Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / ровн / !!!Проектування!!! / Лекції САПР / Лекція 07-8 Інструменти моделювання.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
1.6 Mб
Скачать

Відображення виду моделі у розрізі

Меню: View > Display > Section View (Вид > Відобразити > Розріз)

Панель інструментів: View > Section View (Вид > Розріз)

Інструмент Section View (Розріз) використовується для відображення виду моделі в розрізі, для чого модель розріжеться площиною або гранню. Щоб відобразити вид моделі в розрізі, клацніть на кнопці Section View (Розріз) у панелі інструментів View (Вид) або виберіть у меню команду View > Display > Section View (Вид > Відобразити > Розріз). При виклику інструмента Section View (Розріз) відкриється вікно Section View (Розріз). За замовчуванням як площина перетину обрана передня площина, і в графічній області відображається вид моделі у відповідному розрізі. Відображається також маркер, перетаскуючи який, можна безпосередньо настроїти зсув площини розрізу.

Якщо необхідно вибрати як площину розрізу праву або верхню площину, клацніть на відповідному імені в дереві конструювання. Можна також вибрати на цю роль грань або визначену користувачем площина. У лічильнику Offset Distance (Відстань зсуву) установлюється зсув площини розрізу. При зміні значення на цьому лічильнику попередній вид розрізу буде автоматично змінюватися. Можна вказати одну або кілька площин для побудови розрізу.

В 2004!!!! Елементи керування, наявні в сувої Options (Параметри), дозволяють зберегти вид у розрізі як іменований вид. На будь-якій стадії циклу проектування, використовуючи діалогове вікно Orientation (Орієнтація), можна викликати збережений раніше вид у розрізі. Щоб зберегти іменований вид, клацніть на кнопці Save View (Зберегти вид) у сувої Options (Параметри). Відкриється діалогове вікно Named View (Іменований вид). Уведіть у цьому діалоговому вікні ім'я нового виду й клацніть на кнопці ОК. За допомогою кнопки Reset (Сброс) (Скидання) можна відновити настроювання розрізу, задані за замовчуванням.

Запитання для самоперевірки:

  1. Як створити простий отвір та отвір під кріплення?

  2. Які параметри знаходяться на вкладці Цековка?

  3. Які параметри заповнюються для отворів із зенківкою?

  4. Назвіть параметри вкладки Мітчик.

  5. Які типи округлень ви знаєте?

  6. Яке округлення називається Скругленням із постійним радіусом?

  7. Яке округлення називається Скругленням зі змінним радіусом?

  8. Що таке оболонка? Як створити оболонку?

  9. Створення масиву, керованого кривою.

23