Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.6.2.Шляхи міграції гігабітного Ethetnet.

Початкові застосування гігабітного Ethernet здійснюються для кампусів та будинків, де вимагається збільшення ширини смуги між раутерами, комутаторами, габами, повторювачами і серверами. Приклади включають сполучення комутатор-раутер, комутатор-комутатор, комутатор-сервер і повторювач-сервер. У першій фазі гігабітний Ethernet не передбачається широко використовувати для під'єднання до станцій. У всіх сценаріях не передбачені зміни в мережевих операційних системах, застосуваннях і мережевих картах для станцій.

4.6.2.1. А) б) Рис. 4.43. Модифікація сполучення комутатор-комутатор. Сполучення комутатор-комутатор.

Один з варіантів впровадження гігабітного Ethernet полягає у заміні сполучення між комутаторами Fast Ethernet на гігабітне спролучення (рис. 4.43). Мережевий адміністратор може потребувати встановити модулі мережевого інтерфейсу гігабітного Ethernet в комутатори і з’єднати їх черех гігабітне сполучення. Змодифікована мережа може підтримувати більшу кількість як комутованих, так і некомутованих сегментів Fast Ethernet, забезпечуючи користувачам кращий доступ до всіх мережевих ресурсів, наприклад, до серверних ферм, розташованих в інших підрозділах. Рис. 4.43 а ілюструє мережу перед модифікацією, а рис. 4.43 б - після модифікації, яка полягає у встановленні двох комутаторів 1000/100 Мб/с і сполучення 1000 Мбс між ними.

4.6.2.2.Сполучення комутатор-сервер.

а) б)

Рис. 4.44. Модифікація сполучення комутатор-сервер.

Іншим варіантом модифікації мережі є заміна Fast Ethernet-сполучення із сервером на гігабітне з метою використання високошвидкісного суперсервера (рис. 4.44). Адміністратор повинен встановити модуль гігабітного Ethernet в комутаторі та гігабітну мережеву катру в суперсервері. Багатосерверний варіант у цьому випадку може бути підтримкний шляхом встановлення буферизованого розподілювача. Чинні комутатори з швидкостями 10/100 Мб/с, які обслуговують кінцевих користувачів, можуть бути залишені без змін. Організації, які здійснять таку модернізацію, зможуть збільшити ємність своїх серверних ферм, що забезпечить швидший доступ до інформації, призначеної до загального використання в мережі.

4.6.2.3. А) б) Рис. 4.45. Модернізація комутованої магістралі Fast Ethernet. Модернізація комутованої магістралі Fast Ethernet.

Комутатор магістралі Fast Ethernet, яка об'єднує багато комутаторів 10/00 Мб/с, може бути змодернізована через використання комутатора гігабітного Ethernet, який підтримує багато комутаторів 10/100 Мб/с, а також інші пристрої, такі як раутери і габи з гігабітним інтерфейсом та зниженнями. Повторювачі та буферизовані розподілювачі також можуть бути всьановлені і використані. Як тільки магістраль оснащена гігабітним комутатором, то високопродуктивна серверна ферма з гігабітними мережевими картами може бути під'єднана безпосередньо до магістралі, збільшуючи пропускну здатність до сервера для користувачів із застосуваннями, які потребують великої ширини смуги. Мережа також може підтримувати більшу кількість сегментів, більшу ширину смуги для кожного сегменту і більшу кількість вузлів у сегменті. Рис. 4.45 а ілюструє мережу перед модифікацією, а рис. 4.45 б - після її модернізації до гігабітного Ethernet.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]