Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka Diplom_Magistr_ДЛЯ СТУДЕНТІВ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
157.18 Кб
Скачать

25

ЗМІСТ

ВСТУП ……………………………………………………………………………….4

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ………………………………………………..……..4

2. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ МАГІСТЕРСЬКИХ РОБІТ ……………….…..6

3. ОБОВ’ЯЗКИ СТУДЕНТА-МАГІСТРА …….………………………..………….7

4. обов’язки керівникА мАГІСТЕРСЬКОЇ роботи ………………….…..8

5. ВИМОГИ ДО СТАТТІ МАГІСТРА ……………………………………………..8

6. ВИМОГИ ДО РОБОТИ МАГІСТРА ……………………………………………9

7. СТРУКТУРА МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ ……………………………………10

8. ПОРЯДОК ВИКЛАДУ МАТЕРІАЛУ В СТРУКТУРНИХ

ЧАСТИНАХ РОБОТИ …………………………………..…………………...…12

9. ЗАХИСТ РОБІТ ………………………………………………………..………..18

10. РЕКОМЕНДАЦІЇ З ОФОРМЛЕННЯ РОБІТ ……………………………..….20

Список використаних джерел ……………………………...………….26

ДОДАТКИ …………………………………………………………………..……..27

ВСТУП

В ході виконання магістерських робіт перед студентами виникає цілий ряд організаційних і методичних задач: вибір теми роботи, її узгодження й уточнення з об'єктом відповідної практики; розробка індивідуального плану для виконання роботи; порядок представлення роботи: на відзив керівнику, для попереднього захисту, на підпис завідувачеві кафедрою, на рецензування і для захисту в Державній екзаменаційній комісії.

Для успішного виконання магістерської роботи необхідно на основі вивчення практики діючих об'єктів фінансової діяльності й огляду літературних джерел визначити основні напрями розкриття теми роботи; на основі аналізу об'єкта дослідження конкретизувати виявлення резервів підвищення його ефективності, розробити принципово нові чи прив'язати існуючі шляхи удосконалювання основних напрямків його діяльності; оцінити ефективність запропонованих нововведень і розрахувати значення очікуваних показників.

Метою методичних рекомендацій є надання допомоги студентам у вирішенні поставлених задач по змісту і порядку виконання роботи.

1. Загальні положення

Виконання магістерських робіт є заключним етапом навчання у вищому навчальному закладі відповідного ступеня освіти, на якому студент виконує самостійну роботу.

Робота являє собою закінчене економічне рішення конкретної задачі: функціонування суб'єктів фінансової діяльності різних сфер (виробничої, інвестиційної, послуг тощо); оцінка фінансового стану підприємства; фінансового планування на підприємствах і т.д. Задача, що розв'язується в ході виконання роботи, повинна мати самостійне науково-прикладне значення.

Магістерська робота – це результат самостійного дослідження студента за обраною системою. Вона передбачає глибоке вивчення робіт з фінансів, системний вибір та аналіз фактичного матеріалу, узагальнення явищ економічного життя, вміння робити самостійні висновки.

Вона має бути самостійним науковим дослідженням, підводити підсумки набутих знань, умінь та навичок з основних дисциплін, передбачених навчальним планом. На підставі її захисту Державна екзаменаційна комісія вирішує питання про присвоєння студенту кваліфікації магістра.

В магістерській роботі студент повинен засвідчити, що він оволодів необхідними теоретичними знаннями та навичками їх практичного застосування в конкретних умовах. В звязку з цим робота повинна виконуватись на основі результатів дослідження однієї або кількох актуальних проблем та об’єктів і містити конкретні пропозиції.

Необхідною умовою успішного виконання роботи є грунтовне оволодіння циклом нормативних дисциплін за фаховим спрямуванням в галузі фінансів та матеріалом спеціальних курсів, набуття навичок самостійної науково-дослідної роботи в процесі підготовки реферативних доповідей, виконання курсових робіт, участі в наукових конференціях та семінарах.

Мета магістерської роботи – на основі здобутих теоретичних знань поглиблено вивчити одну з конкретних проблем в галузі фінансів і грунтовніше оволодіти навичками самостійної науково-дослідної роботи, одержати нові результати у вигляді наукових висновків, сформулювати конкретні пропозиції і рекомендації щодо їх вирішення.

Виконання роботи переслідує досягнення трьох основних завдань:

- розвинути навички самостійної дослідницької роботи і набути науково-виробничий досвід;

- закріпити, систематизувати і розширити теоретичні і практичні знання зі спеціальності при вирішенні обраних завдань;

- виявити ступінь самостійності студентів у вирішенні поставлених задач.

Для досягнення поставлених цілей студенту необхідно:

- обґрунтувати актуальність і значимість теми роботи в теорії і стосовно практичних умов функціонування об'єкта дослідження;

- провести огляд літературних джерел з предмета дослідження й узагальнити вивчені підходи;

- дати економічну характеристику об'єкта дослідження;

- проаналізувати фінансовий аспект діяльності об’єкта дослідження;

- проаналізувати особливості функціонування об’єкта дослідження, встановити закономірності його розвитку;

- обґрунтувати принципово нові чи прив'язати існуючі рішення в області фінансів, які розв’язуються на прикладі об'єкта дослідження;

- здійснити економічне обґрунтування запропонованих рішень;

- виконати розрахунки очікуваної економічної ефективності від впровадження запропонованих рішень у практику об'єкта дослідження;

- логічно викласти результати самостійних досліджень з обраної теми, навести необхідні ілюстративні і пояснювальні матеріали.

Мова викладу – державна; для іноземних студентів і студентів, що не вивчали українську мову в середній школі, може бути російська (при наявності відповідної заяви такого студента на ім’я завідуючого кафедри).