Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота (Методика).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
8.24 Mб
Скачать

6.2. Рецензування курсової роботи

Остаточний варіант курсової роботи подається на рецензію науковому керівникові. Однак студент не передає роботу особисто йому.

Студенти денної форми навчання здають курсові роботи на кафедру економічної теорії ( кімната 332), де вони реєструються і потім передаються викладачам, які здійснюють рецензування.

Протягом 7-10 днів науковий керівник повинен прорецензувати роботу, зробивши відмітку про її допуск чи недопуск до захисту.

Роботи здаються на рецензію не менш як за 30 днів до захисту з таким розрахунком, щоб всі роботи були прорецензовані до захисту, а при необхідності можна було встигнути виправити зазначені в рецензії недоліки.

В рецензії вказуються позитивні і негативні сторони роботи, робиться висновок про допуск (чи недопуск) роботи до захисту.

Студент, одержавши роботу після рецензування, виправляє вказані недоліки і готується до захисту. Якщо робота не допущена до захисту, обирається інша тема або ж вся робота виконується знову.

6.3. Захист курсової роботи

Захист курсової роботи проводиться комісією з числа викладачів профілюючої кафедри. До складу комісії входять 2-3 викладачі, включаючи наукового керівника тих студентів, що захищають курсову роботу.

Захист проводиться одночасно для 8-12 студентів з розрахунку приблизно 20 хвилин на одну курсову роботу (включаючи зачитування рецензії, додаткові питання і т.д.).

Обов’язковою умовою допуску до захисту є наявність позитивної рецензії. Рецензія зачитується перед захистом.

Захист є одним зі складових елементів виконання курсової роботи і її результати впливають на підсумкову оцінку. За умови гарного захисту оцінка, що рекомендується, і є в рецензії, може бути підвищена, а при незадовільному захисті - знижена.

Якщо студент виступає на захисті незадовільно, то йому повинні бути задані додаткові запитання по темі курсової роботи. У випадку, якщо і на додаткові запитання студент не дає задовільних відповідей, йому призначається повторний захист на умовах, встановлених у ПУСКУ.

Виступ по матеріалах курсової роботи повинен займати до 15 хв., і відповідати змістові курсової роботи та досить повно розкривати обрану тему.

Результати захисту оформляються у відомості, що підписується головою комісії або науковим керівником та членом комісії.

Критеріями оцінки захисту є:

  • повнота розкриття теми;

  • логічність викладу (вірне поєднання основних і допоміжних запитань, їх взаємозв’язок);

  • правильність використовуваної лексики (точне вживання понять і термінів, відсутність побутових виразів і т.п.);

- відсутність непотрібних дрібниць, повторів; уміння чітко формулювати висновки.

Студентам рекомендується попередньо підготуватися до захисту, склавши план, або текст виступу.

Захист роботи є публічним, тобто відбувається в присутності інших студентів даної навчальної групи і зацікавлених осіб. Всі присутні можуть задавати питання автору, виступати з приводу захисту тощо. Захист відбувається напередодні поточного екзамену з мікроекономіки за навчальним розкладом.

За 20 хвилин, які надаються для захисту курсової роботи студенту потрібно логічно викласти тези теми, відповісти на запитання членів комісії і присутніх.