Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсовая работа 3-й ускоренный / Курсовая работа 3-й ускоренный Tamatave - Aden.docx
Скачиваний:
27
Добавлен:
07.04.2022
Размер:
1.26 Mб
Скачать

2.2 Попередній розрахунок довжини переходу

Для даної курсової роботи розрахунок проводиться тільки плавання по Локсодромії, т.к. судно слідуватиме курсом близьким до меридіонального.

Розрахунок буде провадитися за формулами:

Sлок=РШ*secKлок, (2.1)

де - Sлок - дистанція по локсодромії, РШ - різність широт.

РШ=φв- φа=12о47'-(-18о09')=30 о56' к N=+1856'

РД=λва=044о59'-049о25'=4о26' к W=-266'

tgKлок=РД/РМЧ, (2.2)

де - РД - різність довгот, РМЧ - різність меридіональних частин.

РМЧ=МЧв-МЧа (2.3)

МЧа(18о09'S)=1100.5'

МЧв(12о47'N)=768.4'

РМЧ=768,4-1100,5=-332,1

tgKлок=-266/-332,1=0,80

Kлок=38о48'=38,8о

sec Kлок(38.8 о)=1.2831

Sлок=1856*1.2831=2381.3 мили

Попередній розрахунок дистанції на перехід Tamatave (Madagascar) – Aden (Yemen) показав дистанцію 2381,3 морських миль.

При швидкості 14,0 вузлів тривалість плавання становитиме приблизно 7 днів 5 годин.

Графічний розрахунок після виконання попередньої прокладки покаже більш точну дистанцію та час плавання.

Глава 3 – Штурманська записка по порту Відходу (Tamatave).

Мал. 3.1 - Схема порту Tamatave (Madagascar)

TOAMASINA (Tamatave): 18O08' S 049O22' E

Найважливіший порт Мадагаскару завдяки наявності коралового рифу, що утворює простору і досить велику гавань. У порту обробляється нафта, контейнери, пасажирські, генеральні, суховантажні, навалочні, Ро-Ро та рибальські судна.

LOCATION: Середньо-східне узбережжя Мадагаскару, приблизно 210 км. на північний схід від Антананаріву.

PILOTAGE: Лоцманська проводка є обов'язковою для всіх судів. Судно повідомляє лоцмана через агента про розрахунковий час прибуття. У зв'язку із розширенням хвилелому Південний перевал закрито для судноплавства, крім малих каботажних суден. Лоцман сідає на судно приблизно за 3,5 морські милі на південь від маяка на острові Прунес, широта. 18_ 06,42 'пд.ш., довгота. 049_ 26.0 E. Лоцманський катер чергує на 16 каналі УКХ і працює на 12 каналі. Незважаючи на інформацію в Pilot's books та Port information book, лоцман не висаджується на судно в місці, яке відмічено зовні рифів. Судна мають пройти через риф та забрати лоцмана всередині.

ANCHORAGES: Не позначені якірні стоянки. Якщо судно не йде до причалу після приходу, судно буде супроводжено для поставлення на якір між рифом і берегом у зручне для судна місце, виходячи з його довжини та опади. Постановка на якір на південь від зеленого латерального бую заборонена. Бувають випадки атаки піратів на судна, які стоять на якорі. Або зовні рифа на глибині від 22 сажнів і вище, або всередині на глибині 15 сажнів. Якірна стоянка біля берега краща, тому що судна захищені від хибу і переважаючих південно-східних вітрів.

PRATIQUE: Медичні та імміграційні формальності зазвичай виконуються під час стоянки або у разі заторів у порту на якірній стоянці. Карантин повідомлення для надсилання служби працездатності через агент. Судно для демонстрації прапорів Q3 у денний час та червоне світло над білим у нічний час, якщо стан здоров'я задовільний.

VHF: Toamasina Radio чергує на Channel 16 та працює на Channel 12.

TUGS: 1 – 2,720 h.p. and 1 – 2,350 h.p. буксири доступні, щоб допомогти з маневрування в порту. Буксири оснащені протипожежним обладнанням.

MOORING: Судам рекомендується використовувати достатню кількість швартовних тросів гарної якості, щоб забезпечити безпечну стоянку судна біля борту. Сильна хвиля може спостерігатися при сильному південно-східному пасаті або коли поблизу знаходиться циклон, і якщо диктують умови, судну може знадобитися відійти від причалу і стати на якірну стоянку, поки погода не покращиться.

