Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Part_6.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
5.82 Mб
Скачать

4.6.1.3.Компоненти Ethernet 1000 Мб/с.

Подібно до інших стандартів, які базуються на моделі OSI, гігабітний Ethernet впровадив функціональну відповідність до стандартів Фізичного рівня. Фізичний рівень відповідальний за визначення механічних, електричних і процедурних характеристик для встановлення, обслуговування та дезактивування фізичного з'єднання між мережевими пристроями. Відповідність Рівню 1 OSI ілюструється наступною таблицею:

DTE

Повторювач

Узгодження

GMII

Повторювач в основній смузі

Рівень 1 OSI

PCS

PCS і PMA

PMA

PMA

PMD

Автоузгодження

Фізичне середовище

PHY. Частина від GMII (Gigabit Media Independed Interface ~ гігабітний інтерфейс, незалежний від середовища) вниз до фізичного середовища відноситься до трансівера (PHY). Трансівер може бути інтегрований в мережеву карту або бути окремим пристроєм.

Два трансівери забезпечують передавання з гігабітною швидкістю через оптоволоконні кабелі. 1000Base-SX зорієнтований на багатомодові горизонтальні кабелі або короткі магістральні кабелі з низькою вартістю. 1000Base-LX запланований для довших багатомодових будинкових магістралей та одномодових магістралей кампусу. Для багатомодових оптичних волокон ці стандарти визначають передавання на максимальні відстані від 220 м до 550 м. Оптомодові волокна, охоплені стандартом для довших довжин хвиль, можуть працювати на відстанях до 5 км.

Два стандарти описують передавання через провідні кабелі. Стандарт 1000Base-CX підтримує взаємосполучення між обладнанням, якщо фізичним інтерфейсом є короткий підвідний провідний кабель. Наприклад, це може бути коротке з'єднання-перемичка довжиною до 25 м. Цей стандарт використовує кодування 8B/10B для послідовного передавання із швидкістю 1.25 Гб/с, основане на технології Fibre Channel і призначене до спеціального екранованого симетричного кабельного комплекту з характеристичним опором 150 Ом. Кабелі IBM Типу 1 до застосування не рекомендуються. Другий стандарт для провідних кабелів (1000Base-T )призначений для застосувавання до горизонтального провідного окабелювання і передбачає передавання із швидкістю 1 Гб/с через 4 пари кабеля UTP Категорії 5, охоплюючи відстані до 100 м, тобто діаметр області 200 м. Це вимагає нової технології та нової схеми кодування. Як видно з рис. 4.42, 1000Base-T не передбачає застосування схеми кодування 8B/10B. Підготовка відповідного стандарту передбачена на 1999 рік.

Здійснені вдосконалення дозволили протоколу CSMA/CD обслуговувати область колізій діаметром 200 м при використанні гігабітних швидкостей. Для синхронізації носія та синхронізації рамки Ethernet було потрібно збільшити її довжину від початкових 64 байтів до 512 байтів. Рамка не може бути розширена понад 512 байтів, однак рамки, коротші від 512 байтів, можуть застосовувати розширений період часу синхронізації. Щоб запобігти втраті продуктивності в мережах з великою кількістю малих пакетів, додано нову концепцію, яка називається пакетуванням рамок (packet bursting). Це дозволяє пристроям передавати пакет малих пакетів (рамок) для повного використання ширини смуги.

Примітка: сполучення з повним дуплексом не охоплене цими змінами.

Автоузгодження. Підрівень узгоджень на даний час є прозорим інтерфейсом між підрівнем MAC і PHY.

GMII. Гігабітний інтерфейс, незалежний від середовища (GMII) з'єднує підрівень автоузгодження з PHY. Він включає 8-бітову шину даних, яка оперує на частоті 125 МГц, забезпечує тактові сигнали, індикацію носія і стан помилок. На даний час інша інформація відсутня.

PCS. Підрівень фізичного кодування (PCS) відповідає за кодування даних перед передаванням. Для оптоволокна і 1000Base-CX вживається схема кодування 8B/10B. Передавальний код симетричний відносно символів управління (DC). PCS для 1000Base-T ще не визначений.

PMA. Підрівень прикріплення до фізичного середовища (PMA) перетворює закодовані 10-бітові дані від PCS у послідовні дані та навпаки.

PMD. Підрівень, залежний від фізичного середовища, (PMD) відповідає за передавання сигналів у різні середовища. Для оптичних кабелів використовуються довжини хвиль 850 і 1300 нм. Як короткий провідний кабель (до 25 м) у стандарті 1000Base-CX застосовують симетричний екранований кабель з характеристичним опором 150 Ом, відомий під назвою Twinax, а для 100Base-T - до 100 м горизонтального кабеля UTP (ще не визначений). Розв'язання для 1000Base-SX запозичене із Fiber Channel і використовує швидкість в лінії 1.25 ГГц з кодуванням 8B/10B. Різні середовища мають різні специфіковані відстані.

Пристрої для гігабітного Ethernet. Досі пристрої стандартом не визначені. Передбачено комутатори на Рівні 2, комутатори на Рівні 3 (або комутатори-маршрутизатори), модулі зниження, мережеві карти, Інтерфейси з гігабітними раутерами, нові повнодуплексні повторювачі, названі буферизованими розподільниками. Це повнодуплексні багатопортові повторювачі з буферизацією рамок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]