Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
404 Наказ.doc
Скачиваний:
97
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
850.94 Кб
Скачать

3. Додаткові заходи при введенні надзвичайного стану

275. У разі введення надзвичайного стану з підстав, передбачених статтею 4 Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану" ( 1550-14 ) , додатково можуть бути вжиті заходи відповідно до ст. ст. 17, 18 Закону України "Про правовий режим надзвичайного стану" та інші заходи, передбачені законодавством. ( Пункт в редакції Наказу МВС N 1009 ( z1204-04 ) від 06.09.2004 )

276. При введенні надзвичайного стану працівники міліції забезпечують охорону громадського порядку виконання посадовими особами і громадянами вимог встановленого режиму в межах своєї компетенції; вживають адміністративних заходів до порушників вимог режиму.

4. Завдання особового складу підрозділів патрульно-постової служби при введенні надзвичайного стану

277. У разі введення надзвичайного стану, відповідно до наказів Міністра внутрішніх справ України, начальників Головних управлінь МВС України в Автономній Республіці Крим, м. Києві і Київській області, управлінь МВС України в областях і м. Севастополі, міськрайлінорганів внутрішніх справ для забезпечення вимог введеного режиму, охорони громадського порядку, може залучатися особовий склад підрозділів патрульно-постової служби, який зобов'язаний:

а) здійснювати патрулювання по охороні громадського порядку на вулицях та в інших громадських місцях;

б) здійснювати перевірку документів і громадян, а в необхідних випадках проведення особистого огляду, огляду речей, транспортних засобів, багажу і вантажів;

в) охороняти об'єкти, що забезпечують життєдіяльність населення та народного господарства;

г) вживати заходів до недопущення проведення заборонених зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, а також видовищних, спортивних та інших масових заходів та страйків;

д) надавати допомогу місцевим органам державної влади у проведенні тимчасового виселення людей з місць, небезпечних для проживання;

е) забезпечувати додержання громадянами правил комендантської години.

5. Дії особового складу підрозділів патрульно-постової служби при введенні надзвичайного стану

278. При введенні надзвичайного стану органи внутрішніх справ спільно з Службою безпеки України та органами, що здійснюють управління на відповідній території, вживають заходів для якнайшвидшої нормалізації обстановки, відновлення конституційного порядку і законності, а також ліквідації загрози безпеці громадян.

279. Особовий склад підрозділів патрульно-постової служби, який залучається до виконання завдань по забезпеченню охорони громадського порядку на території, де введено надзвичайний стан, діє відповідно до розроблених спеціальних планів дій особового складу міськрайлінорганів внутрішніх справ залежно від умов введення особливого правового режиму.

280. В разі отримання повідомлення про введення надзвичайного стану міліціонери, які несуть службу у складі патрульно-постових нарядів повинні терміново зв'язатися по радіозв'язку або телефону з оперативним черговим по міськрайліноргану внутрішніх справ і діяти за його вказівкою. В разі неможливості зв'язатися з оперативним черговим або керівництвом цього органу внутрішніх справ чи підрозділу патрульно-постової служби - міліціонери повинні оцінити ситуацію, що склалась, її наслідки та вжити заходів до нормалізації обстановки - припиненню протиправних дій, що створюють загрозу життю і здоров'ю громадян, рятуванню майна. При виникненні масових порушень правопорядку, що створюють загрозу життю і здоров'ю працівників міліції, вони повинні негайно зв'язатися з сусідніми нарядами для надання їм допомоги і діяти в межах чинного законодавства та вимог наказів МВС України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]