Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Орт.стом, метод.указания.docx
Скачиваний:
36
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
173.09 Кб
Скачать

Модуль 2. Пропедевтика ортопедичної стоматології Цілі модуля:

Вміти:

1. Аналізувати апарати, які відтворюють рухи нижньої щелепи.

2. Знати показання до виготовлення вкладки. Клініко-лабораторні етапи виготовлення.

3. Знати показання до виготовлення шпеникових зубів. Клініко-лабораторні етапи виготовлення.

4. Аналізувати основні та допоміжні матеріали, що використовуються для виготовлення вкладок та шпеникових зубів.

5. Знати показання, вимоги до виготовлення штучних коронок. Класифікація.

6. Аналізувати клініко-лабораторні етапи виготовлення штучних коронок.

7. Аналізувати фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для виготовлення штучних коронок.

8. Знати мостоподібні протези. Класифікація. Показання до виготовлення. Вимоги до мостоподібних протезів. Знати клініко-лабораторні етапи виготовлення мостоподібних протезів. Знати фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для виготовлення мостоподібних протезів.

Змістові модулі:

1.Ортопедичні методи лікування при уражені коронкової частини зуба.

1.1.Методи дослідження ортопедичних хворих: клінічні та додаткові (статичні і динамічні). Класифікація каріозних порожнин по Блеку. Заповнення історії хвороби ортопедичного хворого.

1.2.Отримання моделей щелеп та оформлення їх цоколя. Апарати, що відтворюють рухи нижньої щелепи. Загіпсовка моделей щелеп в оклюдатори або артикулятори.

1.3.Показання, вимоги до виготовлення вкладок. Клініко-лабораторні етапи. Фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

1.4.Клініко - лабораторні етапи виготовлення шпеникових (штифтових) зубів. ( за Річмондом, Катцем, Ахмедовим, Ільїною - Маркосян та ін.). Клініко-лабораторні етапи. Фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

1.5.Технологія та етапи виготовлення штучних коронок Клініко-лабораторні етапи виготовлення штампованих, пластмасових та комбінованих (по Белкіну та Куриленко В.С.) коронок. Фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

1.6.Технологія та етапи виготовлення литих та комбінованих (металопластмасових та металокерамічних) коронок. Фізико- хімічні властивості основних і допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

2.Ортопедичні методи лікування за допомогою мостоподібних протезів.

2.1.Показання, вимоги до виготовлення мостоподібний протезів. Групи дефектів зубних рядів по Бетельману. Клініко лабораторні етапи виготовлення мостоподібних протезів. Фізико хімічні властивості матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

2.2.Показання, вимоги до виготовлення часткових знімних протезів. Фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.

2.3.Показання, вимоги до виготовлення повних знімних протезів. Класифікація беззубих щелеп по Шредеру, Келлеру та Оксману. Фізико-хімічні властивості основних та допоміжних матеріалів, що використовуються для їх виготовлення.