Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
files (1) / Боровенська М.В. КПІ.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
256.59 Кб
Скачать

Висновки

У науковій роботі представлено нове вирішення важливого науково-практичного завдання подальшого розвитку і вдосконалення теоретичних положень та методичного забезпечення процесу впровадження нового товару з урахуванням маркетингового аспекту. Отримано наступні результати:

Для визначення найбільш доцільного напрямку розроблення нового товару, який би надав можливість зберегти частку ринку ДП «Пирятинське лісове господарство» було вирішено провести маркетингове дослідження, завданнями якого було : визначення всіх можливих напрямків розроблення нового товару; визначення наявних та потенційних технологій виробництва фризи 1-го ґатунку; визначення можливих для ДП «Пирятинське лісове господарство» напрямків розроблення нового товару; дослідження попиту на новий товар вже існуючих споживачів фризи дубової 1-го ґатунку ДП «Пирятинське лісове господарство»; вибір напрямку розроблення нового товару для впровадження на промисловий ринок України.

В результаті проведення маркетингового дослідження було виявлено, що вихід на ринок з новим товаром збільшить рівень продажу фризи підприємства на 18,5 %. Цим новим товаром має бути фриза 1-го ґатунку з породи дуб черещатий з шириною78 мм, висотою 28 мм , довжиною 320 мм, радіальним розпилом і парафіновим покриттям торців.

Рекомендовано використати такі маркетингові заходи для забезпечення процесу впровадження нового товару на промисловий ринок: проведення заходів з інформування ринку про продукт (участь у професійних виставках, благодійній акції, спеціальному заході, через рекламу на інтернет ресурсах, в каталогах, фірмових бюлетенях), прес-посередницька діяльність (інформування кінцевих споживачів, паблісіті); підтримка просування продукту інформаційними матеріалами.

Визначена економічна доцільність. З виконаних фінансово-економічних розрахунків були визначені сукупні витрати на проект які складають 52877 грн., які окупляться за 8 місяці. Показник економічного ефекту склав 2,26, тобто кожна інвестована гривня принесе 2,26 грн. прибутку. Чиста теперішня вартість є позитивною і складає 1 516 420 грн. Всі обраховані показники економічної привабливості покривають витрати по проектам.

Щодо етапів впровадження нового товару на ринок сировини для паркету України, топерший етап розроблення нового товару, генерування ідеї, був здійснений за спочатку на основі аналізу діяльності конкурентів, асортиментний ряд фризи яких є значноглибшимза асортимент ДП «Пирятинське лісове господарство». Однак ключове значення в генеруванні ідеї відіграли споживачі фризи дубової 1-го ґатунку які потребували збільшення пропозиції фризи 1-го ґатунку від ДП «Пирятинське лісове господарство».

Проведення другого етапу, відбір ідеї, було досягнуто в результаті опитування експертів, а також узгодження їхнього вибору з фінансовими можливостями фірми та оцінці рентабельності нового товару.

Третій етап. Концепція ідеї була розроблена в результаті проведення маркетингового дослідження в ході якого було проведено опитування вже існуючих споживачів щодо розроблення нового товару підприємством.

Наступні етапи були також проведені з врахуванням цілей, що прагнедосягти підприємство від розроблення нового товару.

Отже вихід на ринок з новим товаром фриза 1-го ґатунку з породи дуб черещатий з шириною78 мм, висотою 28 мм, довжиною 320 мм, радіальним розпилом і парафіновим покриттям торців ДП «Пирятинське лісове господарство» на сегмент ринку підприємств масового виробництва паркету є доцільним. Це допоможе підприємству зберегти конкурентні позиції та частку на ринку сировини для паркету України.