Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka Diplom_Magistr_ДЛЯ СТУДЕНТІВ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
157.18 Кб
Скачать

2. Організація виконання магістерських робіт

Виконання роботи починається з вибору теми й одержання студентом завдання на виконання роботи, її окремих етапів, термінів і інших умов. Орієнтовна тематика магістерських робіт приведена в додатку А. На початковому етапі необхідно скласти план і визначити основні напрямки виконання роботи; зібрати необхідні для аналізу матеріали. При розробці індивідуального плану варто керуватися такими видами робіт:

1) вступ; 2) теоретична частина; 3) аналітична частина; 4) оптимізаційнна частина; 5) охорона праці; 6) оцінка ефективності пропозицій; 7) обговорення, консультації, попередній захист, 8) оформлення роботи і графічного матеріалу.

Керівник роботи систематично проводить консультації по окремих розділах роботи, оцінює хід і результати виконання індивідуального плану.

Після того, як студент представить завершену роботу і графічний матеріал, керівник перевіряє її і пише про неї відзив. Паралельно із закінченням роботи студенту необхідно одержати підписану і завірену печаткою рецензію.

Перед захистом студент проходить попередній захист, при якому викладач кафедри перевіряє відповідність оформлення роботи. Після ймовірної доробки роботи вона направляється на переплетіння у тверду оправу.

До моменту затвердження роботи завідувачем кафедрою фінансів і допуску студента до захисту вона повинна бути переплетена, на титульному листі повинні знаходитися підписи виконавця та керівника роботи. Документи (завдання, реферат, рецензія і відзив керівника від вузу) мають бути вкладені в конверт, а конверт приклеєний до внутрішньої сторони твердої обкладинки. Після підпису завідувачем кафедрою магістерська робота, графічний матеріал і всі документи залишаються на кафедрі.

3. Обов’язки студента-магістра

До виконання наукового дослідження допускаються студенти, які виконали всі вимоги навчального плану і склали усі заліки та екзамени. Студент має право вибору теми з числа запропонованих кафедрою або може запропонувати іншу тему, якщо є замовлення певного підприємства (організації) на її розробку. Тема закріплюється за студентом на підставі його особистої заяви на ім'я завідувача кафедри. До початку виробничої практики студент отримує від керівника завдання на підбір і опрацювання фактичних матеріалів, необхідних для виконання роботи.

Магістерська робота – це самостійна (індивідуальна) кваліфікаційна робота студента. Відповідальність за правильність прийнятих рішень, обґрунтувань, розрахунків та якість оформлення несе студент-автор роботи. Магістр зобов’язаний готувати роботу з урахуванням перспектив розвитку підприємства, галузі, передових досягнень економічної науки і практики.

Студент-магістр зобов’язаний відповідно до встановленого графіку звітувати перед керівником про виконання запланованих етапів роботи.

Якщо студент подає на попередній захист не самостійно виконану роботу, рішенням кафедри робота до захисту не допускається.

4. Обов’язки керівникА магістерськОї роботи

Керівник магістерської роботи призначається із числа досвідчених викладачів кафедри. Керівник видає студенту індивідуальне завдання на виробничу практику і магістерську роботу.

Керівник затверджує і контролює графік виконання, консультує та організує роботу магістра з усіх питань з написання роботи, координує роботу з питань, які відносяться до його компетенції.

Поставивши свій підпис на титульному аркуші магістерської роботи, керівник несе відповідальність за дотримання нормативних вимог, засвідчує достатню якість виконаної роботи.

Керівник готує відгук на магістерську роботу, в якому обов'язково висвітлює такі питання:

- актуальність теми;

- відповідність тексту темі роботи;

- повнота розкриття теми, ступінь самостійності у вирішенні поставлених задач, наявність аналізу передового досвіду у відповідній сфері;

- рівень фахової підготовки, загальна оцінка за виконану роботу і рекомендація про можливості присвоєння кваліфікації.

Керівник може бути присутнім на захисті робіт, виконанням яких він керував.