Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Система видатків бюджету міста Києва як столиці України.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
18.10.2020
Размер:
250.1 Кб
Скачать

Висновки і пропозиції

У роботі досягнуті поставлені цілі і вирішені сформульовані завдання. На підставі проведених досліджень можна зробити наступні висновки.

Бюджет характеризується рядом параметрів, ключовими з яких є доходи і видатки. Їх обсяги визначають розмір бюджету як фонду грошових коштів, а співвідношення — стан бюджету як фінансового плану, сформованого на балансовій основі. Як план формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення виконання завдань і функцій держави та органів місцевого самоврядування, бюджет повинен відповідати принципу збалансованості — адекватності повноважень на здійснення витрат відповідно до обсягу надходжень до бюджету на відповідний бюджетний період.

В даний час в системі державного бюджетного регулювання робиться ставка на збалансованість тільки державного бюджету. Інтереси держави в розвитку економічного потенціалу суспільства концентруються, таким чином, виключно на фіскальних задачах центрального уряду, а не на пошуку компромісу інтересів уряду, підприємців і громадян. В реаліях економічної дійсності це означає, що тривала політика збалансованого державного бюджету являє собою не що інше, як відмову від курсу на зростання економічного потенціалу країни, логічним наслідком якого може стати низка нових економічних криз.

В сучасних умовах роль місцевих фінансів трансформується, місцеві фінанси стають економічною основою не тільки місцевого самоврядування, а також політичного обміну «держава-населення». Основним завданням державної влади стає забезпечення конституційно-правової основи змін, що відбуваються.

В системі управління державою і в цілому всього суспільства важливу роль відіграє управління місто-столицею. У міських дослідженнях столиці часто розглядаються окремо, як виключно адміністративні центри. Однак столиця - це також і символічна сцена національної ідеології, відображення загального ставлення держави до урбанізації, каталізатор економічного розвитку країни і - хоча б в історичному плані - посередник між місцевою культурою і «уявною спільнотою» національної держави. Найбільш очевидна економічна присутність в сучасній столиці - це висока концентрація чиновників державного уряду, а також пов'язана з цим непряма зайнятість. У багатьох випадках уряд країни також безпосередньо бере участь в місцевому міському бюджеті.

Бюджет міста-столиці формується на визначений владою період. Це дозволяє створити міцну фінансову основу для реалізації цілей і завдань, визначених урядом. Наведена в роботі структура видатків бюджетів міст-столиць дає тільки загальне теоретичне уявлення про те, як формують бюджет такого міста і на які цілі виділяють кошти з нього. Для того, щоб розуміти реальний стан справ, аналізувати основні витрати міста-столиці і показувати їх структуру, кількісні показники, потрібно звернутися до дослідження показників реального бюджету міста-столиці.

У класичному варіанті процес виконання бюджету за видатками включає в себе чотири етапи: прийняття та облік бюджетних зобов'язань; підтвердження грошових зобов'язань; санкціонування оплати грошових зобов'язань; підтвердження виконання грошових зобов'язань.

Виконання бюджету міста-столиці за видатками здійснюється відповідно до затвердженого керівним органом міста-столиці зведеного бюджету на черговий фінансовий рік, яка складається на підставі зведених бюджетів головних розпорядників.

Бюджетні асигнування, затверджені в зведеному бюджеті міста-столиці на черговий фінансовий рік, є одночасно лімітами бюджетних зобов'язань.

У разі рівного розподілу бюджетних асигнувань та лімітів бюджетних зобов'язань показники системи видатків бюджету доводяться фінансовим органом до головних розпорядників єдиним документом - повідомленням про бюджетні асигнування (ліміти бюджетних зобов'язань).

Незважаючи на значні наукові роботи в області місцевих фінансів, бюджетів, прийняття відповідних документів у галузі бюджету і оподаткування, потрібні подальші дослідження, спрямовані на визначення сутності місцевих бюджетів в умовах трансформації економіки України. Проведені дослідження будуть спрямовані на визначення сутності, цілей і завдань місцевого бюджету в умовах здійснення бюджетної децентралізації, створення фінансово самостійних місцевих органів влади.

Бюджет міста Києва – план формування і використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються Київською міською радою та її виконавчим органом (Київською міською державною адміністрацією (КМДА)) протягом бюджетного періоду.

Бюджетний період для бюджету міста Києва як і для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України, становить один календарний рік, який починається 1 січня кожного року і закінчується 31 грудня того ж року.

Основні напрями бюджетної політики міста Києва: забезпечення прозорості і відкритості бюджетного процесу; забезпечення стабільності бюджетної системи; вдосконалення міжбюджетних відносин з внутрішніми міськими об’єднаннями; виконання соціальних обов’язків при високій частці інвестиційних витрат; збереження позитивної динаміки надходжень доходів і підвищення дохідного потенціалу бюджету міста Києва.

Основні напрямки податкової політики міста Києва: покращення інвестиційного клімату міста Києва; підтримка малого та середнього бізнесу; удосконалення механізму оподаткування торговим збором; посилення ролі майнових податків в дохідній частині бюджету Києва; удосконалення системи податкових пільг.

Видаткова частина бюджету міста Києва включає фінансування витрат, пов'язаних з вирішенням питань місцевого значення, з управлінням і розвитком економіки і соціальної сфери міста. Планування витрат на наступний фінансовий рік і плановий період - це дуже відповідальна робота, яка проводиться Департаментом фінансів спільно з головними розпорядниками бюджетних коштів.

Київ — політичний, економічний, адміністративний, освітньо-науковий, духовний центр країни. Можна не сумніватися, що зростання прибуткового потенціалу бюджету можливо забезпечити лише за рахунок збільшення темпів економічного зростання регіону, в зв'язку з чим владою міста Києва були виділені наступні пріоритетні напрямки: стимулювання інвестиційної діяльності бізнес-структур і підвищення інноваційної складової нових підприємницьких проектів; розвиток регіональної туристичної індустрії; підвищення ефективності податкової системи суб'єкта.

Прогноз основних показників бюджету міста-столиці Києва в довгостроковому періоді за видатками, орієнтований на: забезпечення в повному обсязі публічних нормативних зобов'язань; реалізацію заходів з будівництва, капітального ремонту, ремонту та утриманню автомобільних доріг, капітального ремонту та ремонту об'єктів освіти, інженерної та комунальної інфраструктури; реалізацію заходів з переселення громадян міста з аварійного житлового фонду; підтримка молодих (в тому числі з числа багатодітних) сімей у вирішенні проблеми придбання житла; поліпшення житлових умов і соціальну підтримку працівників соціально значущих організацій.

Подальша реалізація принципу формування бюджетних асигнувань на етапі їх формування, забезпечить їх більшу прозорість для суспільства і наявність більш широких можливостей для оцінки їх ефективності.