Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лебедь О (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
99.98 Кб
Скачать

Календарно – тематичне планування по фізичній культурі для учнів 2 класу

Тема:Легка атлетика (9 г)

уроку

Зміст

Дата проведення

1

2

Відомі українські легкоатлети. Організовуючі вправи; вправи для координації рухів; біг на 30м; стрибки у довжину з місця рухлива гра.

3

4

Бігові та стрибкові вправи – їх значення у розвитку спритності та стрибучості. Загальнорозвивальні вправи; біг 30м; метання малого м’яча на дальність у щит, у горизонтальну ціль; естафети з елементами бігу та стрибків.

5

6

Техніка безпеки під час занять легкою атлетикою. Спеціальні бігові та стрибкові вправи; «човниковий» біг 4*9м; рухливі ігри з елементами бігу і стрибків.

7

8

Техніка безпеки під час занять легкою атлетикою. Вправи для м’язів стопи та рухливості в суглобах; біг на дистанції 400,500,600м; естафети з елементами бігу і стрибків.

9

Повторити правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою. Спеціальні бігові та стрибкові вправи; біг 30м; стрибки у довжину з місця; естафети з елементами бігу і стрибків.

Тема: Футбол (10г)

10

11

Історія українського футболу. Загальнорозвивальні вправи; ходьба; біг зі зміною напрямку і швидкості руху; удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться (від гравця, назустріч йому); взаємодія двох чи трьох партнерів у грі; рухлива гра «У ведмедя на бору .

12

13

Розвиток футболу в Україні. Бігові вправи; стрибкові вправи; стрибки поштовхом двох ніг; виконання ударів після зупинки та ведення м’яча; ознайомлення з «відкриванням» і «закриванням»; доцільне використання вивчених технічних прийомів у грі; рухлива гра «Квач».

14

15

Основні правила гри. Акробатичні вправи; вправи для формування правильної постави; повороти переступанням на місці та в русі; виконання ударів після зупинки та ведення м’яча; визначення та розуміння ігрових ситуацій; рухлива гра «Передавання м’ячів під ногами».

16

17

Відомі українські футболісти. Вправи для координації рухів; біг зі зміною напрямку і швидкості руху; удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться; зупинки підошвою та внутрішньою стороною стопи м’яча, що котиться та опускається; визначення та розуміння ігрових ситуацій, у яких доцільне ведення м’яча; рухлива гра «Зустрічна естафета».

18

19

Техніка безпеки під час занять футболом. Вправи для м’язів стопи; ведення м’яча носком і середньою частиною підйому; вкидання м’яча з місця; виконання передач в ноги партнеру; виконання найпростіших комбінацій під час початкового удару та вкидання м’яча з-за бічної лінії; рухлива гра «Передавання м’ячів під ногами».

Тема: Гімнастика (21 г)

20

21

Відомі українські гімнасти. Комплекс вправ із предметами;виконання команд «Шикуйсь!», «Рівняйсь!», «Струнко!», «Вільно!», «Розійдись!»; повороти на місці; ходьба з подоланням перешкод; стрибки навперемінно з ходьбою;перекид вперед і назад; вис стоячі на низькій перекладині.

22

23

Загальні відомості про гімнастику. Комплекс вправ із предметами; перешикування з однієї шеренги у дві і навпаки; розмикання та змикання; ходьба широкими кроками; біг з утриманням правильної постави; стрибки з поворотами у різні сторони на 180: зі скакалкою на місці( 3 підходи по 30 стрибків.

24

25

Загальні відомості про гімнастику. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами; розподіл у строю; перешикування з колони по одному в колону по два, три, чотири послідовними поворотами у русі; ходьба з прискоренням; біг з подоланням перешкод; стрибки у довжину з місця.

26

27

Гімнастичні прилади та обладнання для занять гімнастикою. Комплекс вправ без предметів у положенні сидячи; «гімнастичний» м’який біг на носках; настрибування на гімнастичний місток; стійка на лопатках зігнувши ноги; переступання через набивні м’ячі або інші м’які предмети та їх перенесення.

28

29

Гімнастичні прилади та обладнання для занять гімнастикою. Комплекс вправ без предметів у положенні упор лежачи; ходьба із зупинками за сигналом; підстрибування на містку з опорою руками, тримаючи ноги і тулуб прямими; ходьба приставними кроками; лазіння в упорі присівши по похилій лаві, встановленій під кутом 45 відносно гімнастичної стінки; згинання і розгинання рук у висі стоячи.

