Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LR_6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

2.3.5 Оформлення форми і її елементів

Вибір кольору об'єкту форми Access проводиться за допомогою кнопок на панелі інструментів Формат (форма/звіт) (Formatting (Form/Report)) або за допомогою визначення властивостей форми або окремих елементів форми.

Зміна кольору фону форми і її елементів

Основним параметром, що визначає зовнішній вигляд форми, є колір її фону.

Колір фону розділу форми або її елементу визначається значенням властивості Колір фону (Back Color). У формі, створеній за допомогою Майстра форм, фон всіх її розділів залежить від стилю оформлення, вибраного при її створенні.

Щоб змінити колір фону розділу форми або її елементу:

  1. Виділіть розділ або елемент форми, колір фону якого потрібно змінити, клацнувши лівою кнопкою миші по порожній області усередині розділу (заголовка, області даних або примітки), або по елементу форми (мітці, списку, полю і т. д.).

  2. На панелі інструментів Формат (форма/звіт) (Formatting (Form/Report)) натисніть стрілку праворуч від кнопки Колір заливки/фону (Fill/Back Color). З'явиться палітра кольорів.

  3. Виберіть в палітрі потрібний колір.

Оскільки Access дозволяє використовувати для всіх розділів форми різні кольори, то при необхідності слід повторити описану вище процедуру для решти розділів форми.

Вибраний колір фону для розділу форми застосовується до всіх областей розділу окрім тих, які відведені під елементи управління. А для міток елементів управління використовується, як правило, такий же колір фону, що і для розділу форми. За умовчанням для текстових полів використовується білий колір фону, тому колір текстових полів (і що містяться в них даних) контрастний кольору фону форми.

Щоб колір фону мітки елементу управління співпадав з кольором фону форми, виділіть мітку і в палітрі кольорів фону виберіть елемент Прозорий.

Зміна фонового малюнка форми

Щоб зробити форму ефектнішою, можна використовувати як фон форми растрові малюнки, що зберігаються в графічних файлах формату .WMF або .BMP.

Щоб додати фоновий малюнок до форми:

  1. У режимі Конструктора виділіть всю форму. Для цього клацніть лівою кнопкою миші по квадратику у верхньому лівому кутку вікна конструктора форми, де перетинаються вертикальна і горизонтальна лінійки. Після виділення форми в місці перетину лінійок з'явиться чорний квадратик.

  2. На панелі інструментів Конструктор форм (Form Design) натисніть кнопку Властивості (Properties). З'явиться вікно властивостей форми.

  3. Розкрийте вкладку Макет (Format) і виберіть властивість Малюнок (Picture).

  4. У полі введення властивості Малюнок (Picture) введіть шлях і ім'я файлу малюнка

На відміну від кольору фону, фоновий малюнок розповсюджується на всі розділи форми. Щоб видалити фоновий малюнок, просто видаліть вміст текстового поля властивості Малюнок (Picture).

2.3.6 Форматування елементів форми

Змінити колір тексту, колір, стиль або ширину межі можна за допомогою вікна властивостей елементу управління. Для цього виділіть елемент управління, який необхідно змінити, клацнувши по ньому лівою кнопкою миші, а потім натисніть кнопку Властивості (Properties) на панелі інструментів Конструктор форм (Form Design). Та виберіть вкладку Макет (Format).

Щоб змінити колір тексту, а також колір або ширину межі, використовуючи кнопки панелі інструментів Формат (форма/звіт) (Formatting (Form/Report)), спочатку виділіть елемент управління, параметри якого необхідно змінити, а потім клацніть лівою кнопкою миші по стрілці, розташованій праворуч від кнопки Колір тексту (Text Color) панелі інструментів. У палітрі, що з'явилася, виберіть потрібний колір або ширину межі для елементу управління.

За допомогою кнопки Оформлення (Special Effects) панелі інструментів Формат (форма/звіт) (Formatting (Form/Report)) можна створювати спеціальні ефекти для елементів управління, наприклад, такі, як підведені або втоплені текстові поля форми. Щоб визначити ширину межі елементів управління, скористайтеся кнопкою Товщина лінії/межі (Border Width).

Форма Access може бути збережена в трьох форматах: у форматі форми, у форматі звіту і у форматі сторінки доступу до даним. Щоб зберегти форму в одному з цих форматів:

1. Виберіть команду Файл, Зберегти як (File, Save as).

  1. У списку, що розкривається, Як (As) виберіть елемент Форма (Form), Звіт (Report) або Сторінка (Data Access Page). Натисніть кнопку ОК.

Форма, збережена як сторінка, поміщається в список об'єктів Сторінки (Pages), що відображається у вікні бази даних. Надалі цю сторінку можна використовувати в документах Internet. Форма, збережена як звіт поміщається в список об'єктів Звіти (Reports), що відображається у вікні бази даних. Форма, збережена як форма, залишається в списку об'єктів Форми (Forms) бази даних і надалі може використовуватися за призначенням, тобто для введення і редагування записів таблиці або запиту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]