Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
LR_6.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
256 Кб
Скачать

2.3 Режими роботи з формами

Робота з формами Access може відбуватися в трьох режимах: у режимі Форми, в режимі Таблиці і в режимі Конструктора. Вибрати режим роботи можна або за допомогою кнопки Вигляд (View) панелі інструментів Конструктор форм (Form Design), або за допомогою відповідної команди меню Вигляд (View).

У режимі Форми здійснюється додавання нових записів, видалення або редагування записів в таблиці або запиті, що є джерелом даних для форми.

У режимі Конструктора можна розробляти форми, модифікувати їх структуру, змінювати зовнішній вигляд, додавати і видаляти елементи управління. Щоб перейти в режим Конструктора, виберіть команду Вигляд, Конструктор (View, Design View) або натисніть на стрілку, розташовану праворуч від кнопки Вигляд на панелі інструментів Конструктор форм, і в списку, що відкрився, виберіть елемент Конструктор (Design View).

У режимі Таблиці, так само як і в режимі форми, можна додавати нові записи, видаляти і редагувати записи в таблиці, що є джерелом даних для форми. Проте в цьому режимі не застосовуються параметри форматування елементів управління. Щоб перейти в режим Таблиці, виберіть команду Вигляд, Режим таблиці (View, Datasheet View) або натисніть на стрілку, розташовану праворуч від кнопки Вигляд панелі інструментів Конструктор форм, і в списку, що відкрився, виберіть елемент Режим таблиці (Datasheet View).

2.3.1 Режим Конструктора

Розробку структури форми, зміну зовнішнього вигляду форми, додавання і видалення елементів управління можна проводити тільки в режимі Конструктора форм. Панель інструментів Панель елементів (Toolbox), що відображається в цьому режимі, дозволяє створювати елементи управління, при цьому деякі елементи управління можна створювати за допомогою Майстра елементів, що здійснює покрокове керівництво процесом створення.

До створюваної форми можна застосувати один з пропонованих Access стилів оформлення, що дозволяють швидко і якісно набудувати зовнішній вигляд форми. Більш того, Access дозволяє створювати свої власні стилі оформлення і застосовувати їх до інших форм.

2.3.2 Структура форми

Структура форми наступна – макет форми складається з розділів. Будь-яка форма може включати наступні розділи:

  • Розділ Заголовок форми (Form Header) визначає верхню частину форми. Цей розділ додається у форму разом з розділом примітки форми. У область заголовка форми можна помістити текст, графіку і інші елементи управління.

  • Розділ Верхній колонтитул (Page Header) визначає верхній колонтитул сторінки при друці форми. Цей розділ додається у форму разом з розділом, що визначає нижній колонтитул сторінки. Цей розділ відображається тільки, коли форма відкрита в режимі попереднього перегляду.

  • Розділ Область даних (Detail) визначає основну частину форми, що містить дані, отримані з джерела. Цей розділ може містити елементи управління, що відображають дані з таблиць і запитів, а також незмінні дані, наприклад написи.

  • Розділ Нижній колонтитул (Page Footer) визначає нижній колонтитул сторінки при друці форми.

  • Розділ Примітка форми (Form Footer) визначає нижню частину форми.

Зі всіх перерахованих розділів обов'язковим є тільки розділ області даних. Висоту області будь-якого розділу форми можна змінити за допомогою миші, перетягуючи нижню частину розділу вгору або вниз.

Для додавання або видалення розділів з форми здійснюється через команди меню Вид (View).

Висота розділу області даних визначається вертикальним розміром вікна форми, а також розміром заголовка і примітки форми. Для зміни висоти розділу області даних перемістите його нижню межу за допомогою миші вгору (для зменшення висоти) або вниз (для збільшення). У режимі Форми вертикальна смуга прокрутки у вікні форми з'являється тільки для проглядання розділу області даних.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]