30

31

Правила безпеки під час занять гімнастикою. Комплекс корегувальних вправ для формування правильної постави; ходьба у присіді; упор присівши на гімнастичному коні чи козлі, зіскок вигнувшись; «напівшпагат»; перелітання через гімнастичну колоду, козла чи коня; підскоки – ноги нарізно і зігнувши у висі стоячи.

32

33

Правила безпеки під час занять гімнастикою. Комплекс вправ без предметів у положенні сидячи; біг зі зміною напрямку; стрибки зі скакалкою; «міст» із положення лежачи зі страхуванням; розходження на колоді; лазіння по гімнастичній стінці вгору і вниз однойменним і різнойменним способами; підтягування у висі на перекладині(хлопчики) та у висі лежачи на низькій перекладині заввишки 95см (дівчатка).

34

35

Правила безпеки під час занять гімнастикою. Комплекс корегувальних вправ для формування правильної постави; біг на носках; ходьба з різними положенням рук; перекати в різні сторони з різних положень групувань; опускання на колоді в упор присівши і вставання; пересування у висі перехватом рук без опори; танцювальні вправи: позиції ніг; зміна позицій ніг за сигналом.

36

37

Правила безпеки під час занять гімнастикою. Комплекс вправ з предметами; складання рапорту вчителю; ходьба з прискоренням; біг з утриманням правильної постави;стрибки зі скакалкою; повільний біг по гімнастичній лаві на носках; перемінний крок та крок «польки».

38

39

Повторити правила безпеки під час занять гімнастикою. Ходьба із зупинками за сигналом; перекид уперед і назад; підтягування на горизонтальній і похилій лавах, лежачи на животі; зіскок вигнувшись і фіксування основної гімнастичної стійки; поєднання танцювальних кроків.

40

Повторити правила безпеки під час занять гімнастикою. Ходьба з підстрибуванням; стрибки у довжину з місця; стійка на лопатках зігнувши ноги; розходження на колоді; перелітання через гімнастичну колоду, козла чи коня; з положення упору стоячи обличчям до гімнастичної колоди стрибком упор – махом назад зіскок із поворотом вліво (вправо); танок на вибір.

Тема: Рухливі ігри (10 г)

41

42

Значення рухливих і народних ігор, забав, естафет для розвитку школяра. Рухливі ігри «Захисники фортеці», «Лисиця і заєць», « М’яч ведучому»,естафета.

43

44

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Два мало – третій зайвий», «Гонка м’ячів», «Гра у квадраті», естафета.

45

46

Значення рухливих і народних ігор, забав, естафет для розвитку школяра. Рухливі ігри «Гонка м’ячів», «Односкок», «Бігуни-скакуни», естафета.

47

48

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. «Бігуни- скакуни», «На одній нозі по прямій», « Влучено в ціль», естафета.

49

50

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Гігантський крок», «Стрибки командою», «Біг по коридору», естафета.

Тема: Плавання (10 г)

51

52

Вплив водних процедур на стан здоров’я школяра. Вправи на суші: організовуючі вправи; занурювання обличчя у воду та розплющування очей; вправи для роботи рук і ніг.

53

54

Гігієна плавця. Загально розвивальні вправи; видих у воду та розплющування очей; стрибки у воду з місця руки вгору.

55

56

Правила техніки безпеки під час занять плаванням у басейні.

Спеціальні імітаційні вправи плавця; видих у воду з утворенням «фонтанчика»; розплющування очей у воді з видихом.

57

58

Правила техніки безпеки під час занять плаванням у басейні. Стрибок «жабкою»;робота рук способом «кроль» на грудях і на спині; поєднання рухів у воді з метою утримання на плаву.

59

60

Повторити правила техніки безпеки під час занять плаванням у басейні. Спеціальні імітаційні вправи плавця;поєднання рухів рук, ніг і дихання тримаючись за бортик.

Тема: Баскетбол (10 г)

61

62

Загальне уявлення про баскетбол. Загальнорозвивальні вправи; техніка нападу; стійка баскетболіста; техніка тримання полегшеного (волейбольного) м’яча; ведення м’яча на місці; рухлива гра з елементами баскетболу.

63

64

Історична довідка розвитку баскетболу. Корегуючи вправи для постави і профілактики плоскостопості; повороти баскетболіста; ловіння і передача м’яча; ведення м’яча на місці; пересування приставним кроком; вибір місця, вихід для отримання м’яча; рухлива гра з елементами баскетболу.

65

66

Знайомство з ігровим майданчиком, інвентарем та спортивною формою баскетболіста. Вправи для координації рухів; зупинка двома кроками; ловіння і передача м’яча двома руками від грудей; пересування у захисній стійці баскетболіста; рухлива гра з елементами баскетболу.

