів «інтелектуальних» систем]

  17. Кубишина Н. С. Маркетингова товарна політика: Конспект лекцій.

  18. Кубишина Н.С. Концепція виведення нового товару на ринок. Актуальні проблеми економіки та управління. Збірник молодих вчених.Випуск 5.-К: 2011.

Додаток А

Організаційна структура ДП «Пирятинське лісове господарство»

Рисунок А.1. Організаційна структура ДП «Пирятинське лісове господарство»

Додаток Б

Рекомендація щодо проведення опитування споживачів фризи 1-го ґатунку ДП «Пирятинське лісове господарство»

Для проведення опитування необхідно здійснити продзвон споживачів для визначення зручного часу його проведення для осіб, що приймають рішення про закупівлю паркетної фризи.

Доброго дня, Ваш постачальник паркетної фризи, ДП «Пирятинське лісове господарство» бажає покращити для Вас свій асортиментний ряд. Для цього ми проводимо опитування. Це займе не більше 10 хв. Нам дуже важлива ваша думка. Для проведення опитування нам необхідно зв’язатися з представником Вашого підприємства, що приймає рішення про закупівлю паркетної фризи 1-го ґатунку. Вкажіть будь-ласка його прізвище та ім’я а також контактний телефон.

1.Назва підприємства___________________________________________.

2.П.І.Б.________________________________________________________.

3.Посада______________________________________________________.

4.Контактний телефон __________________________________________.

У разі відмови співробітника підприємства йти на контакт необхідно його переконати у вигодах для його підприємства, що виходять з розширення асортиментного ряду ДП «Пирятинське лісове господарство». Слід використовувати наступні фрази :

  • Я розумію Вашу зайнятість, вкажіть будь ласка час, в який Вам буде зручно вислухати пропозиції нашого підприємства.

  • Можливо Вам здаються з першого погляду не цікавими наші пропозиції,однак дане опитування надасть вашому підприємству ряд переваг.

  • Вам випала нагода створити разом з ДП «Пирятинське лісове господарство» нову фризу, з необхідними для Вас характеристиками.

  • Ви зможете знизити собівартість паркету, за рахунок замовлень нової фризи нашого підприємства.

  • Ми турбуємось про Ваших споживачів.

  • Ми хочемо допомогти Вам зробити паркет кращим.

  • Це допоможе нам створити вигідні умови співпраці.

  • Новий товар допоможе створити вигідні умови для виробництва паркету.

У разі категоричного не бажання підприємства брати участь у опитуванні слід подякувати за увагу і зателефонувати представникові наступного підприємства споживача.

Після розмови з представником підприємства, телефонуємо за вказаним контактним номером особі, що приймає рішення про закупівлю фризи 1-го ґатунку.

Доброго дня, Ваш постачальник паркетної фризи, ДП «Пирятинське лісове господарство» бажає покращити для Вас свій асортиментний ряд. Для цього ми проводимо опитування. Це займе не більше 10 хв.Нам дуже важлива ваша думка. Вкажіть будь ласка зручний для Вас день і час, для проведення опитування. Попередньо дякуємо за Вашу допомогу.

(Обведіть кружком час, що являється зручним для учасника для проведення опитування )Розклад для учасника: День тижня : Понеділок Вівторок Середа Четвер П’ятниця. Час : 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 13:00, 13:45, 14:30, 15:15, 16:00, 16:45, 17 :30.

Дякуємо Вам, що зміцнюєте співпрацю між нашим підприємствами. Ми зв’яжемося з Вами у вказаний час. Всього найкращого!

Телефонуєте представнику підприємства у обраний ним час.

Доброго дня, Вас турбує представник ДП «Пирятинське лісове господарство» (слід вказати своє прізвище ім’я та по- батькові ). Ми домовлялись про проведення опитування, що допоможе покращити асортиментний ряд нашого підприємства. Чи маєте Ви змогу відповісти на декілька запитань ?

При відповіді «Так» переходимо до питань анкети.

При відповіді «Ні» уточнюємо час для проведення опитування.

(Обведіть кружком час, що являється зручним для учасника для проведення опитування ).

Розклад для учасника:

День тижня :

Понеділок Вівторок Середа Четвер П’ятниця

Час : 10:00, 10:45, 11:30, 12:15, 13:00, 13:45, 14:30, 15:15, 16:00, 16:45, 17 :30.

1. Чи замовляєте Ви фризу дубову 1-го ґатунку у ДП «Пирятинське лісове господарство»?

□ Так □ Ні

При відповіді на питання №1 «Ні» переходьте до питань №2 і №3.

При відповіді «Так» переходьте до питання № 3,4та №5.

2.З якої причини Ваше підприємство не замовляє фризу 1-го ґатунку ДП «Пирятинське лісове господарство» ?

3. Чи хотіли б Ви замовляти фризу 1-го ґатунку у ДП «Пирятинське лісове господарство» з такими параметрами? У обраних параметрах вказати обсяг в м3, на який Ви бажаєте здійснити замовлення .

Габарити

Деревина

28х78х320

28х78х370

Дуб черещатий

Береза

Сосна

Липа

Вільха

У випадку,якщо особа не повністю зрозуміла питання слід:

1)Нагадати, що ДП «Пирятинське лісове господарство виготовляє фризу 1-го ґатунку лише з породи дуб черещатий і лише з такими параметрами:

28х78х520, 28х78х470, 28х78х420.

2) Пояснити особі,що вона має обрати параметри фризи лише з запропонованих.

3)Пояснити чому ДП «Пирятинське лісове господарство» хоче розширити свій асортиментний ряд словами: «Ми хочемо, щоб ваш паркет був виготовлений з високоякісної сировини», «Ми бажаємо розширити нашу співпрацю».

4) Слід нагадати, що особа має вказати обсяг в м3, що бажає замовляти їхнє підприємство для кожного обраного варіанту.

5)Якщо необхідно, повторити запитання та варіанти фризи ще раз.

4.Скільки разів на рік Ви бажали здійснювати закупки з даними параметрами?________________________________________________­­­­­­­_____.

У випадку незрозумілості запитання, перефразувати його біль зручною мовою, нагадати, що у попередньому запитанні особа обрала фризу 1-го ґатунку з такими параметрами__________.Таким чином, скільки разів на рік їхнє підприємство буде здійснювати закупівлю з даними параметрами ?

5. Вкажіть на скільки м3 зміняться обсяги закупівель на фризу з тими параметрами що Ви замовляли до придбання партії фризи з вищевказаними параметрами?

  • 29х78х470 _____________________________________________________________.

  • 29х78х420______________________________________________________________.

  • 29х78х520______________________________________________________________.

У випадку, якщо обсяг замовлень одного із вищевказаних параметрів залишиться незмінним слід прописати це у бланку «не зміниться».

У випадку, якщо питання не було зрозумілим. Слід його повторити іншими словами: «Ваше підприємство погодилося замовлять фризу 1-го ґатунку з такими параметрами __________, в обсязі ___________(повторити відповідь особи на питання №3), ________ разів на рік (відповідь на питання №4. До цього часу Ваше підприємство замовляло фризу 1-го ґатунку з параметрами __________ (вказати ті параметри фризи, що замовляє дане підприємство). Отже, чи зміниться обсяг закупок цих параметрів при закупівлі фризи з новими параметрами? Якщо так то наскільки ?»

Чи є Вам що додати до сказаного?

Дякуємо Вам за участь у опитуванні. Співробітники ДП «Пирятинське лісове господарство» поінформують Вас про розширення свого асортименту.