Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
audit_shp_teoriya.doc
Скачиваний:
69
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
1.86 Mб
Скачать

56. Обов'язкові елементи завдань з надання впевненості

Елементи завдання з надання впевненості: в цьому розділі визначаються та пояснюються п’ять елементів завдань з надання впевненості, що виконуються практиками: тристоронні відносини, предмет, критерії, докази та звіт з завдання. Тут пояснюються важливі розбіжності між завданням з надання обмеженої впевненості. Тут також розглядаються розбіжності в предметах різних завдань з надання впевненості, характеристики відповідних критеріїв, роль ризику та суттєвості в завданнях з надання впевненості, а також способи висловлювання висновків для кожного з двох типів завдань з надання впевненості.

57. Контроль якості аудиторських послуг.

Перелік: 1)Міжнародний стандарт контролю якості № 1; 2)Концептуальні основи контролю аудиторської діяльності в Україні від 27.01.2007 № 182 (3); 3) Положення з національної практики контролю якості аудиторських послуг № 1 від 27.09.2007 № 182/3; 4)Критерії формування плану зовнішньої перевірки систем контролю якості аудиторських фірм від 27.11.2008 № 196/9.1; 5)МСА № 220 «Контроль якості аудиту»

За визначенням Аудиторської палати якісною визначається та аудиторська послуга, яка виконується з дотриманням професійних стандартів, законодавчих та нормативних вимог і задовольняє потреби користувачів. Якість аудиторських послуг є прямим результатом професійної компетентності і досвіту аудитора. Існує 2 види контролю якості аудитор. Послуг: зовнішній (1); внутрішній (2). (1)здійснює Аудиторська палата України: попередній, поточний, подальший. Аудиторська палата для реалізації зовнішнього контролю якості аудиту створила профільну комісію по контролю якості, яка займається перевіркою системи контролю якості аудиторських фірм і визначає перелік обов’язкових питань аудиторської перевірки з урахуванням строків і обсягів діяльності, кількості аудиторських перевірок на одного аудитора, середньої вартості замовлення, наявності скарг на роботу аудиторської фірми. Створює комісію (5 чоловік), залучає різних сертифікованих аудиторів, формується постійно діюча група, в яку не входять члени комісії, займається контролем якості послуг.

Аудиторська палата зобов’язується оприлюднювати перелік фірм, які пройшли контроль якості (не рідше одного разу на 5 років) і результати цих перевірок.

Аудиторська палата України здійснює контроль за діяльністю проф. організацій.

До обов’язкових документів для контролю якості аудит. фірми відносяться: *наказ про затвердження політики контролю якості фірми; *внутрішньо-фірмові стандарти контролю якості; *положення про ціноутворення; *особові справи аудиторів; *свідоцтво про конфіденційність фірми і зберігання роб. Документів; *Свідоцтво про здійснення моніторингу контролю якості на ауд. Фірмі.

Перелік документів, який перевіряється для контролю окремих перевірок та замовлень: - наказ про прийняття клієнта і продовження з ним співпраці; - наказ про призначення групи виконавців; - договір про прийнятті замовлення; - вся роб. документація по замовл.; - Результати наданих послуг ( звіт або висновок).

Контроль якості для аудиторської фірми – необхідність запровадження системи контролю якості для фірми, яка б надавала достатню впевненості, що фірми в цілому і її персонал дотримуються вимогам, а висновки аудиторів відповідають наявним обставинам.

Елементи контролю якості аудиторських перевірок: політика, процедура

Складові політики:

- проф.. та етичні вимоги до персоналу

- делегування повноважень

- навички і компетентність

- відпов. техн. підготовки і досвід

- консультування

- прийм. і продовження співпраці з клієнтом

- моніторинг адекватності

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]