Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka Diplom_Magistr_ДЛЯ СТУДЕНТІВ.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Оптимізаційна частина

Основні напрямки оптимізації предмета й об'єкта дослідження. У цій частині роботи розглядаються основні резерви підвищення ефективності об'єкта і предмета дослідження. Логіка викладу матеріалу в цій частині повинна безпосередньо кореспондувати з теоретичною і аналітичною частинами. Обсяг оптимізаційної частини – 30 сторінок.

Заходи чи напрямки, які запропоновані студентом з метою удосконалення предмета дослідження, повинні чітко розділятися на дві частини: ті, які потребують і ті, які не потребуючого техніко-економічного обґрунтування.

По першій групі заходів у проектній частині повинні бути викладені їхня сутність, мета і методи рішення; представлені вихідні дані і виконані необхідні розрахунки, що будуть потрібні перед впровадженням в практику. При обґрунтуванні впровадження заходів чи напрямків розвитку, не потребуючих обґрунтування, або при очевидних труднощах їхнього здійснення, варто використовувати результати наукових досліджень і практичних досягнень в області керування економіки на підставі даних літературних джерел, наявного досвіду схожих підприємств при адаптації розрахунків до специфіки об’єкту дослідження..

Використання математичних методів і моделей в аналізі і прогнозуванні об'єкта дослідження. У цьому підрозділі (за узгодженням з керівником роботи) описуються основні напрямки і зміст самостійних досліджень студента: вид математичних залежностей, їхня характеристика, використовувані моделі і засоби досліджень. Коротко формулюються результати і висновки.

При здійсненні розрахунків рекомендується використовувати можливості обчислювальної техніки, а саме, персональні комп'ютери і спеціалізовані пакети прикладних програм.

Використання можливостей обчислювальної техніки з метою оптимізації предмета й об'єкта дослідження. Дається конкретний опис блок-схеми програми, засобів програмування, основних модулів програми; при цьому блок-схема і текст програми містяться в додатку до роботи.

Обґрунтування економічної ефективності. Обґрунтування і розрахунки економічної ефективності заходів, що розроблені в магістерській роботі, здійснюється на підставі обраних показників кожним студентом.

Охорона праці

Загальний обсяг викладеного матеріалу з даного розділу дипломної роботи повинен бути у межах 20 сторінок.

Розділ з охорони праці має бути виконаний стосовно об'єкта дослідження з позицій аналізу окремих аспектів предмета дослідження. Якщо тема не стосується конкретного підприємства (установи, організації), то слід досліджувати загальні питання з охорони праці, наприклад, охорона праці в галузі тощо.

Висновки

Висновки до магістерської роботи повинні містити узагальнення і пропозиції, розроблені і обґрунтовані студентом у процесі виконання роботи. Як правило, ці висновки і пропозиції містять:

- класифікацію чи перелік основних напрямків розвитку об'єкта і предмета дослідження;

- результати діяльності об'єкта дослідження в передпроектному періоді і характер очікуваних змін його економічних параметрів після впровадження пропозицій.

Також у висновках повинні знайти відображення: теоретичні припущення про тенденції розвитку об'єкта дослідження; результати експериментальних досліджень, моделювання і їхня відповідність первісній гіпотезі; вплив різних факторів на зміну об'єкта і предмета дослідження.

Обсяг матеріалу, що рекомендується, – 4-5 сторінок.