Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друга іноземна мова.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
140.07 Кб
Скачать

Підсумковий контроль

У зв’язку з необхідністю комплексної перевірки вищезазначених умінь та навичок екзамен проводиться в усно-письмовій формі і містить лексико-граматичний матеріал, який засвоєно студентами під час вивчення курсу «Друга іноземна мова».

Підсумкова оцінка складається із середнього показника поточної успішності за останні два семестри вивчення дисципліни і суми балів, набраних за виконання екзаменаційних завдань. Для вирахування середнього показника поточної успішності за останні два семестри вивчення цих дисциплін загальна кількість балів, яку студент набрав протягом цих семестрів, ділиться на два.

3. Індивідуальні завдання для самостійної роботи

3.1. Вимоги до виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

Самостійна робота є невід’ємною й важливою складовою дисципліни «Друга іноземна мова». Її змістовне наповнення визначається за тематичним планом, та уточнюється й формулюється в остаточному варіанті викладачем і студентом в конкретній ситуації. Самостійна робота охоплює як завдання, спільні для всієї академічної групи чи певної частини студентів цієї групи, так і індивідуальні завдання, які отримує кожен окремий студент в залежності від рівня знань та навичок. Такими завданнями є:

1. Підготовка та презентація звітів за матеріалами домашнього читання

5

2. Аналітичний огляд наукових публікацій за визначеною тематикою

5

3. Переклад літературних джерел іншомовного походження за визначеною (або обраною) проблематикою

5

4. Виконання завдань у мультимедійній лабораторії або комп’ютерному класі

5

5. Підготовка рефератів

5

6. Написання наукових статей та участь у наукових конференціях

5

7. Виконання завдань в рамках дослідницьких проектів кафедри

5


Протягом семестру студенту пропонується виконати не більше 2-х завдань з наданого списку, при чому опрацювання позааудиторного читання є обов’язковим. Таким чином, за виконання індивідуальних завдань студент може отримати 10 балів.

Обов’язковою вимогою до аналітичної обробки текстів суспільно-економічного характеру є:

• складання студентом словника незнайомих слів і виразів за тематикою здійснених перекладів (щонайменше 100 лексичних і фразеологічних одиниць), який є невід’ємною складовою звітної документації про виконання індивідуального завдання;

• усний захист у вигляді презентації виконаного завдання, який здійснюється під час практичних занять.

3.2. Критерії оцінювання результатів виконання індивідуальних завдань для самостійної роботи

Самостійна робота студентів — один з основних засобів оволодіння навчальним матеріалом у період, вільний від лекційно-аудиторних навчальних занять.

Головною метою самостійної роботи є закріплення набутих у процесі аудиторної роботи знань, удосконалення вмінь та навичок, самостійне вивчення та засвоєння нового матеріалу під керівництвом викладача, але без його безпосередньої участі.

Питання, що виникають у студентів стосовно виконання запланованих завдань, вирішуються на консультаціях, які проводяться згідно з графіками, затвердженими кафедрою.

Самостійна робота студентів включає такі форми:

• самостійну роботу з різноманітними інформаційними джерелами;

• підготовку до виконання модульних завдань;

• підготовку до аудиторних практичних занять за темами навчального плану.

Усі завдання студенти виконують у встановлені терміни та відповідно до кафедральних вимог щодо їх змістового наповнення та оформлення.

Перелік завдань для самостійної роботи поданий у Карті навчальної роботи студентів.

Кожному студенту може нараховуватися до 10 додаткових заохочувальних балів за виконання письмових або усних завдань, самостійне опрацювання матеріалу, наукову роботу або участь у Республіканських Олімпіадах з іноземних мов. При цьому загальна кількість балів за поточну роботу не може перевищувати 50 балів. Тематика та види завдання вказуються викладачами у кожному конкретному випадку. Студенти виконують два завдання за вибором. Оцінювання кожного із завдань для самостійного опрацювання проходить за шкалою від 0 до 5 балів.