Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота (Методика).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
8.24 Mб
Скачать

5.2. Нумерація розділів в роботі

Кожну структурну частину курсової роботи необхідно починати з нової сторінки. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою курсової роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці.

Зміст, перелік умовних позначень, вступ, висновки, список використаних джерел не нумерують. Номер розділу ставлять після слова РОЗДІЛ, після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: “2.3.” (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу.

Пункти нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, пункту, між якими ставлять крапку. В кінці номера повинна стояти крапка, наприклад: „1.3.2.” (другий пункт третього підрозділу першого розділу). Потім у тому ж рядку йде заголовок пункту. Пункт може не мати заголовка. Підпункти нумерують у межах кожного пункту за такими ж правилами, як пункти.

Курсові роботи, що містять грубі порушення правил оформлення (збільшення, або зменшення міжстрочного інтервалу, виконані іншим шрифтом, або виконані від руки графіки і схеми, відсутність найменувань розділів, відсутність графічного і цифрового матеріалу і т.п.), до захисту не допускаються.

Курсова робота повинна бути відповідним чином оформлена. До оформлення роботи пред’являються наступні вимоги:

  1. Наявність титульного листа .

  2. На першій сторінці - план і назва роботи .

  3. Визначення актуальності роботи у “Вступі” та результатів дослідження у “Висновках”

  4. Бібліографічний список, складений за абеткою прізвищ авторів, назв статей та назв підручників

Текст роботи доцільно писати на одній стороні окремих стандартних аркушів паперу, залишаючи ліворуч поля для заміток викладача-рецензента. Між рядками повинний бути достатньої ширини інтервал. Такий порядок написання роботи зручний і тим, що він легко дозволяє вилучити окремі невдало виконані сторінки, внести доповнення або переставити деякі її частини.

Граматичні і стилістичні помилки виключаються. На всі цитати і цифрові дані, що наводяться в тексті курсової роботи, вказуються джерела.

Сторінки курсової роботи повинні бути пронумеровані. Кожний розділ роботи прийнято розпочинати з нової сторінки. Після написання й оформлення роботи студент повинен підписати її, поставити дату і здати на кафедру економічної теорії.

5.3. Ілюстрації та електрографічне копіювання

Якість ілюстрацій повинна забезпечувати їх чітке відтворення (електрографічне копіювання, мікрофільмування). Ілюстрації повинні бути виконані на комп’ютері у системі Есsеl; як виключення за згодою із керівником, вони можуть бути виконані чорнилом, або пастою чорного кольору на білому непрозорому папері.

В курсовій роботі слід застосовувати лише штрихові ілюстрації і оригінали фотознімків. Категорично забороняється наявність в тексті ксерокопійованих матеріалів та матеріалів у вигляді аплікацій, або сканування.

Ілюстрації повинні мати назву, яку розміщують після номера ілюстрації. При необхідності ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (підрисунковий текст).

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати в курсової роботи безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих, сторінках курсової роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Ілюстрації позначають словом „Рис.” і нумерують послідовно в межах розділу, за виключенням ілюстрацій, поданих у додатках.

Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка.

Наприклад: Рис. 1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією. Якщо в курсовій роботі подано одну ілюстрацію, то її нумерують за загальними правилами.