BULK FACILITIES: Насипні вантажі обробляються на Mole C.

CONTAINER FACILITIES:

Location: Berths C2 and C3.

Facilities: 2 - 100 тонн і 1 - 120 тонн контейнерний кран Gottwald з подвійним витягом, 4 - RTGs, 6 - 40 - 45 тонн річстакери, 14 тракторів, 21 - 40 тонн трейлерів і 4 - 1.5 - 12.5 тонн вилочний навантажувач.

Toamasin Terminal Facilities: Термінал призначений для ефективного та одночасного навантаження та розвантаження нафтових танкерів усіх розмірів. Обладнаний великими складськими потужностями як сирої нафти, так готової продукції, термінал служить регіональним центром постачання. Це єдиний термінал для постачання мазутом електростанцій островів Індійського океану. Танкери Середземномор'я швартуються біля мису Мол B, використовуючи якорі попереду та швартові на кормі. Діаметр трубопроводів 12 дюймів. Відстійно-приймальних споруд немає.

Berth: Танкерний причал є продовженням причалу для генеральних вантажів, останні 40 футів якого обгороджені захисною огорожею. Корми вантажних суден на цьому причалі наближені до берегового маніфолду, обмежень на куріння немає. Використовується середземноморський причал, при якому судно підходить до причалу в лоб і відпускає правий якір, коли від причалу відходить приблизно три кораблі. Якір скидається на п'ять скоб, тоді як судно повертається за допомогою двох буксирів, а потім відпускається лівий якір (другий лоцман управляє операціями з бака). Обидва якорі потім виплачуються з двигунами на повільній швидкості за кормою доти, доки швартовні канати не можна буде спустити з корми. Потім до набережної йдуть три-чотири лінії. Перша пара перетинається, і судно, нарешті, закріплене приблизно 70 м від причалу. Як нам потрібно було з'ясувати, це не дуже безпечне місце для стоянки, тому що переважають вітри дмуть з лівого боку, а корма відвалюється до правого борту. Це означає, що троси правого борту проходять через корму та можуть натиратися. Якщо можливо, ці канати слід вести праворуч від корми. Якби швартові розійшлися, то корма повернулася б у бік суден на контейнерному терміналі, і не було достатньо місця, щоб звільнити їх. Якщо виникнуть проблеми, з портовим офісом можна зв'язатися з УКХ, зателефонувати до «Securite», але чи будуть доступні буксири посеред ночі, невідомо.

Communications: Портова контора УКХ погана, і навіть на 5 милях передача обривається. Лоцманський катер має набагато краще налаштування і можливий нормальний зв'язок.

DOCUMENTS:

Merchant Marine Department:

Health:

Immigration:

Customs:

1 Animals (nil) List;

1 Arms and Ammunitions (nil) List;

1 Cargo Manifest;

1 Clearance Last Port;

1 Crew List;

1 Last 10 Ports of Call List;

1 Mail (nil) List;

1 Narcotics (nil) List;

1 Passenger (nil) List;

1 Port State Control Inspection Report;

1 Registry Certificate;

1 Ship’s Register;

1 Stowaway (nil) List.;

1 Animals (nil) List;

1 Arms and Ammunitions (nil) List;

1 Crew List;

1 Derat (Exemption) Certificate;

1 Last 10 Ports of Call List;

1 Mail (nil) List

1 Maritime Declaration of Health;

1 Narcotics (nil) List;

1 Passenger (nil) List;

1 Stowaway (nil) List;

1 Vaccination Certificates (cholera and yellow fever);

1 Animals (nil) List;

1 Arms and Ammunitions (nil) List;

1 Crew Lists;

1 Last 10 Ports of Call List;

1 Mail (nil) List;

1 Narcotics (nil) List;

1 Passenger (nil) List (disembarking Toamasina);

1 Passenger (nil) List (pre-departure Toamasina);

1 Passenger (nil) List (in transit);

1 Stowaway (nil) List;

1 Animals (nil) List;

1 Arms and Ammunitions (nil) List;

1 Bonded Stores List;

5 Cargo Manifests;

1 Crew Effects Declarations;

1 Crew Lists;

1 Dangerous Cargo Manifest;

1 Last 10 Ports of Call List;

1 Mail (nil) List;

1 Narcotics (nil) List;

1 Passenger List;