Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУ_робота на перевирку.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Витяг зі статуту пат «Львівський керамічний завод», затвердженого рішенням загальних зборів акціонерів від _________________(протокол №1) (зі змінами та доповненнями)

10.13. Порядок скликання і проведення загальних зборів акціонерів, формування порядку денного, визначення складу і повноважень учасників зборів, організації і методів голосування, оформлення рішень, інші процедурні питання регулюються «Положенням про загальні збори акціонерів ПАТ «Львівський керамічний завод».

Додаток 2

Витяг зі «Положення про загальні збори акціонерів ПАТ «Львівський керамічний завод», затвердженого рішенням загальник зборів акціонерів від ____________ (протокол № 7)

(Зі змінами та доповненнями)

4.1.Процедура скликання Загальних зборів передбачає:

а)ухвалення рішення про їхнє скликання, формування порядку денного;

б)повідомлення акціонерів про Загальні збори;

в)доповнення до порядку денного відповідно до пропозицій;

г)повідомлення акціонерів про остаточну редакцію порядку денного.

4.2.Скликання Загальних зборів відбувається на підставі відповідного рішення правління за його ініціативою, на вимогу акціонерів, спостережної ради або ревізійної комісії. Рішення щодо й скликання чергових Загальних зборів, їхній порядок денний та текст інформаційного повідомлення акціонерів повинні бути затверджені спостережною радою за поданням Правління...

4.7. Рішення про скликання Загальних зборів повинно містити:

а) дату, час і місце проведення Зборів;

б) повний перелік питань, включених до порядку денного;

в) порядок реєстрації акціонерів (їхніх представників);

г) перелік документів, пов’язаних із порядком денним, та порядок ознайомлення з ними акціонерів;

д) адресу та порядок прийому пропозицій від акціонерів щодо порядку денного;

е) текс інформаційного повідомлення акціонерів;

є) дату, на яку складається перелік акціонерів, що мають бути персонально повідомлені про проведення Загальних зборів (в межах 5 днів до останнього терміну повідомлення акціонерів про проведення Загальних зборів);

ж) затверджені зразки бюлетенів для голосування з кожного питання порядку денного та/або карток для голосування.

4.11. Інформаційне повідомлення про проведення Загальних зборів повинно містити назву Товариства та інформацію про його місцезнаходження, а також відомості, передбачені п.п. а)-д)п.1.7 цього положення. Якщо до порядку денного Загальних зборів включено питання про зміну розміру статутного фонду Товариства, у повідомленні, крім цього, повинні міститися відомості, передбачені ст.40 Закону України «Про господарські товариства». Якщо до порядку денного Загальних зборів включено питання, ухвалення рішення з якого призведе до виникнення в акціонерів права вимагати викупу Товариством власних акцій, у повідомленні, крім цього, повинні міститися відомості щодо:

а) наявності в акціонерів зазначеного права з посиланням

б) ціни, за якою відбуватиметься викуп;

в) порядку та строків викупу.

  1. 4.12.Не пізніше, як за 45 днів до дати проведення Загальних зборів, правління публікує інформаційне повідомлення про проведення Загальних зборів в офіційному виданні та в одному з видань, що видаються в регіоні розташування Товариства. Окрім цього, про скликання Загальних зборів акціонерів правління сповіщає власників іменних акцій персонально або повідомленням, яке відсилається рекомендованою кореспонденцією за вказаними в книгах обліку акціонерів адресами, або іншим способом, який гарантує надходження повідомлення акціонерам,

  2. Повідомлення вважається таким, що зроблено вчасно, якщо воно надано безпосередньо акціонеру або передане для відправлення поштовій організації не пізніше, ніж за 45 днів до Загальних зборів. Датою надання повідомлення вважається дата, зазначена на штемпелі поштового відділення відправника. Скарги акціонерів щодо несвоєчасного повідомлення їх про скликання Загальних зборів через порушення установами зв'язку встановлених термінів обігу поштової кореспонденції залишаються без задоволення.

4.18. Остаточно затверджений варіант порядку денного Загальних зборів Правління (акціонери, що скликають позачергові Загальні збори) повинні довести до відома акціонерів не пізніше, як зо 10 днів до Загальних зборів, шляхом опублікування в порядку, передбаченому п.4.12 цього Положення.

4.19. Не пізніше, ніж за 10 днів до Зборів, акціонерам повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, пов'язаними з порядком денним (п.п. г) п.4.7 цього Положення). Під ознайомленням з документами в цьому пункті розуміється:

а) безпосереднє ознайомлення з документами у приміщенні Товариства.

  1. Передача акціонером своїх повноважень іншій особі здійснюється на підставі довіреності або договору доручення, укладених відповідно до вимог чинного законодавства.

  2. Довіреність може стосуватися як усіх належних акціонерові акцій, так і будь-якої їх частини.

  3. Довіреності акціонерів-юридичних осіб посвідчуються підписом керівника та печаткою відповідної юридичної особи.

  4. Довіреності акціонерів-фізичних осіб повинні бути нотаріально посвідченими або такими, що прирівнюються до нотаріально посвідчених. Довіреності на право участі та голосування на Загальних зборах можуть бути посвідчені Правлінням Товариства або реєстратором, що веде систему реєстру акціонерів Товариства.

6.9.1.Правління повинно ухвалити рішення про призначення особи (осіб), уповноважених від його імені посвідчувати довіреності на право участі та голосування на Загальних зборах.

6.9.2.Посвідчення правлінням довіреностей на право участі та голосування на Загальних зборах здійснюється в порядку, передбаченому п.п.2; 3; 5-14 (в частині правил посвідчення доручень) та п.п.26-33 Постанови Кабінету Міністрів України «Про порядок посвідчення заповітів і доручень, прирівнюваних до нотаріально посвідчених» від 15.06.1994 р. № 419. Правління може ухвалити рішення про порядок посвідчення ним довіреностей на право участі та голосування на Загальних зборах. Цей порядок може конкретизувати вищевказані правові норми, але не може їм суперечити.

9.5. Після проведення Загальних зборів акціонери повинні бути повідомлені про всі рішення, ухвалені на Загальних зборах та результати голосування способом, передбаченим п.4.18 цього Положення.

9.6. Рішення Зборів є обов язковими для всіх акціонерів Товариства, включаючи тих, хто не брав участі в Загальних зборах, голосував проти ухвалення цього рішення, а також всіх органів і посадових осіб товариства.

Додаток 3