Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ALL(DOC).doc
Скачиваний:
72
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
3.34 Mб
Скачать

7. Планування управління проектними даними

Під проектними даними розуміють різні форми документації. Документуються всі аспекти проектної діяльності. Дані можуть мати різноманітну форму (звіти, керівництва, записи, графіки, креслення, специфікації, файли, кореспонденція) і можуть існувати в будь-якому середовищі (друковані й електронні матеріали, фотографії, мультимедіа й т.д.).

Проектні плани повинні передбачати ідентифікацію даних, методи їхнього збору й поширення. При плануванні проекту варто визначити вимоги як до номенклатури створюваних у проекті даних, так і до їхнього змісту й форми. Стандартні вимоги до змісту й формату даних сприяють їхньому кращому розумінню й полегшують управління джерелами даних.

Збір документів необхідний, для того щоб проаналізувати й підтвердити виконання вимог до документів, що поставляються й не поставляються клієнтові, до даних, включених і не включених у контракт, і даних, наданих клієнтом. Досить часто дані збираються без чіткого уявлення про те, як вони будуть використовуватися. Оскільки дані досить дорого коштують, вони повинні створюватися й збиратися тільки в тих випадках, коли це дійсно необхідно.

Варто звернути особливу увагу на планування заходів по забезпеченню конфіденційності й безпеки даних, а також на встановлення механізму архівування й забезпечення доступу до архівованих даних.

Рекомендовані робочі продукти - результати даного етапу: план управління даними; перелік керованих даних; опис змісту й формату даних; вимоги до конфіденційності й безпеки даних; механізм повернення, відтворення й розподілу даних; графік збору даних; перелік даних, які повинні збиратися в проекті.

8. Планування ресурсів

Проектні ресурси включають персонал, обладнання, матеріали, технології й методики. Визначення проектних ресурсів засновано на початкових оцінках і, у свою чергу, може використовуватися для уточнення структури робіт по проекту. На цій стадії структура робіт верхнього рівня, створена раніше як основа для оцінок, звичайно декомпозуєтся на робочі пакети, що описують задачі, які можуть виконуватися й контролюватися окремо. Така декомпозиція допомагає розподілити обов'язки по керівництву проектом і контролю ходу виконання проекту. Кожному робочому пакету або робочому продукту повинен бути присвоєний унікальний ідентифікатор.

Комплектування проектної команди залежить від декомпозиції вимог до проекту на задачі, проектні ролі й відповідальності, як це описано робочими пакетами WBS.

Здебільшого проекти в певному значенні унікальні й вимагають унікальних засобів для успішного виконання. Своєчасне визначення й придбання цих засобів може виявитися критичним фактором успіху проекту. Але й у тому випадку, коли необхідні засоби не є унікальними, складання переліку обладнання й пристроїв сприяє кращому розумінню всіх аспектів проекту.

Рекомендовані робочі продукти - результати даного етапу: робочі пакети структури робіт; словник задач WBS; вимоги до людських ресурсів; перелік критично важливого обладнання й виробничих площ; описи й діаграми процесів; перелік вимог до адміністрування проекту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]