Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друга іноземна мова.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
140.07 Кб
Скачать

2.2. Критерії оцінювання поточних результатів вивчення дисципліни Поточний контроль

У курсі передбачено 8 змістових модулів. Поточний контроль здійснюється під час проведення практичних занять у вигляді тестування, бліц-опитування, контрольних (модульних) робіт, захисту результатів виконання індивідуальних творчих завдань.

Об’єктом оцінювання поточного контролю знань студента за V, VІІ семестри, які закінчуються заліком, є:

– систематичність та активність роботи протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни;

– рівень виконання модульних контрольних робіт;

– виконання завдань для самостійного опрацювання;

– індивідуальна робота.

1. Систематичність та активність роботи студента протягом семестру оцінюється за максимальною оцінкою від 0 до 30 балів з 50. Вона базується на оцінюванні активності та рівня знань студентів на практичних заняттях. Оцінювання здійснюється за темами (10 тем за семестр). Кожна тема оцінюється максимально в 3 бали.

Студент отримує:

3 бали при виконанні всіх завдань блоку тем та засвоєнні матеріалу в повному обсязі без припущення помилок та активній участі в практичних заняттях;

2 бали при виконанні всіх завдань блоку тем та засвоєнні матеріалу в повному обсязі, але з помилками, та активній участі в практичних заняттях;

1 бал при виконанні всіх завдань блоку тем та засвоєнні мовного матеріалу не в повному обсязі (але не менше 50%) або в повному обсязі, але з помилками, та участі в практичних заняттях;

0 балів при невиконанні завдань блоку тем та незасвоєнні мовного матеріалу або виконанні завдань з великою кількістю помилок.

Кожному студенту, у разі необхідності, може нараховуватися до 5 додаткових заохочувальних балів за виконання письмових або усних завдань, самостійне опрацювання матеріалу, наукову роботу або участь у Республіканських Олімпіадах з іноземних мов. При цьому загальна кількість балів за поточну роботу не може перевищувати 30 балів. Тематика та види завдання вказуються викладачами у кожному конкретному випадку.

2. Модульні контрольні роботи, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт і тестових вправ.

З курсу «Друга іноземна мова» протягом 4 семестрів передбачається виконання двох модульних завдань (у кожному семестрі) та індивідуальних творчих завдань за пройденим матеріалом.

Перше модульне завдання містить лексико-граматичний тест та переклад за матеріалами тем Модуля 1. Оцінювання першого модульного завдання проходить за шкалою від 0 до 5 балів.

Друге модульне завдання складається з тестових вправ та перекладу за темами Модуля 2. Студент проходить тестування по кожній із програмних тем, результати якого зводяться у загальну оцінку від 0 до 5 балів. Виконання модульних контрольних робіт оцінюється таким чином:

5 балів — якщо студент не припустився жодної помилки або припустив 1 помилку;

4 бали — якщо студент припустився 2–3 помилки;

3 бали — якщо студент припустився до 5 помилок;

0 балів — якщо студент не виконав модульне завдання.

3. Виконання завдань для самостійного опрацювання: презентація або позааудиторне читання оцінюється від 0 до 5 балів.

4. Контроль індивідуальної роботи: протягом кожного семестру студенти виконують одне з трьох завдань для індивідуального опрацювання (дивись карту навчальної роботи), належне виконання якого оцінюється в 5 балів.

Студент отримує:

5 балів при повному і безпомилковому виконанні завдання для індивідуального опрацювання;

4 бали при повному виконанні завдання при наявності декількох помилок (1–3 помилки); безпомилковому, але неповному (не менше 80%) виконанні завдання;

3 бали при повному виконанні завдання при наявності 4–7 помилок або неповному виконанні завдання (до 60%);

2 бали при неповному виконанні завдання та наявності у виконаному завданні більше 10 помилок;

0 балів при невиконанні завдання, при неповному виконанні завдання та наявності у виконаному завданні більше 10 помилок.

5. Результати поточного контролю у цілому (з урахуванням систематичності й активності роботи, виконання модульних завдань, завдань для самостійної та індивідуальної роботи) оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів.

Результати поточного контролю знань студентів вносяться до заліково-екзаменаційної відомості.

Студент, який набрав за результатами поточного контролю від 0 до 20 балів (включно), вважається таким, що не виконав вимоги робочої навчальної програми з дисципліни, передбаченої індивідуальним навчальним планом, і отримує з дисципліни незадовільну оцінку. Він має право за власною заявою опанувати цю дисципліну в наступному семестрі понад обсяги, встановлені навчальним планом за індивідуальним графіком у формі додаткової індивідуально-консультативної роботи згідно з діючими в Університеті положеннями. Під час таких занять студент має виконувати завдання для самостійної роботи, модульні контрольні роботи, інші види робіт, передбачені робочою навчальною програмою з дисципліни та набрати від 21 до 50 балів (включно). Бали у кількості 21 і більше є підставою для допуску студента до екзамену.