Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_po_kursovoy.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
72.6 Кб
Скачать

Курсова робота як одна із форм самостійної роботи студентів та її призначення.

Курсові роботи є однією з форм самостійної роботи студентів.

Курсова робота – це самостійна і творча наукова робота, яка дає уявлення про певний організаційний вид діяльності на підприємствах ресторанного господарства і свідчить про ступінь оволодіння знаннями студентом у відповідній сфері.

Курсові роботи виконуються з метою закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних студентами під час навчання та їх застосування до комплексного вирішення конкретного фахового завдання.

Курсові роботи сприяють формуванню у студентів навиків до самостійної науково-дослідної роботи, підвищенню їхньої теоретичної і професійної підготовки, кращому засвоєнню навчального матеріалу.

Навчальним планом для денної форминавчання передбачено виконання студентами курсової роботи здисципліни„Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства”.

У даному навчально-методичному посібнику вміщено загальні методичні вказівки для написання курсових робіт студентами Київського технікуму готельного господарства, тематику курсових робіт з вказаноїдисципліни, а також рекомендовані плани з окремих тем та література і джерела для їх опрацювання.

Основні етапи виконання курсової роботи.

1. Затвердження тематики курсових робіт, вибір теми і оформлення заяви про написання курсової роботи.

Тематика курсових робіт повинна відповідати завданням навчальних дисциплін технікумуі тісно пов'язуватися з практичними потребами конкретного фаху.

Примірна тематика курсових робіт з навчальних дисциплін технікуму, порядок їх виконання затверджуються рішенням засідання циклової (предметної) комісії.

Тема курсової роботи обирається студентом самостійно на основі затвердженого цикловою (предметною) комісією примірного переліку тем з відповідної навчальної дисципліни. Студент має право самостійно сформулювати тему, якщо її немає у переліку; у цьому випадку він узгоджує тему із керівником курсової роботи. Тема роботи обирається з числа вивчених або охоплюваних навчальним планом даного курсу предметів, що входять до навчальних дисциплін технікуму.

У строки встановлені рішенням технікумустудент подає на ім’я завідувачатехнікумузаяву про затвердження теми чи курсової роботи і призначення керівника.

2. Підготовка до написаннякурсової роботи.

Після обрання теми чи курсової роботи і призначення керівника студент звертається до останнього для узгодження плану роботи, списку нормативних джерел і рекомендованої літератури, строків написання і порядку захисту роботи.

Наукове дослідження починається з вивчення рекомендованих нормативних джерел і літератури, документів та інших матеріалів, після чого складається остаточний план роботи.

Успішному виконанню роботи сприяють правильно підібрані джерела. При цьому доцільно скористатися інструкційними картками, розробленими безпосередньо для написання курсової робити, літературними джерелами та конспектами лекцій, відповідноі дисциаліни, а також, для творчого обгрунтування теми курсової робити, допоміжними засобами стануть інтернет-ресурси.

У плані чи курсовій роботі необхідно передбачити висвітлення у логічній послідовності основних питань теми роботи, так, щоб розкрити її всебічно, з належною повнотою, підкріплюючи теоретичні аспекти математичними розрахунками. У той же час не слід перевантажувати роботу другорядними питаннями, а тим більше питаннями, які безпосередньо не стосуються даної теми.