67

68

Відомі українські баскетболісти. Корегуючи вправи для постави і профілактики плоскостопості; ведення м’яча під час ходьби та бігу; протидія супернику з м’ячем; правильне розташування гравців між собою і взаємодії в групах і командах; вибір місця в захисті; естафети з елементами баскетболу.

69

70

Техніка безпеки під час занять баскетболом. Вправи для координації рухів; ловіння і передача м’яча двома руками від грудей; вибір місця в захисті; найпростіші взаємодії в групах і командах; естафети з м’ячем.

Тема: Рухливі ігри (17 г)

71

72

Значення рухливих і народних ігор, забав, естафет для розвитку школяра. Рухливі ігри «Захисники фортеці», «Лисиця і заєць», « М’яч ведучому»,естафета.

73

74

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Два мало – третій зайвий», «Гонка м’ячів», «Гра у квадраті», естафета.

75

76

Значення рухливих і народних ігор, забав, естафет для розвитку школяра. Рухливі ігри «Гонка м’ячів», «Односкок», «Бігуни-скакуни», естафета.

77

78

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. «Бігуни- скакуни», «На одній нозі по прямій», « Влучено в ціль», естафета.

79

80

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Гігантський крок», «Стрибки командою», «Біг по коридору», естафета.

81

82

Значення рухливих і народних ігор, забав, естафет для розвитку школяра. Рухливі ігри «Стрибки командою», «Біг по коридору», «Передай сусіду», естафета з м’ячем.

83

84

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Передай сусіду», «Біг з перешкодами», «Влучено в ціль», естафета.

85

86

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Влучено в ціль», «Біг крізь обруч», «Вгору двома», естафета.

87

Техніка безпеки під час занять рухливими і народними іграми, забавами, естафетами. Рухливі ігри «Стрибунці», «Естафетна паличка», «Вибий ведучого», «Хто швидше».

Тема: Футбол (10г)

88

89

Історія українського футболу. Загальнорозвивальні вправи; ходьба; біг зі зміною напрямку і швидкості руху; удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться (від гравця, назустріч йому); взаємодія двох чи трьох партнерів у грі; рухлива гра «У ведмедя на бору .

90

91

Розвиток футболу в Україні. Бігові вправи; стрибкові вправи; стрибки поштовхом двох ніг; виконання ударів після зупинки та ведення м’яча; ознайомлення з «відкриванням» і «закриванням»; доцільне використання вивчених технічних прийомів у грі; рухлива гра «Квач».

92

93

Основні правила гри. Акробатичні вправи; вправи для формування правильної постави; повороти переступанням на місці та в русі; виконання ударів після зупинки та ведення м’яча; визначення та розуміння ігрових ситуацій; рухлива гра «Передавання м’ячів під ногами».

94

95

Відомі українські футболісти. Вправи для координації рухів; біг зі зміною напрямку і швидкості руху; удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу і м’ячу, що котиться; зупинки підошвою та внутрішньою стороною стопи м’яча, що котиться та опускається; визначення та розуміння ігрових ситуацій, у яких доцільне ведення м’яча; рухлива гра «Зустрічна естафета».

96

97

Техніка безпеки під час занять футболом. Вправи для м’язів стопи; ведення м’яча носком і середньою частиною підйому; вкидання м’яча з місця; виконання передач в ноги партнеру; виконання найпростіших комбінацій під час початкового удару та вкидання м’яча з-за бічної лінії; рухлива гра «Передавання м’ячів під ногами».

Тема:Легка атлетика (8 г)

98

99

Відомі українські легкоатлети. Організовуючі вправи; вправи для координації рухів; біг на 30м; стрибки у довжину з місця рухлива гра.

100

101

Бігові та стрибкові вправи – їх значення у розвитку спритності та стрибучості. Загальнорозвивальні вправи; біг 30м; метання малого м’яча на дальність у щит, у горизонтальну ціль; естафети з елементами бігу та стрибків.

102

103

Техніка безпеки під час занять легкою атлетикою. Спеціальні бігові та стрибкові вправи; «човниковий» біг 4*9м; рухливі ігри з елементами бігу і стрибків.

104

Техніка безпеки під час занять легкою атлетикою. Вправи для м’язів стопи та рухливості в суглобах; біг на дистанції 400,500,600м; естафети з елементами бігу і стрибків.

105

Повторити правила техніки безпеки під час занять легкою атлетикою. Спеціальні бігові та стрибкові вправи; біг 30м; стрибки у довжину з місця; естафети з елементами бігу і стрибків.