Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.3.3.2.Компоненти мережі 10Base-2.

Для побудови сегменту мережі Ethernet з тонким коаксіалом застосовують такі компоненти:

  • мережеве середовище (тонкий коаксіал);

  • термінатори та заземлення;

  • карта мережевого інтерфейсу і MAU.

Спосіб під’єднання комп’ютера до сегменту мережі 10Base2 зображений на рис.4.17.

Рис. 4.17. Схема під’єднання комп’ютера до кабельної системи 10Base2.

Мережеве середовище. Мережа 10Base-2, інакше тонкий Ethernet або Cheapernet (дешевий Ethernet), використовує тонкий коаксіальний кабель RG-58 (діаметр приблизно 5 мм або 3/16 дюйма). Кабель повинен мати характеристичний опір 50 Ом і багатожильний центральний провідник. Слід використовувати кабелі, які спеціально виробляються для потреб систем Ethernet. Секція кабеля оснащується з’єднувачами типу BNC (“штир”) на обидвох кінцях кабеля (рис. 4.18). Ці з’єднувачі дешевші і простіші для встановлення від з’єднувачів типу N для товстого коаксіалу.

Штир

Гніздо

Вид збоку

BNC

Рис. 4.18. З'єднувачі типу BNC.

Кабельна система типу “тонкий коаксіал” (Thin Coax) використовує значно гнучкіші кабелі, що дозволяє під’єднувати такий кабель безпосередньо до мережевої карти Ethernet в комп’ютері. В системі з тонким коаксіалом AUI, MAU і MDI є частинами карти мережевого інтерфейсу. Це забезпечує нижчі кошти і більшу простоту застосування системи, так що вона була дуже поширена до часу опрацювання системи з кабелем типу “скручена пара”. Недоліком кабельної системи з тонким коаксіалом, подібно до системи 10Base5, є те, що вона може працювати лише на швидкостях до 10 Мб/с.

Рис. 4.19. Трійник FNF BNC.

Пристрої, сумісні з 10Base-2, мають з'єднувачі BNC-гніздо (female), яким вони під'єднуються до коаксіального кабеля через Т-розгалужувач (трійник) FNF BNC. Цей трійник слід під'єднувати безпосередньо до пристрою без жодного додаткового кабеля. До двох останніх BNC-з'єднувачів на обидвох кінцях кабеля необхідно під'єднати термінатори (навантаження) з опором 50 Ом, один з яких повинен бути заземлений. Сегмент визначений як всі кабелі з усіма трійниками між двома термінаторами.

Термінатори та заземлення. Кожен кінець сегменту кабеля повинен бути оснащений термінаторами з характеристичними опорами 50 Ом. Багатопортові повторювачі, які застосовуються для сполучення декількох сегментів тонкого Ethernet, часто мають вбудовані термінатори у кожному порті, що спрощує завдання навантаження кінця тонкого коаксіального сегменту, під’єднаного до порта повторювача. Деякі повторювачі мають комутований термінатор, який під’єднується або від’єднується відповідно до вимог. Суттєво, щоб саме два термінатори були під’єднані до кінців даного сегменту, інакше механізм виявлення колізій не буде діяти правильно.

Стандарт відзначає необхідність заземлення сегменту тонкого коаксіалу в одній точці і старанної ізоляції всіх інших металевих частин кабеля для уникнення впливу електричних завад.

Карта мережевого інтерфейсу та MAU. В системі з тонким коаксіалом MAU вбудований в мережеву карту Ethernet, тому не потрібний зовнішній кабель AUI. Тонкий коаксіальний кабель достатньо гнучкий для його безпосереднього під’єднання до BNC-з’єднувача (“гніздо”) в карті мережевого інтерфейсу. Для під’єднання до сегменту застосовується Т-подібний коаксіальний розгалужувач, при цьому з’єднувач відгалуження (вертикальне плече Т) безпосередньо сполучається з з’єднувачем мережевої карти, а інші два кінці (горизонтальне плече) під’єднуються до сегменту (див. рис. 4.5). На цьому рисунку показаний сегмент, який закінчується комп’ютером, тому до одного кінця Т-розгалужувача під’єднаний термінатор. Слід відзначити, що під’єднання відрізка коаксіального кабеля (шлейфа) між відгалуженням і комп’ютером не рекомендується для уникнення додаткового відбиття сигналу, а коли це безумовно необхідне, то довжина такого відрізка кабеля не повинна перевищувати 40 мм. При від’єднанні Т-розгалужувача від комп’ютера бокове відгалуження не можна навантажувати термінатором, його слід залишити відкритим.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]