Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.02.2015
Размер:
5.19 Mб
Скачать

Вправа 12

На епюрі (мал. 1.23) двома пересічними прямими  ЕF іЄКзадана площина H.

Визначте сліди цієї площини.  Координату хточки сходу слідів звірте з відповіддю до цієї вправи.

Вправа 13

На епюрі (мал. 1.24) в системі двох площин проекцій VіHпоказана площинаРзагального положення і прямаАВзагального положення.

Побудуйте точку  K перетину прямоїАВз площиноюР.В якості допоміжної площини при побудові точки перетину використовуйте фронтально спроектовану площинуS(на епюрі показаний фронтальний слід допоміжної площиниSі точка сходу слідівР х)заданої площиніР.Визначте для точкиК величину координатх , у,.z.

Вправа 14

На епюрі (мал. 1.25) в системі площин проекцій VіНпоказана площинаРзагального положення, задана слідами. Також на епюрі показана фронтальна проекція двох паралельних прямихАВіСD, що належать площиніР.

Прослідкуйте за координатною сіткою побудову горизонтальних проекцій цих прямих за допомогою головних ліній і визначте координати уточокА, В, СіD.

Вправа 15

На мал. 1.26 показаний епюр фронтально спроекційованої площини Р,заданої слідами. Крім того, показані проекції двох відрізків прямихВСіАЕ.

  1. Охарактеризуйте взаємне розташування цих відрізків. 

  2. Охарактеризуйте їх розташування відносно площини Р. При відповіді дайте обґрунтування.

  3. Коротко опишіть порядок побудови профільних проекцій точок на прикладі профільної проекції точки В. На якій висоті і на якій відстані праворуч від осі проекцій і розташовується профільна проекція точки?

Вправа 16

На мал. 1.27 показаний епюр фронтально спроекційованої площини, заданої трикутником МNК.Крім того, на епюрі показаний відрізок прямоїЕFі точкиСіD.

  1. Визначте розташування відрізка ЕFвідносно площиниMNK

  2. Визначте розташування точок С і Dвідносно площиниMNK

  3. Як розташуються сліди фронтально спроетктованої площини Р,яка задана на епюрі трикутникомМNК,якщо перейти до завдання цієї площини слідами? Визначте для точок сходу слідів відповідні координати: для точких- координатух,для точкиz- координатуz.

Вправа 17

На мал. 1.28 показаний епюр горизонтально проекційованої площини, заданої чотирикутником АВСD.

  1. Як розташуються щодо осей проекцій сліди площини, заданої чотирикутником, якщо перейти до завдання цієї площини слідами?

  2. Визначте для точок сходу слідів відповідні координати: для Р х- координатух,дляРу- координатуу.

  3. Проведіть аналіз розташування точок К, Е, Fв просторі і скажіть, де знаходяться ці точки відносно площини чотирикутника.

Вправа 18

На мал. 1.29 показаний епюр профільно проекційованої площини, заданої чотирикутником АВСD.

  1. Як розташовані прямі, які є сторонами чотирикутника, щодо площин проекцій?

  2. Як розташуються щодо осей проекцій сліди площини АВСD,якщо перейти до завдання цієї площини слідами?

  3. Визначте для точок сходу слідів цієї площині відповідні координати, позначивши цю площину буквою S;дляSX- координатуx,дляy- координатуy,дляz- координатуz.

  4. Проведіть аналіз розташування точок Е, F, M, Nу просторі і скажіть, де знаходяться ці точки відносно площини чотирикутника?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]