Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая технологія і правила системи опалення пасажирських вагонів -укр.doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
06.02.2020
Размер:
435.2 Кб
Скачать

10. Технологічний процес складання.

Збірку систем опалення після ремонту здійснюють відповідно до схеми на вагон.

  Зняті з вагона слюсарями з ремонту рухомого складу даного відділення котли, розширювачі-повітронагрівачі, калорифери, батареї, обігрівачі наливних труб, водонагрівачі, спускні клапани, ремонт яких неможливо провести на вагоні, після ремонту випробовуються на стенді гідравлічного випробування встановленим тиском. Стенд піддається періодичної атестації раз на рік.

  Котли опалення, грязевики, запасні водяні баки промивають і оглядають. Прогоріли колосники замінюють.

11. Про випробування при випуску з ремонту.

Кожен серійний вагон в процесі і після ремонту повинен пройти проміжні і приймально-здавальні випробування, при яких перевіряють в роботі систему комбінованого і водяного опалення, системи безпеки, а також проводять інструментальні дослідження санітарно-гігієнічних показників безпеки життя, охорони здоров'я, навколишнього середовища.

  При виході з ремонту на кожному вагоні, у відповідних місцях, повинні бути встановлені рамки з принциповими схемами опалення Вагон повинен мати комплект запасних частин.

  До приймально-здавальних випробувань вагона складальні одиниці, обладнання, деталі та прилади вагона відчувають, регулюють і приймають після ремонту на відповідних ділянках ремонтного підприємства.

Випробування системи опалення

  Перед випробуванням системи опалення проводять перевірку системи на герметичність.

Під час випробування котла опалення необхідно постійно стежити за наявністю води в розширнику шляхом відкриття водопробні крана, не допускаючи кипіння води в розширнику.

  Після ремонту воздухоподогреватели, розширювачі - підігрівачі повітря і розширювачі відчувають наливом води.

  Здача і приймання опалення вагонів проводиться в робочому стані на різних режимах з перевіркою прогріву всіх труб, опалювальних приладів і обігрівачів наливних труб.

12. Засоби механізації, що застосовуються при ремонті, складанні і випробуванні.

Механізація виробництва - це застосування машин, механізмів апаратів, інструменту та пристосувань для часткового або повного звільнення людини від безпосереднього виконання вручну виробничих операцій і для підвищення при цьому продуктивності праці.

  Автоматизація виробництва - це застосування приладів, пристосувань, машин, що дозволяють здійснювати виробничі процеси без безпосередніх фізичних зусиль людини і лише під його контролем.

  В даний час на залізничному транспорті в області автоматизації і механізації виробничих процесів досягнуті значні успіхи.

  У вагонному господарстві залізничного транспорту також відбулися великі зміни в розвитку механізації і автоматизації виробничих процесів.

  В результаті цих змін проведений перехід до застосування новітніх автоматичних та напівавтоматичних верстатів, зварювальних машин і автоматичних апаратів, ультразвукових дефектоскопів, механізованих підйомників, автоматизованих мийних машин.

Найбільш трудомісткі роботи по под'емкі вагонів у всіх депо і на пунктах технічного огляду виконуються електричними, пневмогидравлическими і гідравлічними домкратами.

  Найбільш трудомісткі роботи по підьомці вагонів у всіх депо і на пунктах технічного огляду виконуються електричними, пневмогидравлическими і гідравлічними домкратами. Впровадження в більшість процесів ремонту і поточного утримання вагонів сучасних засобів механізації і автоматизації призвело до підвищення загального технічного рівня господарства, а також дозволило перейти до організації робіт з комплексної механізації процесів і підприємств в цілому. Поряд з проведенням робіт з комплексної механізації

створюються технічні засоби для автоматизації окремих технологічних процесів

На деяких підприємствах автоматизуються компресорні і котельні установки, обмивання колісних пар, зварювальні роботи, контроль над дотриманням температурних режимів і ін. Перехід на сучасні технології, нові види обладнання, робота яких заснована на використанні сучасних комп'ютерних технологій і робототехніки, дасть можливість підвищити рівень автоматизації і механізації виробничих процесів при ремонті і виготовленні в гонів.

  Механізація підрозділяється наступним чином:

  - механізація засобів технічного оснащення - застосування енергії неживої природи в засобах технологічного оснащення при механізації технологічного процесу;

  - механізація (живого) праці - застосування неживої природи в технологічному процесі, що забезпечує виключення людей з його виконання або полегшення їх праці при збереженні за ними управління цим процесом.

  Автоматизація підрозділяється наступним чином:

  • автоматизація засобів технологічного оснащення - застосування енергії неживої природи в засобах технологічного оснащення при автоматизації технологічного процесу;

  • автоматизація (живого) праці - застосування неживої енергії природи в технологічному процесі, що забезпечує виключення участі людей у ​​виконанні процесу і управління ним.

  Технологія ремонту вагона на п'ятій (позиція ремонту систем опалення) ремонтної позиції наступна:

  Ремонт систем опалення, випробування після ремонту систем опалення. Котел ремонтується без зняття з вагона. Якщо виникає необхідність

демонтувати котел, то котел знімається з вагона і подається в відділення по ремонту систем опалення.

Випробування систем опалення проводяться за допомогою автоматичних течошукачів, записуючих інформацію в свою пам'ять і передають інформацію в комп'ютерну мережу депо.

  Пункти поточного ремонту розташовуються на станціях, де є пункти технічного обслуговування.

  Основним призначенням пункту поточного ремонту пасажирських вагонів є прискорення і поліпшення якості поточного ремонту вагонів, а також скорочення їх простою в несправному стані за рахунок механізації ремонтних робіт і автоматизації.