Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LR_6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

2.4 Режим форми

При додаванні нових записів в таблицю за допомогою форми необхідно заповнити поля цієї форми відповідно до правил, визначених розробником форми. Переміщення між текстовими полями, використовуваними для введення і редагування даних, у формі відбувається аналогічно тому, як це робиться в запитах і таблицях, за винятком того, що клавіші переміщення курсора вгору і вниз переміщають курсор між полями, а не між записами. Для збереження введених значень натисніть комбінацію клавіш <Shift>+<Enter>.

У формах, так само як і в таблицях, передбачений порожній запис, який призначений для додавання нових записів в таблицю. Після введення даних в цей запис, дані автоматично потрапляють в таблицю.

Щоб заборонити додавання записів в таблицю за допомогою форми:

  1. Відкрийте форму в режимі Конструктора.

  2. Виділіть всю форму.

  3. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) натисніть кнопку Властивості (Properties).

  4. У вікні властивостей форми виберіть вкладку Дані (Data).

  1. На цій вкладці в списку для властивості Дозволити додавання (Allow Additions), встановіть значення Ні (No).

Тепер кнопка Новий запис (New Records) як на панелі інструментів Режим форми (Form View), так і внизу вікна форми буде заблокована, і додавання нових записів в таблицю за допомогою форми буде неможливе.

Щоб при додаванні нового запису яке-небудь поле форми мало наперед задане значення:

  1. Відкрийте форму в режимі Конструктора.

  2. Виділите потрібне поле, клацнувши по ньому лівою кнопкою миші.

  1. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) натисніть кнопку Властивості (Properties) та виберіть вкладку Дані (Data).

  1. На цій вкладці введіть потрібне значення в осередок властивості Значення за умовчанням (Default Value).

Тепер в кожному новому записі виділене вами поле матиме за умовчанням введене значення. Це значення можна змінювати, якщо властивість Блокування (Locked) цього поля має значення Ні (No).

Зміна запису

Редагування існуючих записів аналогічно додаванню нових записів. Якщо ви не знаєте порядкового номера запису, то для пошуку потрібного запису можна використовувати кнопку Знайти (Find) панелі інструментів Режим форми (Form View). Якщо необхідно, щоб записи були впорядковані по значенню якого-небудь поля, використовуйте кнопку Змінити фільтр (Filter by Form) панелі інструментів і визначите сортування за збільшенням по цьому ж полю. Натисніть кнопку Застосування фільтру (Apply Filter) для застосування сортування. .

Щоб заборонити редагування запису таблиці за допомогою форми:

  1. Відкрийте форму в режимі Конструктора.

  2. Виділите всю форму.

  3. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) натисніть кнопку Властивості (Properties) та виберіть вкладку Дані (Data).

  4. В списку властивості Дозволити зміну (Allow Edits), виберіть елемент Ні (No).

Тепер редагування записів, що містяться в таблиці, за допомогою форми буде неможливо. Проте якщо властивість форми Дозволити додавання (Allow Additions) має значення Так (Yes), то за допомогою цієї форми можна не тільки проглядати записи таблиці, але і додавати нові.

Щоб заборонити редагування якого-небудь конкретного поля запису:

  1. Відкрийте форму в режимі Конструктора.

  2. Виділите всю форму.

  1. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) натисніть кнопку Властивості (Properties) та виберіть вкладку Дані (Data).

  1. На цій вкладці для властивості Блокування (Locked) встановіть значення Так (Yes).

Якщо необхідно заборонити редагування декілька полів записи, то повторіть описану вище процедуру для всіх полів.

Відміна зміни запису

Access не внесе до таблиці зміни до тих пір, поки не буде виділений інший запис або вибрана команда Запису, Зберегти запис (Records, Save Records). Останнє збереження запису можна відмінити, якщо відразу ж після збереження запису в таблиці натиснути кнопку Відмінити (Undo) на панелі інструментів Режим форми (Form View) або вибрати команду Правка, Відновити запис (Edit, Undo Saved Record).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]