Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
14.02.2015
Размер:
1.04 Mб
Скачать

Хід роботи

  1. Для початку відкриваю BIOS натиснувши клавішу [Del] і обра. вкладку Boot та встановлюю завантаження з СD\DVD приводу ,далі натискаю [F10] та підтверджую збереження параметрів.

  2. Вставляю в дисковод диск з дистриб’ютивом Linux Ubuntu 11.04 та проводжу зачантаження з приводу оптичних дисків .

  3. Дочекавшись завантаження Linux з диску в з’явившомуся діалозі обрав мову «Українска» та натиснув на графічну кнопку «Встановити Ubuntu»

  1. В наступному вікні система перевірила наявність достатніх умов для інсталяції та запропонувала встановлення стороннього мультимедійного ПО та оновлення через мережу Internet під час інсталяції . Я погодився з вимогами та натиснув «Вперед»

  1. Далі Linux проводить пошук інстальованих систем та пропонує замінити або ж поставите Linux коло уже установленої ОС , а також пропонує в ручному режимі розділити дисковий простір .Я обираю «Щось інше» тобто ручний режим та натиснув на «Вперед».

В відкрившомуся менеджері роботи з дисковим простором створюю на вільному просторі новий розді що буде служти під файл підкачки з файловою системою SWAP

Далі обираю створений розділ під систему та нажимаю на «Встановити зараз» і доки система проводить операції з диском мені пропонується обрати часовий пояс, розкладку клавіатури і потім пропонує ввести ім’я та пароль для мого профілю и запитує чи імпортувати з Windows XP існуючий профіль користувача Admin , від чого я і відмовляюсь . Далі очікую завершення установки системи та програмного забезпечення і виконую перезавантаження.

  1. Після перезавантаження з'явиться вікно завантажувача GRUB, який пропонує вибір між встановленими операційними системами, управління -Вверх \ Вниз \ Вибрати ...

Мета роботи: Встановлення драйверів та програмного забезпечення. Налаштування та оптимізація системи.

Хід роботи

Встановлення драйверів

  1. Багато драйверів і пакетів драйверів мають авто-інсталятори що встановлюють ці драйвери на відповідне обладнання , але не на все обладнання є драйвера в авто-інсталяторі , іноді драйвер можна знайти тільки в звичному вигляді і для його установки потрібно прикласти зусиль.

  2. Для установки драйвера на пристрій відкриваю «Диспетчер устройств» натиснувши на значку «Компьютер» ПКМ і обрав пункт «Управление» потім в діалоговому вікні обрав пункт «Диспетчер устройств» . В іншій частині вікна обрав зі списку пристроїв тей пристрій на який потрібно встановити драйвер .

  1. Клацнув на пристрої ПКМ і вибрав пункт «Обновить драйвер» потім в мастері оновлення і пошуку драйверів обираю пункт «Выполнить поиск драйверов на этом компьютере» потім указую папку в якій лежить дравер і натискаю «Далее» якщо Windows знайшов драйвер що підходить то автоматично його буде встановлено , якщо ні то запропонує виконати пошук драйверу в мережі Internet .

Встановлення програмного забезпечення

  1. Все програмне забезпечення зазвичай завжди має інсталятор робота з яким є дуже простою і зрозумілою навіть для дитини .

  2. Встановлюю програмне забезпечення запускаючи виконуваний файл Setup.exe і вже керуючись підказками інсталятора обираю певні параметри встановлення програми , а саме : шлях розпаковки, створення ярликів, вибір компонентів що можна встановити , встановлення файлових асоціацій та інше.

Оптимізація операційної системи

  1. Для оптимізації операційної системи я використовую програмний комплекс утиліт Auslogics BoostSpeed що дозволяє проводити очистку реєстру від помилкових і застарілих ключів , виконувати дефрагментацію та видаляти тимчасові файли .Виправляти логічні помилки дисків та навіть відновлювати видалені файли і вести контроль за споживанням ресурсів процесами та ще багато функцій .

  1. Також для прискорення роботи операційної ситеми на персональному настільному комп’ютері я відключу непотрібні системні служби такі як : Служба планшетного ввода ,служби старт-карт , служба безпроводних сетей (Wi-Fi на ПК відсутній) та багато інших які відключаються в залежності від потреб.

Мета роботи: Набуття навичок налаштування мережі в ОС Windows та Linux.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]