Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.3.2.3.Правила конфігурування мережі 10Base-5.

П’ять компонент, описаних вище, охоплюють все необхідне для побудови одного сегменту мережі 10Base5 з максимальною довжиною 500 м і з під’єднанням до 100 MAU. Якщо необхідно з’єднати декілька сегментів, то правила багатосегментного конфігурування стандарту IEEE вимагають, щоб ці сегменти були сполучені через повторювачі Ethernet. Повторювач дозволяє сигналам колізій переходити із одного сегменту в усі інші сегменти, під’єднані до цього повторювача, і таким чином стоворити одну велику область колізій.

Сегмент товстого коаксіалу відомий у правилах багатосегментного конфігурування під назвою “змішаний сегмент”(mixing segment). Змішаний сегмент означений як такий, що може мати більше від два сполучення MDI. Як уже було вказано, сегмент товстого коаксіального кабеля може підтримувати до 100 сполучень з MDI. Цм він відрізнається від сполучного сегменту (link segment), який має тільки два сполучення з MAU на кінцях сегменту.

Фізична топологія мережі 10Base-5. Вище було вказано, що логічна топологія сигнальної системи Ethernet є безкореневим розгалуженим деревом і описує, як сегменти повинні бути сполучені один з одним. Це також відповідає фізичній топології для кожного типу сегменту, яка описує спосіб з’єднання будь-якого типу сегменту мережі Ethernet із станціями (комп’ютерами).

Рис. 4.16. Фізична топологія сегменту мережі 10Base-5.

Сегмент товстого коаксіалу може мати тільки фізичну топологію шини (bus). В такій топології всі станції під’єднані до одного коаксіального кабеля, який утворює шину для електричних сигналів, спільну для всіх станцій, і переносить сигнали між усіма станціями (рис. 4.16).

Однією з проблем в кабельній топології типу “шина” є те, що пошкодження в будь-якому місці кабеля розриває шину і тим самим припиняє мережеве функціонування всіх комп’ютерів, під’єднаних до кабеля. Як буде показано далі, зіркоподібна кабельна топологія дозволяє значно простіше обмежити проблеми з кабельною системою.

4.3.3.Мережа 10Base2.

4.3.3.1.10Base-2 (Thin Ethernet): основні властивості.

Основні властивості мережі 10Base2, визначені стандартом IEEE 802.3, наведені в таблиці.

Загальний огляд 10Base-2

Специфікація IEEE

802.3

Максимальна швидкість

10 Мб/с

Кабелі

RG-58

З'єднувачі

BNC

Навантаження (термінатори)

50 Ом

Максимальна довжина сегменту

185 м

Максимальна кількість відгалужень у сегменті

30

Максимальна кількість станцій у мережі

1024

Мінімальна відстань між відгалуженнями

0.5 м

Максимальна кількість повторювачів

4

Топологія

Шина

Максимальна топологія мережі 10Base2 аналогічна до топології 10Base5 (рис.4.14). Сегмент 10Base-2 має топологію шини. Кабелі прокладені від комп'ютера до комп'ютера, подібно як в топології "ланцюг" (daisy chain), однак усі пристрої під'єднані до кабеля через відгалуження - Т-з'єднувачі. Трансівери є елементами мережевих карт в пристроях. Це значить, що не допускаються жодні кабелі між Т-з'єднанням і пристроєм.

Повна мережа 10Base-2 (одна область колізій) може складатися з п'яти сегментів, сполучених чотирма повторювачами. Тільки три з цих п'яти сегментів можуть містити мережеві пристрої, під'єднані до них. Інші два сегменти діють як сполучення між повторювачами (IRL) і їх функцією є розширення мережі. Це дозволяє максимальний розмір мережі 925 м (5*185 м), якщо вживаються кабелі, призначені для 10Base-2. Для більших відстаней слід використовувати оптоволоконні повторювачі, мости або раутери.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]